1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

BBC en stills veroorzaken problemen bij opnemen

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Sjors, 2 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dan komt de stream voor dat geluid kennelijk ook uit de still generator. Als ze de audio PID gelijk kunnen houden dan zou dat in principe ook moeten kunnen met de video PID. Blijft wel het probleem dat de teletext en DVB ondertiteling streams niet aanwezig zijn tijdens de vertoning van de still. Ziggo zal het wel vervelend vinden als klanten merken dat er overdag ook gewoon uitzending is op BBC Three en Four, maar dan met als programmering C-BBC en Cbeebies.
   

 2. Bij ziggo Oost worden de pids gelijk gehouden, de PMT versie wordt wel geupdate zodra er van still naar Live en vv wordt geschakeld.
  Het issue heeft ons overigens wel getriggerd om nog eens goed te kijken hoe de pvr tijdens recording omgaat met een pmt-change, specifiek in de situatie dat de pvr ingesteld is met voorlooptijd icm een still/live overgang.
   
 3. Dat zou mooi zijn :)

  Vanavond even getest op BBC3 waar om 20:00 uur Dr. Who begon. In de "Schedule" lijst de begintijd op 20:02 uur gezet en jawel hij nam het goed op :pompom: Zou ook wat moois zijn als DAT niet zou werken. Maar opletten en bewerkelijk blijft het wel.
   
 4. Toch goed dat jullie zo boven op de problemen zitten. Zeer goed werk! :mrgreen:
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik heb het deze avond ook nog eens getest met BBC3 en BBC4 en mijn Siemens PVR.
  De opnames werden om 19:55 gestart.
  De BBC4 opname was goed terwijl de BBC3 weer op zwart ging.

  Blijft natuurlijk gewoon slording van Ziggo met die still(s).
   
 6. Ik heb eigenlijk nog niet gecontroleerd of de video PID ook wijzigt met de still van BBC Four. Tot dusver alleen naar BBC Three gekeken. Als de opname van BBC Four wel gelukt is, dan heeft het er veel van weg dat de video PID gelijk blijft bij BBC Four. Morgen voor 20:00 uur eens controleren wat de PID van de still is. Als die wel gelijk blijft dan is het zeer slordig van Ziggo/Casema dat ze er ook niet voor zorgen dat de PID gelijk blijft bij BBC Three, zeker na alle aandacht hier op dit forum voor deze problematiek.
   
 7. (Dit begint een aparte discussie te worden die niet helemaal meer in dit topic thuis hoort, dus als een mod de berichten rond BBC en stills zou willen verplaatsen heb ik daar geen bezwaar tegen)

  Ik heb vandaag toch iets anders gezien. Half uurtje van tevoren waren de pids van video en audio inderdaad zelfde als na omschakelen. Alleen vlak voor omschakelen kwamen er paar verschillende PMT versies langs met andere pids (Dit is wat ik zag voor BBC3, voor BBC4 geldt iets soortgelijks);

  Code:
  PMTversion video audio audio2
  
  10     5200  5201  -      // rond 19:30
  11      32  -   -      // alleen video op ander pid, vlak voor 20
  12      32  5202  -      // video op ander pid, en audio op wat 2e audio is
  13     5200  5201  5202     // eindresultaat
  
  Verder heb ik het idee dat deze stream nogal vol zit. Voor 20 uur varieert de vrije ruimte (Null packets) tussen 3 en 10 Mbit/sec. Dergelijk gedrag zie je ook bij andere streams. Na bijschakelen BBC3 en 4 blijft de vrije ruimte strak rond de 2 Mbit/sec. Ik krijg de indruk dat de bitrates hier nogal hard begrensd worden. Ik snap ook niet waarom een marge van 2 Mbit aangehouden wordt, als deze ruimte helemaal niet gebruikt wordt.

  Het kan ook zijn dat de ruimte hier nu te klein is omdat vanavond JimJam om 20 uur niet op een still gezet is, maar gewoon bewegend beeld blijft doorgeven. Dat kost ook zo'n 4 Mbit.

  In onderstaande grafiek staan de lage PIDs onderin, de hoge pids staan bovenin, en helemaal bovenaan in het groen staat de vrije ruimte (NULL packets). Het gaat hier om een analyse van 3 minuten, die vlak voor 20 uur gestart is. Er is duidelijk te zien wanneer BBC3 en 4 om schakelen naar bewegend beeld.

  [​IMG]

  (De legenda is niet helemaal compleet, de ontbrekende omschrijvingen betreffen de video voor de stills van BBC3 en 4. Mijn tooltje kan nog niet zo goed overweg met veranderende PMTs, net zoals sommige decoders :wink: )
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 mei 2009
 8. Wow.....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina