1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Het te langzaam laden van websites

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door timo!, 8 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bedankt voor uw antwoord, maar daar ben ik eerlijk in. Het hoe en wat van webbrowsers daar kan ik geen mening over geven. Wel over wat ik heb. Het is prachtig als je er zoveel verstand van hebt, dat je alle kanten uit kan. ""Zou willen dat ik dit kon zeggen.""""
  Maar ga nu geen dingen doen waar ik gaan kaas van heb gegeten.

  Hoor vaker dat Norton niet goed zou zijn en teveel aan snelheid in zou nemen. Dit abonnement loopt tot volgend jaar april en is voor drie computers. Tegen die tijd kan ik mij in wat anders verdiepen.

  Wel ben ik met Norton beschermd op internet tegen allerlei gevaren. Weet niet of ik dat met iets anders ook ben. Zo ook niet of het in het Nederlands te krijgen is.

  Omdat ik Norton altijd had, toen ging het wel snel. Daarom begrijp ik niet wat nu in een keer de reden kan zijn.

  Door allerlei complicaties met Ziggo ging mijn router naar de knoppen. Want dat is het eerste wat gezegd wordt haal de router er vanaf. Hoewel ik duidelijk wist dat daar niet mee te maken had. De andere computer stond, staat vrijwel niet aan.Nu helemaal niet meer. Daarom is Norton zeker een duur abonnement voor 2 jaar voor 1 computer.

  Hartelijk bedankt voor uw mening.

  Mees, zie nu uw bericht. Ik heb het gedaan zoals u gezegd had, maar had al een probleem om het hierin te krijgen.

  Deze pc is samen gesteld door een professioneel bedrijf. Hier geïnstalleerd met een goede service. Meer kan ik niet zeggen. Kijk het als het lukt zo nog even na of ik iets verkeerd gedaan heb. Zo ja dan plaats ik dat opnieuw hier.
  Hartelijk dank, sorry dat ik zo lastig ben.:oops:
   
 2. DNS Benchmark voor mij, daar heb ik op Nameservers geklikt. Dat laten lopen tot het klaar was. Daarna kopie. Niet zoals gisteravond geklikt op Tabular Data. Weet niet of ik het anders had moeten doen.????Daarom laat ik het niet opnieuw lopen. Wie weet doe ik iets verkeerd. Voel mij echt stom, wil niemand tot last zijn.
   
 3. Rustig man, niemand noemt je dom. Je hebt geen verstand van computers, maar dat is iets anders en dat zou je kunnen leren als je dat wilde en er tijd voor had en je eerst niet iets anders wilde leren.

  Ik ga er van uit dat je een nederlandse versie van XP draait. Dat maakt het iets moeilijker, want ik draai vrijwel uitsluitend engels; het kan dus zijn dat een knop of tabblad dat ik benoem net even anders heet (zoek in dat geval iets wat hetzelfde betekent, of vraag opnieuw; MS vertaalt soms nogal raar).

  We zoeken eerst naar je netwerk-verbinding; als je zo'n knipperend terminaltje in je notification area (dat is het rechter gedeelte van je onderbalk waarin ook de klok staat) hebt, ben je snel klaar, want dat is hem. Zoniet dan kun je het configuratiepaneel openen (klassiek, ik heb geen idee hoe XP dat normaal onbruikbaar maakt) en daar op netwerkverbindingen dubbel-klikken, of kijken of in je programmalijst, via bureau assescoires en communicatie hetzelfde vindt . Je krijgt er dan meerdere voor je neus; meestal heet de juiste iets als Lokale netwerkverbinding en is zijn status in ieder geval verbonden. In ieder geval geen 1394 of bluetooth, wel de naam van je netwerk chipset of wireless wanneer je wireless draait.

  Nu dubbelklikken op het terminal icon en je krijgt een status venster; dat moet verbonden aangeven en de nodige verzonden/ontvangen pakketten laten zien, anders is het de verkeerde.
  De andere tab kiezen (Ondersteuning?) en daarin kiezen voor gedetailleerde weergave. Het venster wat dan verschijnt overschrijven (sorry knippen/plakken gaat niet) en posten.

  Mees de Roo
   
 4. Hopelijk is dit goed?


  Verbinding
  Status: Verbonden

  Duur: 01:57:24 dat loopt
  Snelheid: 100.0 Mbps

  Activiteit

  Verzonden----- Ontvangen.

  Pakketten: 42.897 / 43.319
   
 5. Dat is het goede venster:applause:, maar nu zie je in dit venster helemaal bovenaan dat je kunt kiezen uit twee tabbladen. 'Algemeen' (daar sta je nu op) en 'ondersteuning' (support in het engels; en daar moet je op gaan staan.
  Je ziet dan een Ip-adres een netmask en een gateway, maar daar heb ik niet genoeg aan daarom moet je op 'bijzonderheden' (details in het engels; de enige andere knoppen zijn repareren en sluiten en die moet je NIET hebben).
  Die details wil ik graag van je horen.:?:
   
 6. Netwerkverbindingsgegevens

  Fysiek adres 00-11-11-E5-B0-D2

  IP- adres 84.25.17x.xx

  Subnetmasker 255.255.254.0

  Standaardgateway 84.25.174.1

  DHCP-server 212.54.40.98

  Lease verkregen 9-5-2009 16:56:42

  Lease verloopt 14-5-2009 17:35:22

  DNS-servers 212.54.40.25
  212.54.35.25

  WINS-server
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 mei 2009
 7. Dat staat goed, dat zijn de enige twee redelijk snelle DNS Servers van je lijstje. Daar komen we dus voorlopig niet aan.

  Als je het aandurft kun je het volgende hulpprogramma downloaden en draaien van:
  http://www.speedguide.net/downloads.php TCPOptimizer.exe
  of direct het programma (als je niet eerst wil lezen:
  http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe

  Draai het programma. Ga (=blijf) in het tabblad general settings.
  Zet de schuif op je theoretische maximum snelheid die bij je abonnement hoort (NB. dit zijn kilobits/seconde).
  Zet onderaan het knopje optimal settings aan (middelste ronde knop).
  Kijk nog even of bij network adapter selection dezelfde network adapter wordt getoond als die waarmee we net eerder bezig zijn geweest; zoniet dan alsnog kiezen uit het lijstje dat met de pijl oproepbaar is.
  Verder niets kiezen of veranderen.
  Apply changes.
  Exit.
  Het werkt pas als je een reboot hebt gedaan.

  Mees de Roo
   
 8. Precies alles uitgevoerd zoals het hier staat. Kon niet eerder, later ben ik off line. Zoals ik aangaf, het heeft tijd.:thumb up: Wens ieder een prettige dag.

  Met vriendelijke groet, timo:applause:
   
 9. Mooi, wat we nu gedaan hebben diende om de doorvoer per poort te optimaliseren. Dat zou moeten helpen voor b.v. de grote hoeveelheid flash die op je msn home-page voorkomt (je gaf aan dat die langzaam ging).
  We gaan nu proberen om het aantal snel te openen parallele poorten wat op te voeren (dat zat al gedeeltelijk in de vorige patch, maar XP werkt dat helaas gedeeltelijk tegen).

  We gaan naar de website:
  http://www.lvllord.de/?lang=en&url=downloads
  en halen daar de file:
  EvID4226Patch223d-en.zip op.
  Dat kan ook direct via de volgende link:
  http://www.lvllord.de/download.php?url=en/EvID4226Patch223d-en.zip
  Sla deze file op op je computer op een makkelijk vindbare plaats (b.v. Mijn Documenten of Mijn Documenten\Mijn Downloads) waar het voor langere tijd bewaard kan blijven.

  LET OP! Wanneer Microsoft een update uitvoert, kan het zijn dat ze je een nieuwe versie van TCPIP.SYS in de maag splitsen. Dat kan geen kwaad (zelfs goed, wanneer er een fout in die module zit) maar je patch gaat dan verloren. Je hebt dit pogramma dus later weer nodig om te controleren of je nog steeds gepatched bent en/of dat opnieuw te doen.

  Ga nu naar de plaats waar je die .zip file hebt opgeslagen en dubbel-klik erop.
  Er gaat nu een map open waarin drie files zitten. Dubbel-klik op de file: EvID4226Patch223d.exe
  Het pogramma vraagt je nu in een soort DOS box of je de limiet van 10 naar 100 (of een ander groot getal, dat weet ik niet meer uit mijn hoofd) wil zetten (er zijn meer opties maar die slaan we over).
  Je hoeft alleen maar Y (van Yes) te zeggen en dan is het gebeurd.

  LET OP! Het is mogelijk wanneer je met een nederlandse versie van XP werkt dat de box, net als vroeger de echte DOS, vraagt om een Y maar een J (van Ja) verwacht. Dus als die Y niet werkt een J proberen.

  Nu moet je een reboot uitvoeren.

  Wanneer dat gebeurd is kan je het pogramma:
  EvID4226Patch223d.exe
  opnieuw uitvoeren ter controle.
  Het moet nu bij concurrent half-open connections: een groot getal (64 of 100 of zoiets) geven, en vragen of je dat wilt terugzetten naar 10 (Do you really want to change the limit to 10?).
  Daar zeg je uiteraard N (no of Nee, dat maakt gelukkig niet uit) op, en je gaat kijken of alles nu wat vlugger loopt.

  NB.: Wanneer je internet plotseling langzamer loopt na een Microsoft update, moet je dit pogramma opnieuw draaien, en wanneer bij concurrent half-open connections: 10 staat opnieuw patchen (Y) en rebooten.

  Succes,

  Mees de Roo

  PS. Na je invoer (Y of J of N) gaat de box niet uit zichzelf weg, maar moet je nog een extra keer op Enter drukken.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 mei 2009
 10. Hallo Mees,

  Bedankt voor de uitgebreide informatie. Je hebt er veel werk van gemaakt, wat ik zéér waardeer.:thumb up::thumb up:
  Helaas dit moet ik morgen doen. Dan laat ik weten hoe het gegaan is. Kan dit nu niet uitvoeren. Spijtig, maar helaas overmacht.

  Met vriendelijke groet, timo:applause:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina