1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RDS/trackinfo digitale radio

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door vinnie-terranova, 26 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik vraag mij nog steeds af waarom ziggo er niet voor heeft gekozen geen RDS/ Trackinfo (zoals bij UPC) doorgeeft bij haar digitale radiozenders.

  Ik weet niet of het mogelijk is RDS door te geven, maar trackinfo van de music choice kanelen moet mogelijk zijn. Dit wordt namelijk wel ondersteund in het UPC gebied.

  Staat dit nog op de planning bij Ziggo?
   
 2. Er is eventjes sprake geweest van de doorgifte van RDS data streams bij een paar radio kanalen in Ziggo/Casema/Multikabel gebied. Er is echter geen aanbevolen kabel ontvanger die daar mee om kan gaan, dus zijn die streams weer verwijderd.

  De andere optie is om via Present/Following EPG informatie het huidige en volgende nummer door te geven bij radio kanalen. In het Mr. Zapp verleden schijnt men dat gehad te hebben bij de Music Choice kanalen. Technisch is dat dus mogelijk.
   
 3. Ja, dat is natuurlijk zo.... de ontvangers kunnen daar niet mee overweg. Als ze het meegeven in de EPG informatie van de ontvanger is dat inderdaad een optie maar niet zo mooi als dat het continue in beeld zou staan....... Maar het zou wel een leuke toevoeging zijn wat mij betreft.
   
 4. Die vraag heb ik ooit eens gesteld op het oude tvhome forum, en er werd gezegd dat men dat niet doet omdat dat teveel EPG bandbreedte kost.
   
 5. Volgens mij valt het met die bandbreedte allemaal best wel mee......... kan me voorstellen als dit inderdaad het geval is, de keuze hier niet op valt. Maar volgens mij neemt die data helemaal niet zoveel in beslag
   
 6. Of de EPG data wordt dan te groot voor sommige (Samsung) ontvangers die nu al moeite met EPG hebben.
   
 7. wat loopt ziggo (en haar aanbovolen ontvangers) dan eigenlijk ver op de techniek achter.
   
 8. Dit speelde inderdaad al in de Mr. Zap tijd, maar ook toen is het er nooit van gekomen. Ik heb zelf vanaf 2001 Mr. Zap gehad, toen had je 20 extra digitale zenders, wat toen revolutionair was! :wink:
   
 9. Heb er nog een paar plaatjes van gevonden, zo zag dat er toen uit:

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 10. De Mr. Zap box van Multikabel (Sagem) had dit niet!
  Zat je in die tijd in Casema of @home gebied?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina