1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVD Subs verdwenen bij TV5 Europe

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door twigger, 10 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. waarom zijn de DVB subs eigenlijk niet meer beschikbaar bij tv5 europe? Alleen nog de gewone tt subs zijn beschikbaar.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 mei 2009
 2. Ik weet niet of het met elkaar te maken heeft, maar hier (CAIW signaal) is sinds dit weekend helemaal geen TV5 meer. Wel staat op het kanaal deze mededeling: "Op dit moment is er geen uitzending mogelijk. Wij proberen dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Onze excuses voor het eventuele ongemak."
   
 3. Zie het hier nu ook, eerst tv5 analoog eraf om ruimte te maken en nu ook nog digitaal de dvb subs weg. Jammer, maar er zal vast een medewerker van ziggo zijn die ons kan uitleggen waarom en/of ze spoedig weer terug komen.
   
 4. Zou dus best kunnen dat ziggo een andere feed aanbied van tv5. Hopelijk is dit tijdelijk en kan er speodig weer geschakkeld worden naar de originele feed met dvb subs.
   
 5. Is er niemand van ziggo die wil/kan/mag/durft te vertellen waarom en wanneer de dvb subs weer worden doorgegeven :cry::?:
   

 6. Wil, kan en durf dat wel.. :)

  Afgelopen weekend is er een storing geweest bij de satellietprovider die o.a TV5 en ook MotorsTV uplinkt. Hierdoor waren er in heel Europa problemen met deze zenders en dus ook bij Ziggo en de andere kabelaars.

  De DVB ondertiteling heeft hierna ook een dag niet gedaan, volgens mij werkt het inmiddels sinds eind van de ochtend wel weer. Overigens werkte de teletext ondertiteling wel gewoon.

  Overigens zal bij TV5 Monde de DVB ondertiteling binnenkort wel gaan verdwijnen. TV5 zal dan vaste nederlandse ondertitels op het beeld krijgen (via de kabel). TV5 doet dit omdat men op termijn meer gaat ondertitelen en zo iedereen die een decoder heeft zonder DVB ondertitels toch ondertitels op het beeld ziet in een beter lettertype. Nadeel is dan wel dat de ondertitels niet uitgeschakeld kunnen worden. De overige talen ondertiteling kun je dan nog wel via teletext kiezen.

  Aanvulling: In het Casema/Multikabel deel staat de nieuwe feed met vaste ondertitels op het beeld al live. Het voormalige @Home deel volgt later deze of begin volgende week.
   
 7. Dank u voor de info, de dvb subs zijn sinds een half uur weer aanwezig.:applause:

  Vind 't bij tv5 niet zo'n ramp dat de ondertiteling niet meer kan worden uitgeschakeld, ben de franse taal toch niet zo machtig, maar een ander zal er weer anders over denken, maar dat hou je toch.
  Ben benieuwd eind deze week/begin volgende week.

  Had wel zo netjes geweest als dit even gemeld werd op de ziggo site afdelingen storingen, maar daar kan tvdigitaal, neem ik aan, zeer waarschijnlijk niets aan doen.
   
 8. Gisteravond een programma met subs gezien op tv 5, maar deze was geen verbetering ten op zichte van de dvb subs die we voorheen hadden.

  De ondertiteling was erg onrustig, flikkeringen en de lettertype die gekozen is, heeft veel moeite met lichte achtergrond, veel letters zijn daar door slecht te zien.:cry: Is ziggo niet te snel geschakeld naar de feed met de nieuwe subs, men had beter eerst goed kunnen testen en dan pas de dvb subs weg halen. Hopelijk komt er zeer binnenkort verbetering in.
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het kijkt inderdaad zeer onprettig.
  Ook bij het opkomen/verdwijnen van de text zie je een "interlaced" flikkerend effect.
  Maar het blijft ook gewoon vreemd om vaste ondertitels aan te bieden op een kanaal wat alleen digitaal beschikbaar is.
  Geef de kijker gewoon de keuze voor wel of geen ondertitels (TXT en DVB).
  En wat ik begrijp voegt Ziggo de ondertitels zelf aan het TV5 beeld toe (hercodeert het beeld dus).
   

 10. Vind het zelf ook niet super zo, had ook liever de losse feed.
  Zal een kijken of TV5 een ander duidelijk lettertype kan gebruiken met een klein zwart randje net zoals bv op de nederlandse zenders.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina