1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Vanaf 29 april Sci-Fi Channel, 13th Street en Slam!TV bij Ziggo.

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door rick70, 27 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Welke dombo in de HDMI ontwikkeling heeft eigenlijk bedacht dat je het beeld niet meer kunt uitrekken? :?
  Daar is toch niemand mee geholpen?
   
 2. Met de Humax 5000 kan ik het beeld gewoon uitrekken (zoom).
  Maarja, de kwaliteit wordt er dan niet beter op.
  De ondertitels blijven bij de humax 5000 dan wel op zijn plaatst.

  Zoals iemand in deze thread al zei: zal wel met rechten/geld/overeenkomst met Ziggo te maken hebben dat ze 4:3 uitzenden.
   
 3. Dat denk ik niet. Het wordt zo aangeboden en doorgegeven.
   
 4. Het is in elk geval de TV die dat (niet) doet. Mijn TV kan met HDMI signalen het beeld zelf niet meer opblazen. Misschien zijn er TV's die dat wel doen. Met HDMI op zich heeft het niets te maken.
   
 5. Fabrikanten zijn er wellicht eindelijk achter gekomen dat het beeld onvervormd op het scherm dient te belanden. :rolleyes:
   
 6. Inderdaad smaken verschillen. Ik vond na ruim een jaar 13thstreet/sci-fi te hebben gezien op UPC Digital dat juist 13thstreet meer nieuwe series bracht en een meer uitgebreid programma aanbod heeft/had dan SCI-FI. Bij sci-fi zit er veel herhaling in de programma's. Bij 13thstreet ook maar een stuk minder. Ook Dexter, Sleeper Cell en binnenkort 'The Wire' maken 13thstreet een stuk interessanter omdat ze nieuwe series brengen die nog niet eerder in NL op de buis zijn geweest.

  Bij SCI-FI wordt helaas voornamelijk geput uit oude series die voorheen op RTL,SBS,Veronica,KRO te zien waren (bijv. X-Files, Sliders, Star Trek Next Gen.)


  Even iets anders. Mij viel vandaag op dat er iets mis zit in de programmagids op beide sites ze tonen niet. Op de sites zie je ook een script fout staan. Ook is de layout van de home pagina van 13thstreet wat gaar. Gisteren was dit nog wel goed. Ook is de 'hoe kan je ons ontvangen' nog niet geupdate naar dezelfde pagina als 'thuis ontvangen'.

  http://www.scifi-tv.nl/programmering/home.asp
  http://www.13thstreet-tv.nl/programmas/home.asp
   
 7. Dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat je het beeld als het ware "inzoomt" als je aan vier kanten zwarte balken hebt, natuurlijk niet dat je het beeld gaat "vervormen".
   
 8. Inderdaad... Ziggo zóu het kunnen beïnvloeden (doen ze (waarschijnlijk onbedoeld) immers ook bij de BBC op het analoge net in Brabant), maar eigenlijk mag dat niet. Dat schijnt namelijk júist een inbreuk te zijn op het doorgifte- en heruitzendingsrecht. Eigenlijk moeten zenders 'as is' worden doorgegeven. De enige vrijheid die de suppliers (Ziggo, UPC, etc.) hierin hebben, is het verwijderen van audio- of subpicture-/subtitle streams die voor het afzetgebied geen belang hebben. Zo zou Ziggo ervoor kunnen kiezen om alle audiostreams behalve Engels te verwijderen bij Euronews. Aan de Video streams (het beeld en de doorgifte ervan) mag eigenlijk (behalve eventueel de bandbreedte) niets worden gewijzigd. In Duitsland is om die reden (het foutief doorgeven van een signaal) ooit met stappen gedreigd jegens een kabelaar, waarna deze de fout gecorrigeerd heeft...
  Om kort te gaan: hoewel Ziggo de doogifte zóu kunnen aanpassen, mag dit eigenlijk niet.

  Dan is er nog iets: Als Ziggo de doorgifte zou hebben beïnvloed, dan is de wijziging persistent. Dat wil zeggen: als ziggo er eenmaal een brievenbus van heeft gemaakt (balken boven en onder), dan zitten die er van dan af PERMANENT, en is dit niet meer het gevolg van door de zender geboden content. En bij Sci-fi channel heb ik duidelijk gezien dat sommige station idents nog in 4:3 worden uitgezonden (dwz zónder balken).
  Het andere uiterste is zoals BBC World tot voor kort in Brabant werd doorgegeven op het analoge net: BBC World is een tijdje geleden naar anamorph breedbeeld overgegaan, maar in Brabant werd ze full frame doorgegeven (ditmaal dus NIET CCO).
  Het gevolg was dat alle hoofden extra lang waren en geen enkele auto meer ronde wielen had... Als ik dan zou moeten kiezen tussen de maneren van doorgifte van BBC 1/2 of die van BBC World, dan prefereer ik toch de laatste: die is vaak te corrigeren middels je TV...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina