1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale zenders opnemen met Sony RDR HX950 HDrecorder?

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door aspers, 28 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi,

  Ik heb gisteren een poging gedaan om alle zenders in te stellen op mijn HD recorder (sony RDR HX950). Ik had 2 opties...

  1) ik kreeg alleen alle analoge zenders door. Dus b.v. niet de HD zenders die bij mijn abo ziten.

  2) als ik de recorder op videoingang decoder zet, kreeg ik wel de digitale zenders door, maar kon alleen opnemen van de zender waar ik ook naar het kijken was. Dus als ik een andere zender erop zette, nam hij dat ook op.

  Mijn vraag is dus: is het uberhaupt mogelijk om de digitale zenders op te nemen? Zo ja... hoe?

  Zou dat wel lullig vinden als het niet zo is... want er gaan een antal zender uit het analoge pakket verdwijnen, en daar nam ik nogal eens iets van op. Dat zou dan nu dus niet meer gaan?

  Graag jullie advies en reacties!

  Alvast bedankt!
   
 2. De enige manier om digitale zenders op te nemen, is de door jezelf genoemde optie 2. Als je ondertussen wat anders wilt kijken, kan dat alleen naar de analoge zenders of via een extra decoder.
   
 3. Verkoop je Sony RDR-HX950 HD recorder en schaf je een decoder met harddisk aan. Dan zijn al je problemen opgelost. Dan kun je fijn digitaal opnemen en ook tijgelijk digitaal zappen. De decorder met harddisk heeft 2 tuners, een gewone decoder heeft altijd (tot nu toe) maar 1 tuner. Daarom kun je bij een decoder met harddisk opnemen (1e tuner) en tegelijk naar een andere zender (2e tuner) kijken. Met een gewone decoder kun je dat simpel weg niet.
   
 4. Ik gebruik al jaren een HDD recorder met met een decoder. Dat is nog uit de tijd dat er geen decoders met HDD te koop waren.
  Het is wel handig om twee decoders te hebben, een voor de TV en een voor de recorder. Er staan er zat op marktplaats voor weinig.

  Maar om even op je vraag terug te komen, als het goed is heb je bij de recorder een G-link kabel gekregen, dit is een IR zender die de decoder op het op te nemen kanaal zet die je via de Guide+ op timeropname hebt ingesteld.
  De kanalen in de recorder moet je dan instellen op extern ( ik weet niet hoe dat bij Sony heet, ik heb zelf een Philips recorder).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina