1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EPG erg traag

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door tcbakker, 7 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Met deze decoder heb ik het probleem dat de EPG erg traag is, als ik bijvoorbeels savonds tv kijk duurt het ongeveer een minuut voordat de EPG verschijnt op het beeld, tijdens deze minuut zie ik het blanko achtergrondsscherm van het menu. Zodra de EPG geladen is kan ik gaan bladeren tussen de zenders alleen dit is ook erg traag, kan maar zo 20 seconden duren voordat de volgende zender in beeld komt op de EPG. Is mijn decoder nu kapot of iets of ligt het aan de kabel?
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het zal gewoon aan het uitgezonden signaal (EPG informatie) liggen.
  Ik merkte hier ook dat na het wisselen van zenders op de Humax het erg lang duurde voordat de EPG info in beeld verscheen, soms komt er ook helemaal geen info.
   
 3. Bij ons dus ook regelmatig, lijkt dat na de EPG naar 4 dagen is gebracht de Humax IR-FOX problemen heeft.
  Blijft hangen en soms duurt het lang voor hij geladen is.
  Ben bang dat deze decoder nu tegen beperkingen aanloopt net als de Panasonic destijds.:cry:
   
 4. Hoezo, de Panasonic kan wel tegen 2+2 dagen epg. Alleen > 4 dagen levert een probleem op met dat ding.

  Gert.
   
 5. Kwestie van de decoder effen van de spanning halen en dan is de EPG weer snel. Ook effen kijken of je de laatste update van de Humax software hebt. Sinds ik die heb gedownload heb ik eigenlijk helemaal geen problemen meer met de EPG. Normaal gesproken moest ik de decoder na een week of 4 of 5 effen van de spanning halen omdat de EPG traag was. Maar sinds de download heb ik daar eigenlijk geen last meer van.

  De Humax heeft wel een EPG probleem om 2 uur s'nachts want op dat tijdstip verdwijnt opeens spontaan de EPG (en dus ook de Info) van veel zenders. Na verloop van tijd (+/- 60 minuten) komt de EPG wel weer automatisch terug. Omdat ik een nachtdier ben is dat wel eens hinderlijk want dan zie je bij Info niet om welk programma het gaat. Ik had liever gezien dat het pas om 4 uur s'nachts zou gebeuren want dan lig ik meestal wel in bed.
   
 6. Om 00:00 GMT/UTC wordt de EPG data set een dag doorgeschoven. Aangezien het in deze zomertijd GMT+2 uur is zie je dat de EPG data verdwijnt om 02:00 uur lokale tijd. Wel vreemd dat de Humax in één keer alle oude EPG data weggooit i.p.v. de EPG per kanaal te updaten. Nog vreemder is het dat de Humax dan volgens jou een uur nodig heeft om alle EPG weer op te bouwen, want in principe krijgt de Humax in één minuut alle nieuwe EPG data binnen voor het volledige EPG overzicht.
   
 7. Toch is het wel zo, ook bij mij,laatste firmware update,verdwijnt om 2 uur 's nachts de EPG en de now and next, de tijd verandert vaak naar 0.00 alle informatie is weg, soms nog alleen titels en het duurt dan bijna een uur voordat alle EPG er weer is.
   
 8. en sommmige zenders hebben helemaal geen EPG zoals Cartoon Network en family24.
   
 9. Ik heb ook last van de trage EPG. Maar dat niet alleen. Ook de 'list' reageert vaak traag. Ook zie ik strepende kleuren. Dat is alleen bij felle kleuren. Het heeft iets weg van flikkeren. Vooral bij voetbalwedstrijden is het storend.

  Dit alles is pas sinds 2 maanden (?)(slecht geheugen) zoiets het geval.
   
 10. Even de spanning eraf halen en de kleuren zijn weer strak en de menu's weer snel. Dit zou natuurlijk niet nodig moeten zijn, maar het is beter dan maanden ergernis.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina