1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoelang actie: 6 Maanden gratis HD zenders

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Robertdehoop, 7 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Is niet zo moeilijk hoor want dat is gewoon terug te vinden bij Ziggo.
  Discovery HD, NGC HD, History HD, Eurosport HD, Film1 HD en Sport 1 HD.
   
 2. Helaas HDTV in Nederland gaat voorlopig niet door.

  Zie dit bericht :

  Ook in juni nog geen HDTV bij publieke omroep

  De geruchten dat eind volgende maand wellicht een start zou worden gemaakt met HDTV bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) blijkt uit de lucht gegrepen. Een start van de HD kanalen voor de zomer lijkt daardoor zo goed al zeker niet aan de orde.
  Kees Noort, die bij de NPO onder andere belast is met de distributie, haalt in een reactie aan Totaal TV een harde streep door het gerucht dat de NPO op korte termijn gaat starten met de verspreiding van de drie publieke HD kanalen. “In juni zullen we nog niet starten met HDTV uitzendingen” is de harde doch realistische conclusie van Noort. Wanneer de NPO wel in HD gaat uitzenden kan Noort niet zeggen. Hij verwijst hierbij formeel naar het persbericht dat de NPO op 26 februari met betrekking tot het uitstel van de start van HDTV bij de NPO heeft doen uitgaan. Hierin wordt een uitstel voor onbepaalde tijd kenbaar gemaakt.
  De NPO werkt overigens, samen met de leverancier van de benodigde apparatuur, wel hard aan het technisch mogelijk maken van HD uitzendingen. “Er wordt nog volop gewerkt aan het gereedmaken van de nieuwe eindregies. De ingebruikname daarvan is een voorwaarde om HDTV te kunnen uitzenden” beschrijft Noort de op dit moment nog voortdurende werkzaamheden. In ieder geval wordt duidelijk dat de NPO ook dit jaar het zangfestijn Eurovisie Songfestival niet in HD kan gaan uitzenden. Alleen HD kijkers die via de satelliet naar digitale televisie kijken kunnen deze week in de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit hiervan genieten. De beide halve finales en de finale zijn op de Vlaamse HD zender Eén HD te zien die in Nederland door CanalDigitaal wordt doorgegeven in het HD zenderpakket. De finale op zaterdag 16 mei is tevens ongecodeerd via BBC HD op de Astra2 satelliet op 28,2 graden oost te zien. Daarbij moet wel worden gezegd dat, ondanks dat deze zender in Nederland goed te ontvangen is, het hier gaat om uitzendingen die specifiek bedoeld zijn voor het Verenigd Koninkrijk.

  Bron: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2020


  Heel erg jammer !!! :sad:
   
 3. Dat was ook al gepost in het Nieuws gedeelte van dit forum.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina