1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beste oplossing voor internet op woning met 4 woonlagen

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door platt63, 5 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Lijkt mij van wel. Alleen zal de beperking toch in die 200Mbps zitten, voor het interne netwerk tov Gigabitnetwerk.
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
 2. Ik ben een simmer (FSX) en ben geregeld online in VAT (Virtuele Air Traffic omgeving aan het vliegen daarnaast gewoon lekker internetten tijdens de vluchten. Ook downloaden van films no problems, ik heb geen klachten met de homeplug. Eerder met de router linksys 330N.

  En bij mij is het iets langzamer dan normaal maar dat komt omdat ik een router er tussen heb hangen. Dus ik heb de volgende opstelling Ziggo modem - Router - vanaf de router een homeplug.

  Voor gamen voldoet de homeplug prima, maar kies wel voor de 200Mbps.
  Tevens is het mogelijk met een (netwerk) homeplug een netwerk op te zetten.

  http://www.paradigit.nl/info.php?group=17&art=10017170
   
 3. Gigabitenetwerk? 200Mbps is maximale data die getransporteerd kan worden. Ziggo zit nog maar op 20Mbps meen ik mij te herrineren.

  Trouwens de homeplug stamt nog van het idee dat elektriciteit leveranciers, internet wilde gaan opzetten via je raad al.

  http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=47598

  http://www.computable.nl/artikel/ic...reedband-via-elektra-trekt-investeerders.html
   
 4. Lees mijn reply nog eens. Ik zei ook INTERN netwerk.
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
 5. Ik zie het (voor het interne netwerk tov Gigabitnetwerk). Sorry :oops: .

  Alleen met die beperking van 200Mbps valt het wel mee voor een thuisnetwerk.
   
 6. Antwoord = 9ms
   
 7. Het 200MBpS sprookje

  Ik zal mijn ervaring met Homeplugs delen. Ik heb jaren een setje Eminent 85MBps homeplugs gehad. Ik heb namelijk op zolder een pc, een printer en een NAS staan. Ik vond de snelheid niet echt bijzonder (traag down en uploaden van bestanden op mijn NAS).

  Ik heb dus een setje van Netgear gekocht die mij 200 MBPS beloofden. Nou zit hier een stukje software bij waarbij je kunt controleren welke snelheid je daadwerkelijk haalt. En dit was teleurstellend. Ik haal met de Homeplug die bij mijn router staat de "beloofde"200 MBps. Alleen de Homeplu die ik op zolder heb "ingeplugd" haalt maximaal maar 80 MBps.

  Ik ben op zoek gegaan naar een oplossing en kwam op een test van HArdware Info uit. Toen ik dit las voelde ik mij aardig bekocht. De beloofde 200MBps is een marketing praatje. Het is namelijk max 100 Up en 100 down. Mijn conclusie is dus bij 80Mbps is het 40/40.

  Het ligt er dus ook aan op welke plek je de Homeplugs installeert. Als je de Homeplugs over verschillende fasen plaatst (bijv beneden op groep 1 en boven op groep 2) dan loop je al de kans op een verminderde snelheid. Ook als je "oude" leidingen of een door de vorige eigenaar zelf geknutseld stopcontact hebt op zolder (Ik spreek uit ervaring zoals je merkt) loop je dus het risico dat je Homeplugs niet vooruit te branden zijn.

  Ik denk er dus aan om mijn 200 MBps homeplugs te verkopen en dit geld te gebruiken om een 802.11 N Wifi netwerk aan te leggen. Ik hoop dat daar hogere snelheden mee zijn te halen.

  Link naar de test op Hardware Info:
  http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnZmpuZGaa/Powerline_adapters_vergelijkingstest/1
   
 8. Sorry is niet nodig, maar ik zag het namelijk bij een kennis dat een Gigabitnetwerk toch wel erg lekker is voor het overzetten van 4 gedownloade DVD-9's... Vandaar die opmerking.
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
 9. Ik deel die ervaring niet. Al hoewel er wel zijn test die jou bevindingen zoals jij omschrijft delen. http://www.autoconnect.nl/nieuws/ht...o_snel_als_ze_beloven_vakblad_nederlands.html

  Maar mijn bevinding met 1 PC + 1 Laptop is goed i.c.m. router en homeplug. Ik denk dat het voor iedere situatie anders is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 mei 2009
 10. Ik geloof ook dat Homeplugs een goede oplossing kunnen bieden als je geen kabel wilt trekken of een Wifi venrbinding hebt van 54MBps (of een slecht bereik hebt).

  Maar in het oogpunt van de Topicstarter wil ik in ieder geval aangeven dat het gamen op de 4e verdieping met Homeplugs OOK kan tegenvallen. Het is net als WIFI afhankelijk van verschillende factoren.

  Ik denk (hoop is eigenlijk een beter woord) dat een Wireless verbinding op N-snelheid een in mijn situatie een betere snelheid geeft.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina