1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opnemen met Philips HDD Recorder

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door zuignapje, 29 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Na wat speurwerk op dit forum, heb ik het uiteindelijk voor elkaar te krijgen om de digitale kanalen via EXT2 op mijn HDD Recorder (DVDR-3330H) op te nemen. Ergens las ik ook iets over het automatisch opnemen zodra de recorder een signaal op de scart kabel ontdekt. Toen meteen maar even de handleiding erbij gepakt, en hij kon inderdaad automatisch opnemen door de optie 'Opnemen van SAT' van OFF op EXT2 te zetten (genaamd 'Automatic Satellite Recording'). Vervolgens kan ik nu de timer op de Humax (IR-FOX C) decoder instellen, en gaat de recorder automatisch lopen zodra deze aangaat. Echter gaat hij nu ook beginnen met opnamen zodra ik de decoder handmatig aanzet, en dit is niet de bodoeling! Het volgende probleem is dat hij niet begint met opnamen als de HDD Recorder al aan staat, dit doet hij alleen als hij in Stand-By staat. Moet ik hier nou eenmaal mee leven, of ben ik nog iets vergeten in te stellen?

  Mischien is het nog even handig om aan te geven hoe ik mijn apparatuur heb aangesloten. De Humax Decoder is via de TV-Scart aangesloten op de EXT2 van de DVD Recorder, vervolgens is de EXT1 hiervan aangesloten op mijn TV.
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Is er niet een speciale functietoets aanwezig om de dvdrecorder in deze 'Automatic Satellite Recording' mode te zetten?
  Op mijn Panasonic DVDR zit deze wel, zodra ik die activeer gaat de recorder in een speciale standbymode en begint op te nemen zodra er signaal op de ingestelde SCART ingang komt te staan.

  Anders werkt het natuurlijk buitengewoon onhandig. :?
   
 3. Nee, ik kan alleen via het menu de functie aan of uit zetten, meerdere opties zitten er op de recorder er helaas niet.

  Wat doet de VCR uitgang van de Humax eigenlijk precies? Als ik mijn recorder hier op aansluit, komt er dan alleen een signaal op te staan wanneer hij via de timer aanspringt? Of krijg ik dan nog steeds hetzelfde probleem met handmatig aan/uit zetten.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dit is normaal.
  Wanneer je de recorder ingesteld staat op 'Automatic Satellite Recording' mode en in standby zet gaat deze opnemen zodra er een (decoder)signaal op de EXT2 ingang komt te staan.
  Of je de decoder nu handmatig aanzet of dat dit door een timer gebeurt maakt voor de recorder natuurlijk niets uit, deze ziet alleen maar wel of geen signaal op de EXT2 ingang en gaat aan de hand hiervan dus opnemen.
  Om dus geen ongewenste opnames te krijgen moet je dus de recorder gewoon aan laten staan (dus niet in standby) of de functie 'Automatic Satellite Recording' uitzetten en alleen activeren wanneer je deze nodig hebt.
  Deze functionalteit klopt dus wel.

  De VCR uitgang werkt hetzelfde als de TV (Scart1) uitgang, echter met de volgende verschillen:
  Er is geen RGB signaal aanwezig op de VCR uitgang, alleen composiet (CVBS) of S-Video
  Via de VCR uitgang kan ook het inkomende SCART signaal van een extern apparaat doorgestuurd worden naar de TV uitgang, dit is handig om bijvoorbeeld een extra apparaat aan te sluiten zoals een DVD speler/recorder.

  Meer informatie over de SCART aansluitingen van de Humax:
  Humax IR-FOX C: Tegenvallende beeldkwaliteit SCART 2

  Hier ook nog wat over problemen met de timer van de Humax:
  Humax IR-FOX C: Timer Humax
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina