1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

beste router voor nieuwe snelheden

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door pletter, 26 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Op basis van reviews en specs ben ik erg geneigd de D-Link DIR-855 te kopen.

  Iemand daar ervaring mee in combi met Ziggo?
   
 2. Die D-Link is ook niet gek, alleen is de prijs wel een stuk hoger.
  Bij Routershop €191,-.

  Ik heb even 3 links.

  Bekabeld (LAN <> LAN / WAN <> LAN).

  2.4GHz band (LAN <> WLAN / WLAN <> LAN).

  5GHz band (LAN <> WLAN / WLAN <> LAN).

  Trek je conclusie. De D-Link is erg snel qua datadoorvoersnelheid WAN <> LAN, maar de Linksys WRT610N heeft weer een hogere datadoorvoersnelheid met WLAN <> LAN / LAN <> WLAN.
   
 3. Reden dat ik liever niet de Linksys heb is erg slechte ervaringen met Linksys in combi met Casema in het verleden (om de haverklap reset nodig). En dan is er veel overredingskracht nodig mij weer te overtuigen een Linksys te kopen (zeker omdat ik toen ook niet bepaald de goedkoopste Linksys had).

  Daarnaast had Linksys altijd een fors aantal opties niet die de D-Link standaard wel heeft, zoals het vast zetten van IP adressen in de DHCP server zodat je op de router vaste IP adressen kan instellen zonder in je PC met vaste IP adressen te hoeven kloten. Erg praktisch, zeker ook voor die apparaten die je niet op vast IP adres kan zetten. Weet niet of Linksys dat inmiddels ook heeft.
   
 4. Dat heeft Linksys tegenwoordig ook. DHCP Reservation op basis van MAC adressen. Sinds de blauwe Linksys WRT routers is de kwaliteit behoorlijk opgeschroefd. Maar ik moet toegeven dat ik de D-Link router ook wel aantrekkelijk vind. Handig als klok in de meterkast hehe (display kan ook tijd weergeven). Nog maar even aankijken voorlopig...
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
 5. ik zat ook eerst aan die d link te denken. Maar die usb poort is totaal zinloos. Bij de 610 kan je van een externe harddisk een soort nas drive maken en zelf via ftp te benaderen. En de d link is een stuk duurder
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 6. Voor zover ik begrijp kan dat met de 855 ook met de laatste firmware.

  Zie http://www.dlink.com/shareport/ , de 855 staat onder de supported routers.

  En daarmee kun je dus aan de USB poort een externe harde schijf als soort NAS hangen of een printer als netwerkprinter.

  Moet alleen zelf nog even kijken of ik dat nu zo handig vind aangezien mijn router nu niet echt op een plek staat waar je even logisch een printer of externe harde schijf naast zet.
   
 7. Het lijkt er wel op dat je een stukje software op elke pc moet installeren om deze schijf of printer beschikbaar te krijgen in je netwerk.

  Volgens mij is de schijf aan de Linksys WRT610N gewoon als netwerkschijf beschikbaar zonder enige software. Dit is veel handiger imho. Stel dat je een nieuwe pc in je netwerk hangt, of je bent de pc ven een kennis aan het repareren. Dan kun je zonder enige moeite software, bestanden oid van deze schijf afhalen.

  Grootste nadeel van een externe hdd aan een router..........deze schijf zal continue blijven draaien 24/7. Externe HDD´s bezitten vaak niet over een besparingsstand zoals een NAS.
   
 8. Er lijkt schot in te komen met de Linksys WRT320N router...

  Alternate <- vermelding nieuw produkt.

  Leuke prijs, die €89,-! (+ €9,50 verzendkosten = €98,50)
  Met name een erg goed alternatief voor de WRT610N.

  Enige minpunten zijn het niet gelijktijdig kunnen gebruiken van de 2.4GHz en 5GHz radio en het ontbreken van een USB Storage poort waar de WRT610N wel over beschikt. Dat mag echter niet zo'n probleem zijn als je hier toch niet zo'n waarde aan hecht en toch graag een Gigabit router wil hebben. Goedkoopste WRT610N die ik tegen ben gekomen is nu €155,- inclusief verzenden. Scheelt je toch weer ruim €55,-.
   
 9. Ik heb deze ook gekocht voor €159 , en bevalt goed. Alleen de upload snelheid was niet goed. Naar een update van de firmware werkt dit ook weer goed.
  Ik ben er zeer tevreden over,
   
 10. D-links zijn leuk alleen verouderd geen IPv6 ondersteunig dus strakkeraan weer een nieuwe router nodig lijkt mij

  De nieuwe linksys modellen indersteunen dit wel.

  Ik denk dat de D-link zoals de 855 al te lang op de markt is en nodig intern geupgrade moet worden naar de laatste ontwikkelingen en standaarden.

  Maar ja wie ben ik?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina