1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Scart kabel aangesloten

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door Theunissen, 3 mei 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoewel ik tevreden ben over de Humax IRD-5000 ben ik wat minder te spreken over de SD kwaliteit van vooral 4:3 uitzendingen via HDMI (misschien hoort dat wel zo). De HD kwaliteit vind ik subliem maar zodra ik ga kijken naar SD uitzendingen vind ik zenders die in 4:3 uitzenden (vaak ook nog met balken boven en onder) vaak matig uitzien via HDMI. Ik heb daarom besloten om naast HDMI ook gebruik te maken van de ouderwetse SCART kabel en ik moet zeggen dat dan de eerder genoemde 4:3 uitzenden er beter uitzien. Dat komt waarschijnlijk omdat de zenders via de SCART er wat zachter uitzien waardoor onevenheden in het beeld zoal ruis minder opvallen (bij HDMI zag ik die direct, ik moet wel zeggen dat ik bij HDMI gebruik maakte van 720P i.v.m. een HD ready TV. Ik kan hem ook op de originele stand zetten 576i maar dan vond ik het beeld minder).

  De SD kwaliteit van de IRHD-5000 via SCART is vergelijkbaar met de SD kwaliteit van de Humax IR-FOX C waar ik altijd zeer tevreden over was (die heb ik trouwens nog steeds aangesloten op twee andere TV's). Omdat ik nu gebruik maak van een HDMI kabel en SCART kabel kan ik ze mooi met elkaar vergelijken.

  Misschien ben ik wel een beetje een nerd qua beeldkwaliteit maar ik streef nu eenmaal naar perfectie wat dat betreft :schater:
   
 2. Wel, Theunissen, hier is al elders op het forum een hele discussie over gaande. En wat u hier zegt hebben al velen ontdekt; de SCART aansluiting geeft met een goede SCART kabel een beter SD beeld dan via HDMI. Dit geldt ook voor de 5050, hier zit dezelfde scaler in. Verder is het een erg goede decoder, ik heb nog geen vastlopers gehad. En na de update is het ook weer mogelijk om de timer van de decoder te gebruiken. Als HUMAX voor een betere scaler had gekozen had ie een 10 verdiend, in mijn ogen.
   
 3. Aan de upscaler ligt het naar mijn mening niet want je kan ook kiezen voor het originele beeld. Alleen vind ik het bij 720p iets beter uitzien dan bij origineel. Misschien worden we met HDMI wel pijnlijk op de feiten gedrukt hoe matig het originele PAL signaal wel niet is en dat we dringend toe zijn aan HD kwaliteit (zeker omdat tegenwoordig vrijwel iedereen een HD-ready of een HD TV heeft). Ik ben verder over deze decoder ook best tevreden maar uiteindelijk gaat het bij een decoder wel om de beeldkwaliteit. En die is bij deze decoder ook best goed alleen moet ik dan wel switchen tussen SCART (voor de SD uitzendingen) en HDMI (voor de HD uitzendingen) en dat vind ik zonde.
   
 4. Had ik niet ergens gelezen dat het niet helemaal origineel was, maar 576p wat er uitkomt? Origineel geeft volgens mij daarom alleen maar aan dat het om de originele resolutie gaat, maar dat zegt nog niets over eventuele beeld nabewerkingen door de gebruikte chipset. Een testje met het afspelen van een onbewerkte opname van een kanaal via een DVD speler met HDMI aansluiting liet toch zien dat de chipset in de IRHD-5000C en de iHDR-5050C meer met de MPEG data doet tijdens het decoderen dan je zou willen.
   
 5. Weet iemand wat er gebeurd als ik mijn HDMI kabel en de SCART tegelijkertijd in me HUMAX DECODER stop?????????

  Is dat gevaarlijk of is dat aan te raden????????
   
 6. Geen enkel probleem hoor. Daar zijn de aansluitingen voor, om aangesloten te worden.
   
 7. Maar niet tegelijkertijd? HDMI + SCART
   
 8. Ik heb het zelf al enkele maanden zo aangesloten, dus geen probleem.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina