1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

BBC en stills veroorzaken problemen bij opnemen

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Sjors, 2 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Voor de buglist:

  Als ik het eerste programma ( start om 20:00 ) op wil nemen van BBC 3 is dat niet mogelijk. De Humax neemt één minuut op en breekt de opname dan af. ( Meestal tijdens het "Uitzending start op 20:00"bericht van Ziggo. )
  Ook als ik hem precies op tijd start doet hij het nog steeds niet.
  Alle andere opnamen gaan probleemloos.
  Waar het aan ligt geen idee maar de good old 9200 heeft hier geen enkele last van.
  Erg irritant trouwens!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 mei 2009
 2. Zeer vreemd, zeker als bug melden.
  Volgens mij heb ik elders gelezen dat iemand anders het met een andere zender had.
  Zelf tot nu toe, gelukkig, geen problemen.
   
 3. Zelfde probleem hier met de BBC :sad: Je zou toch verwachten dat als je hem opdraagt om 8:00 te beginnen met opnemen dat ie dat ook doet!
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het lijkt erop dat dit veroorzaakt wordt door die Ziggo "still"?
  Ik zie dat wel meer decoders moeite met deze stills hebben.
   
 5. Ik weet bijna zeker dat het komt door de stills die getoond worden door Ziggo op de momenten dat Ziggo het signaal niet doorgeeft. Als BBC Three als voorbeeld wordt genomen dan worden er gedurende de normale uitzending de volgende Packet ID's (PID) gebruikt voor de componenten van dit kanaal:
  • Video: 133
  • Audo: 4125
  • Teletext: 5204
  • DVB ondertiteling: 75

  Overdag tijdens het tonen van de still is dat als volgt:
  • Video: 4124
  • Audio: 4125

  Geen Teletext en geen DVB ondertiteling, maar het belangrijkste is dat er overdag een andere PID wordt gebruikt voor de Video dan 's avonds na 8 uur. Bij de overgang van still naar uitzending wijzigt dus de PID. Als een PVR dan aan het opnemen is dan is die opeens de pakketjes kwijt die bij de video stream horen van BBC Three.
   
 6. Nou mooi is dat :sad:

  Vanavond nog even getest wat er gebeurt om 20:00 uur op BBC3. De TV gaat gewoon over naar BBC3 maar wel 1 minuut later dan dat de BBC begint met uitzenden. Dus om 20:01 uur.

  De time slice van 2 uur die standaard van een lopend programma wordt opgenomen stopt er ook mee om precies 20:00 uur. Wil ik na een minuut of 10 terug in het programma van BBC3 dan kom ik in het Ziggo scherm wat ie wel heeft opgenomen, maar ik kan niet terug in de lopende uitzending. Daarvoor moet ik even van zender wisselen om dat weer aan de gang te krijgen.

  Een bug van de iHDR5050 of gewoon een kronkel van Ziggo? Of beide? Naar mijn idee behoort de PVR gewoon door te gaan met opnemen op het kanaal waarop ie is afgestemd: Het TV beeld blijft ie tenslotte ook gewoon doorgeven op dat kanaal.

  Work around is natuurlijk de opname om 20:02 uur te laten starten. Maar ja, dan moet je dat weer handmatig gaan instellen :roll:
   
 7. Het lijkt erop dat de Humax bij directe weergave van BBC Three wel in staat is om de Program Map Table (PMT) update te verwerken op het moment dat de still video stream van Ziggo verwisseld wordt met de normale video stream van BBC Three. Er gaat wel dan wel enige tijd verloren omdat de iHDR-5050C even opnieuw de juiste PID's van alle BBC Three componenten naar de MPEG chipset moet leiden.

  Kennelijk controleert het proces dat de componenten van BBC Three naar de HDD schrijft niet regelmatig of de PMT gewijzigd is waardoor de PMT update voor de PID's wisseling tussen still stream componenten en normale uitzending stream componenten niet opgemerkt wordt. Op het moment dat je even heen en weer zapt forceer je dat de iHDR-5050C wel even de PMT informatie van BBC Three raadpleegt en daarna gaat het goed.

  In dit geval een lastige vraag. Als de still van Ziggo gebruik zou maken van dezelfde PID als de normale video stream van BBC Three zoals in feite ook gebeurt met de audio stream en men zou ook teletext en DVB ondertitelingsstreams gewoon blijven doorgeven, dan zal het waarschijnlijk wel goed gaan met de iHDR-5050C hoewel er wel een kleine hapering zal blijven op het moment van omschakelen. Aan de andere kant zou het record proces van de iHDR-5050C natuurlijk net als het weergave proces de PMT update moeten opmerken en verwerken zodat het ook goed gaat met de opnamen hoewel er dan ook een kleine hapering zal zijn.

  Hoe dan ook, dit is gewoon niet goed getest terwijl dit toch geen uitzonderlijke situatie is te noemen bij Ziggo. Er zijn meer kanalen die niet de gehele dag uitzending hebben, dus genoeg mogelijkheden voor testen.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik heb dit vandaag dus ook maar eens getest met mijn Siemens M750 PVR.
  En jawel, zodra de still van Ziggo wordt uitgeschakeld en de normale BBC3 uitzending behoort te verschijnen gaat het beeld van de Siemens PVR hier ook op zwart, de opname blijft wel doorlopen maar er wordt geen beeld gedecodeerd (wel geluid).
  Zeer irritant natuurlijk!

  Ziggo moet dus maar een andere/betere still oplossing creeeren.
  Beter , de stills gewoon verwijderen natuurlijk!
   
 9. Dat het geluid wel blijft werken komt omdat de audio stream tijdens het tonen van de still wel dezelfde PID blijft houden als tijdens de normale BBC Three uitzending. Is er eigenlijk sprake van geluid tijdens de vertoning van de still?
   
 10. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Tijdens de Ziggo still is er geen geluid aanwezig.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina