1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Surfboard modem errors

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door meesdroo, 4 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben sinds kort (weer, was multikabel) ziggo-klant.
  Ik ben daarom alles aan het instellen en nalopen, en nu valt het mij op dat in het log van mijn (motorola) surfboard modem elke 2 seconden een type 4-error wordt toegevoegd.
  De error luidt:
  DIST: Unexpected management Message Type->33 - Discard message
  Een dergelijke hoge frequentie van foutmeldingen lijkt mij zeer ongewenst.
  Het kost niet alleen performance, maar het log wordt vrijwel onbruikbaar omdat (zinvoller) andere messages binnen de kortste keren door deze overvloed gewist worden.
  Kan iemand hier iets zinvols over zeggen/ aan doen?
  Mees de Roo
   
 2. Dat is niet iets nieuws, is al een paar jaar te zien in het log. Is ook niet echt een error van het modem, maar een info-bericht heb ik me laten vertellen. En inderdaad, verder heb je niets meer aan het log, maar er zijn andere tools om het modem uit te lezen (niet door de gebruiker) het log zelf wordt dus niet gebruikt. Da's wel jammer dus.

  Sinds kort weer ziggo klant schrijf je. Heb je uitstapje naar ADSL gemaakt en beviel dat niet ?
   
 3. Hallo CeeS,
  A,B, Long time no C.
  De overstap naar Tiscali (nu Telfort) heb ik destijds puur uit kostenoverwegingen gemaakt. Multikabel was op dat moment bezig zich uit de markt te prijzen, zeker tegenover bestaande klanten.
  Het basisproduct van Tiscali voor een ervaren gebruiker, was niet slecht, alhoewel de snelheden via ADSL altijd wat tegenvallen en alleen met kunst en vliegwerk (lees o.a. forse RWIN) op een acceptabel niveau te houden zijn (vooral de beperkte upload belemmerde de ftp server). Voor algemene gebruikers zijn de klachten:
  1. Timeouts op de DNS servers (new not syn) door trage servers, opgelost m.b.v. eigen op bind gebaseerde server (Treewalk).
  2. Timeouts op mail en news servers (meer dan 5 min.!), en beperkte news servers, opgelost met Newsplex.
  3. Een slechte meegeleverde modem/router met een (niet volledig uitzetbare) firewall, die computers die een newsgroup of zelfs maar veel emails tegelijk ophaalden, afbraken omdat het grote aantal open ports werd beschouwd als 'aanval'!
  4. Een dure (.30 €/min) en volstrekt waardeloze helpdesk. Als ik b.v. een klacht had over een server a.d.h.v. een wireshark tracing en eindelijk uit de wacht was, moets ik eerst de telefoonlijnen nalopen en de splitter verwijderen (en opnieuw bellen, dus), vervolgens de router/firewall resetten (daar zat meer dan een dag werk in, dus aan m'n nooit niet), m'n class B network resetten naar een class C (volgens mij kenden ze het hele blok 172.16.0.0.0/12 niet), m'n ipcop router firewall er tussenuit halen, en dan vertelden ze dat ze het niet begrepen en er niemand anders bij wilden/konden halen.
  5. Twijfelachtige telefoonverbindingen. De telefoon gaat vaak over maar je krijgt niemand aan de lijn. Door protocolfouten bleek telefoonverkeer met andere providers (speedlinq) eenzijdig. Kennissen klagen dat je niet op neemt. Je moet een mobiel nummer meerdere malen bellen voor je iets anders hoort dan stilte. Er vallen stiltes midden in gesprekken.
  6. Terwijl de goedkope aanbiedingen aan nieuwe klanten om je oren vlogen kon je als bestaande klant daar alleen aan komen door je contract op te zeggen en een nieuw af te sluiten (zonder behoud van email adressen, dus evenveel werk als voor de overstap naar een nieuwe provider).
  7. Tenslotte nog twee prijsverhogingen boven op mijn (inmiddels te) dure contract binnen 3 maanden; die kans om voortijdig te vertrekken heb ik dus toen maar gegrepen. Ik bleek zelfs mijn oude (quicknet) email adress weer in te kunnen stellen (en kreeg gelijk mail van een oude newsgroup die bijna 2 jaar bouncen niet was opgevallen!).

  Ik zag trouwens zo op het eerste gezicht geen spoor meer van de load-levellers die 10.0.0.0/8 pakketten van ftp en dns servers lekten (een probleem dat boven water kwam rond de tijd dat ik vertrok). Is dat toen snel daarna opgelost?
  En hebben jullie nog steeds een website voor je firewall logs?
  De helpdesk heeft hier trouwens ook last van bezuinigingen kreeg ik de indruk, werken de forums (en de gebruikersvereniging) hier nog steeds goed als uitlaatklep voor de meer technische zaken?

  Leuk weer terug te zijn,
  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina