1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax 5050 en Blu-Ray via 1 kabel

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door emtrouwee, 27 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedendag,

  Weten jullie of er iets is waarmee je 2 apparaten via 1 kabel met de computer kunt verbinden. Net zoiets als een hub, maar dan als schakelaar. Dus dat je niet de hele tijd een hub hoeft aan te hebben, maar ook niet steeds de kabel van het ene naar het andere apparaat hoeft te plaatsen.

  Edwin
   
 2. Ja, dat heet een switch
  Zet een spanningsschakelaar aan de switch, dan kun je hem uitschakelen.
  Of schakel hem uit door de stekker van die switch er uit te trekken.

  PS: Wat heeft dit met de humax te maken? Is meer een netwerkvraag :no:
   
 3. Een andere mogelijkheid is een AV receiver zoals bijvoorbeeld de Marantz SR5003 die ik zelf heb. Is iets duurder (er zijn echter ook goedkopere modellen), maar het voordeel is dat je dan ook het geluid perfect hebt geregeld. Verder hebben de meeste moderne AV receivers ook de mogelijkheid om een analoog signaal om te zetten naar HDMI en eventueel te upscalen.
   
 4. Eh , de op heeft het over 'verbinden met een Computer', dus een netwerkaansluiting
   
 5. Oeps ... het topic begint met Humax en Blu-Ray via 1 kabel... dus ik dacht automatisch aan een HDMI kabel. Niet goed gelezen dus... :oops:
   
 6. Waar het mij om gaat is dat de blu-ray via de router continu met internet staativm bd-live en updates. Af en toe willen we wel eens wat kopieren van/naar de humax (bijv. mp3). Er is geen ruimte meer voor een 2e kabel, maar vinden het zonde van de stroom om een extra switch te plaatsen. Vandaardat ik dacht misschien is er iets waar je 2 kabels op aansluit en met een schakelaar switcht. Net als een hotelschakeling voor het licht. In stand 1 verbind je a met b en in stand 2 verbind je kabel a met c.

  Wat jij voorstelde om de switch stroomloos te zetten werkt dus niet, want dan ben ik de verbinding met de blu-ray kwijt. Dit laatste wil ik alleen als ik even gegevens uitwissel met de humax

  Op je vraag wat het met de Humax te maken heeft. Ik wist niet waar het anders te plaatsen en het betreft ook het aansluiten van de Humax.

  Edwin
   
 7. Eventueel kun je de netwerkkabel die je nu gebruikt splitsen. Een normale netwerkkabel heeft acht aders, maar indien je niet met Gigabit verbindingen te doen hebt (dus alleen 10Mbit en 100Mbit) worden er maar 4 gebruikt. Ik heb in mijn huis ook tijden lang 2 100Mbit verbindingen over 1 netwerkkabel gehad. Dit werkte echt zonder problemen. Omdat ik nu op 1Gbit snelheid zit kon het niet meer, maar voor 100Mbit geen probleem.

  De gebruikte aders voor utp zijn 1,2,3 en 6 waarbij 1 en 2 een paar vormen en 3 en 6 een paar. De aders die in 4,5,7 en 8 zitten, kun je dan gebruiken voor de andere kabel.

  Ik bedenk me nu dat er zelf pluggen zijn die de kabel effectief splitsen door aan beide kanten zo'n plug te plaatsen. Intern doet deze plug dan precies wat ik hierboven beschrijf. Ik heb zelf met een tang pluggen op een kabel geknipt, maar het kan ook via deze splitspluggen. Ze zullen wel alleen bij specialistische zaken te verkrijgen zijn, dus even zoeken op internet.
   
 8. Hoe moet zoiets dan werken aan de kant van de computer? Het zijn feitelijk twee kabels ineen, maar wel 2 kabels met aan allebei de uiteinden twee connectoren. De topicstarter wil dacht ik maar 1 aansluiting bij de pc.
  Ik denk dat je met deze kabel(s) toch niet ontkomt aan een simpele switch, bij de computer.

  Marc
   
 9. Wat MrScratch aangeeft zou voor mij ook werken. Het maakt bij de computer niet uit hoeveel aansluitingen. Het enige probleems is dat er geen ruimte is om een extra kabel naar de switch bij de computer te trekken. De doorgang zt met radio, tv en netwerkkabel al helemaal vol. Zal eens kijken of ik zo'n plug kan vinden (had al in de Conrad cagalogus gezocht) en anders zelf iets fabriceren.

  Bedankt voor jullie hulp.

  Edwin
   

 10. Of gewoon een extra switch tussen HUMAX en Blu-Ray en de huidige enkelvoudige netwerkkabel?

  Zo heb ik ook mijn HUMAX en Popcorn via een aparte switch aan mijn "grote" switch bij de PC hangen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina