1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

weer geen telefoon

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door kakie01, 6 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Je bedoelt: "Ziggo WIL er geen rekening mee houden op welke manier en via welke provider een klant contact wil leggen met de HD".

  De klant wil niet, maar MOET Ziggo bereiken terwijl zijn reguliere telefoon eruit ligt. Hij heeft dan geen of in ieder geval minder vrije keuze.

  Hoe moeilijk zou het zijn voor Ziggo om een alternatief te bieden? Ze zijn tenslotte zelf telefonie operator....

  Maar zoals ik al zei, dit is mijn inziens een kwestie van willen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 mei 2009
 2. Ik geloof niet dat het technisch mogelijk is te detecteren wat voor lijn er wordt gebruikt om dan automatisch door te schakelen. Ik ken in ieder geval egen enkel bedrijf wat dat doet.

  Een gratis nummer voor storingen waarvan de fout bij Ziggo ligt is in theorie een beter idee, maar in de praktijk onhandig. Het zou misbruikt worden door mensen met andere technische vragen of storingen waar Ziggo niks mee te maken heeft. Het geld voor het bekostigen van die lijn moet ergens vandaan komen. En als het niet een bijdrage van de klant die belt is (en lokaal tarief is peanuts vergeleken met de kosten voor Ziggo per minuut), moet het van het abonnementsgeld komen. Maar dát is natuurlijk ook weer niet goed.

  Dat jouw mobiele aanbieder veel te veel bovenop de gewone belkosten gooit voor 0900 is hun verantwoordelijkheid. Zoals ik zei, vind je op de website waar je zelf naar linkte genoeg aanbieders die een redelijker tarief hanteren.
   
 3. Waarom niet gewoon een lokaal/vast telefoonnummer, kost gebruiker altijd lokaal tarief of hij nu met gsm of vast toestel belt.
   
 4. De oplossing is denk ik veel simpeler: een gewoon telefoonnummer, je weet wel: een netnummer ergens in nederland en een abonneenummer. Dat kan iedereen mobiel bellen zonder extra kosten.
  Bel je mobiel dan gebruik je dat nummer. Simpel zou ik zeggen, maar blijkbaar zijn er redenen voor Ziggo om dit niet te doen. Misschien omdat dat de mogelijkheden om het tarief weer op te schroefen beperkt, wie weet.
   
 5. Is dus niet te reguleren, als het 0900-nummer weer teruggaat naar het oude tarief van €0,10/minuut belt natuurlijk iedere slimmerik naar dat andere nummer, dat had ik al vermeld.
  De discussie kan inderdaad in de andere thread voortgezet worden.
   
 6. Nee hoor, dat kan heel erg simpel gebeuren en dat hebben we al vaker voorgesteld aan Multikabel en later Ziggo :

  Je neemt een normaal nummer, checked op nummerweergave of er gebeld wordt door iemand met een mobiel nummer. Is het geen mobiel nummer of iemand zonder nummerherkenning dan laat je een bandje horen dat ze het gewone 0900 nummer moeten bellen.

  Duur om zoiets op te zetten ?? Nee. Met een simpele telefooncentrale die je zelfs kunt maken met een pc'tje met Asterisk kan iedereen thuis ook zoiets maken. Maar ik neem aan dat het met een bestaande centrale ook wel kan. Kost voor Ziggo iets meer, maar hoeft geen tonnen te kosten of zoiets.

  Als service voor mensen die geen Ziggo telefoon meer hebben zou dat een prima service zijn. Blijkbaar wil men dat niet en ik snap niet waarom niet. Aan het 0900 nummer wordt ook niets verdiend, dat kost alleen maar geld. Een normaal nummer wat alleen door mobiele nummers gebeld kan worden heeft verder alleen maar voordelen want er bellen daar alleen maar mensen die een echt probleem hebben waarvan je later de kosten niet meer hoeft terug te betalen en het geeft je een goede naam. Blijkbaar is dat niet belangrijk voor Ziggo.
   
 7. Ik denk dat het te maken heeft met de houding van Ziggo zoals die op mij overkomt: service verlenen is slechts een kostenpost en dat moeten we dus binnen de perken houden.

  Ik denk zelf dat een goed functionerende, dwz, goed en tegen minimale kosten bereikbare en deskundige helpdesk juist klanten behoudt en zelfs wint en dus uiteindelijke voor iedereen winst oplevert.

  Wat mij betreft mogen ze een groot deel van het marketing budget in de helpdesk en aanverwante zaken pompen, jammer voor Georgina, maar beter voor klanten en uiteindelijk voor Ziggo zelf.
   
 8. Dat kan heel goed. Alleen de investering die het kost om dat op te zetten, moet vantevoren gemaakt worden, en dan is het nog maar zien of het werkt. Er is een hoge drempel in ieder geval, en er zijn ook maar bar weinig bedrijven die daarin slagen, en geen één die ik weet die dat wel kunnen zonder relatief duur te zijn.
  Tja de één levert meer directe winst op dan de ander, direct marketing en klantenservice. Maar misschien een goed idee: die twee combineren. Doe die investering, neem lekker veel dure medewerkers en dan begin dán een actie van het feit dat je klantenservice zo makkelijk te bereiken is. Alleen jammer dat als ze dat lukt, wat met genoeg goede wil en geld geen probleem moet zijn, niemand ze gaat geloven...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina