1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Release notes software update Cisco 8455DVB

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Infje, 12 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Toevallig heb ik net bericht gekregen dat de firmware is goedgekeurd. Echter zullen er alsnog een aantal testen mee gedaan worden. 21 mei zal de firmware nog niet beschikbaar zijn.

   
 2. Je eerste URL gaat over DVB ondertiteling wat iets anders is dan teletext ondertiteling. Teletext ondertiteling wordt door de Nederlandse omroepen gebruikt voor o.a. ondertiteling voor doven en slechthorenden en hoort als zodanig standaard functionaliteit te zijn op een goedgekeurde ontvanger. Ik zie momenteel op de website van Ziggo bij deze Cisco ontvanger geen uitdrukkelijke waarschuwing staan dat deze Cisco ontvanger niet geschikt is voor doven en slechthorenden en aangezien dit vooralsnog de enige Interactieve ontvanger is hoort ook bij de Interactieve TV dienst een dergelijke waarschuwing te staan.

  Je tweede URL verwijst naar een verklaring voor het ontbreken van de gelijktijdige opname functionaliteit die volgens mij weinig hout snijdt aangezien UPC ook gebruik maakt van de OpenTV middleware en daar is het al een tijdje mogelijk om gelijktijdig twee opnamen te maken en de derde tuner (het ingebouwde kabelmodem) te gebruiken om een ander kanaal te bekijken waarbij dat andere kanaal niet in één van de twee Transport Streams hoeft te zitten waarop de andere twee tuners zijn afgestemd.

  Voortaan dus eerst even goed lezen en je verdiepen in het onderwerp kan dus geen kwaad voordat je hier als een soort moderator begint met allerlei verwijzingen.
   
 3. Tsjee zeg, de verwijzing 'meer zoeken, minder vragen' werd afgesloten met een knipoog.
  Ik dacht je te helpen met die url's. Sorry hoor.
   
 4. Deze ontvanger ondersteund teletekst dus de doven en slechthorende ondertiteling gelijk aan de overige ontvangers. Binnen Ziggo is deze telekst pagina niet als aparte ondertitel (teletekst) descriptor toegevoegd. Zeer waarschijnlijk omdat anders deze doven en slechthorende ondertiteling altijd zichtbaar zou zijn voor bij de overige ontvangers als er voorkeur gegeven word voor nederlandse ondertitels. Dit is soms op het ziggo netwerk zichtbaar bij de BBC zenders waar bij sommige oudere ontvangers (samsung panasonic) de doven en slechthorende ondertiteling zichtbaar is als je na deze zenders toezapt.
   
 5. Ivm een aantal test's is de software update vertraagd, deze zal medio jun/juli uitgebracht worden , hierover krijgen we nog een update. Infje zal hierover meer weten en ons op de hoogte houden.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 mei 2009
 6. Goed, dan zit ik fout met mijn opmerking over ondertiteling via teletext voor doven en slechthorenden, maar het feit blijft dat deze ontvanger niet overweg kan met teletext ondertiteling en dat dit nu ondertussen toch al lang genoeg bekend is bij Ziggo/Casema aangezien er toch voldoende over geklaagd is.

  Ik blijf mij verwonderen over wat er dan wel getest wordt voor goedkeuring van een ontvanger. En waarom wordt er dan niets aan gedaan zodra het bekend is als dit soort zaken tot problemen leiden? Als er dan toch geen acties volgen bij geconstateerde problemen in goedgekeurde ontvangers dan heeft het keuren en de ondersteuning vanuit Ziggo ook weinig zin.
   
 7. Het is toch briljant. Nog geen zes en een half uur geleden meldt de ene Ziggo medewerker dat de nieuwe firmware is goedgekeurd en nu weer deze mededeling. Wat moet er dan nog getest worden als de firmware is goedgekeurd?
   
 8. Ik heb een toevoeging. Als je radio luistert is het niet mogelijk de epg te raadplegen van de televisiekanalen. Erg jammer als je een opname wil inprogrammeren en ondertussen radio wilt luisteren.
   
 9. En waarom wordt er dan meteen weer in maanden gerekend in plaats van weken? Een a twee weken vertraging vind ik nog te begrijpen, maar gelijk alweer twee maanden?
   
 10. Ik ga in juni op vakantie, dus zal de automatische update van de firmware mee even uitzetten. Aangezien ik dan helemaal niet zeker weet of dat ding de programma's nog opneemt...:sad:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina