1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Monteur komt niet opdagen

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Borrie, 26 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ja het is echt heel makkelijk te doen maar in u geval zou ik adviseren om het door een monteur te laten doen. Dat lijkt me beter voor u gemoedstoestand. Want als ik lees dat u al begint te zweten bij het verwijderen van een wandcontactdoos dan kunt u het beter aan een monteur overlaten, dadelijk verwond u (want ik maak op uit u bericht dat u twee linkse handen heeft) zich nog zelf bij het verwijderen ervan en dat kunnen we niet hebben. Dus laat het maar mooi over aan een monteur, is voor iedereen het beste :thumb up:
   
 2. Leg mij die tekst dan eens uit dat de koperen kern van de kabel het koperen omhulsel van diezelfde kabel niet mag raken. Kun jij je voorstellen - afgaande op de tekening van de kabel in die handleiding - dat die kern het omhulsel kan raken?

  (Je mag best "je" zeggen hoor, "u" is niet nodig.)
   
 3. Dat met het raken van de koperen kabel moet je niet zo nauw nemen. Als je de oude wandcontactdoos verwijdert ligt de groene coax kabel los en die moet je bevestigen in de nieuwe wandcontactdoos. Met een beetje geluk hoef je helemaal niets te doen en kun je de groene kabel gewoon weer in de nieuwe wandcontactdoos plaatsen. Is echter de koperen coax kabel iets te kort waardoor hij niet past in de nieuwe wandcontactdoos doen moet je nog een extra stukje (meestal 1 a 2 cm) van de groene kabel (het omhulsel) verwijderen. Dit doe je heel (lees goed heel eenvoudig) moet een stanleymes of een scherp keukenmes (bijvoorveeld waarmee je de aardappelen schilt). Je drukt gewoon zachtjes met het mes op de groene kabel en maakt dan met het mes een rondje om de kabel. Daarna verwijder je het zojuist los gemaakt stukje omhulsel van de coax kabel en sluit hem aan op de wandcontactdoos. Mocht je hard drukken met het mes op de coax kabel dan heb je kans dat je de coax kabel beschadigd. Maar wees niet bang want het is een dikke coax kabel (dus je snijdt er echt niet zomaar door heen). En als je een kras met het mes op de coax kabel maakt dan is er niets aan de hand. Het enige wat slecht voor de coax kabel is als je hem zou insnijden, maar die kans is vrijwel nihil want het is een dikke kabel en om hem in te te snijden moet je brute kracht gebruiken.

  M.a.w. het stelt echt geen ruk voor om de wandcontactdoos te vervangen door een andere. Maar nogmaals als je je zorgen maakt dat je iets beschadigd laat het dan mooi over aan de monteur.

  P.S. ik heb ook die online handleiding gezien. Voor jou lijkt hij misschien ingewikkeld maar voor mij was het iets van "een kind kan de was doen".
   
 4. Het wordt al duidelijker.
  Die groene kabel die dus het huis binnenkomt daar kan ik aan trekken? Ik bedoel wat als hij net te kort is en maar net een klein beetje uit de muur steekt. Is hij wel lang genoeg? Ik kan hem gewoon uit de muur trekken; dat ding afsnijden en in die nieuwe wandcontactdoos stoppen?

  Maar even die tekening geschetst van de kabel:

  ---------
  ---------
  -------
  --------- koperen kern
  ---------
  dit is het koperen omhusel


  Nu zeggen ze dus dat die kern het omhulsel niet mag raken. maar welk mens gaat die kern helemaal ombuigen zodat hij het omhunsel raakt? Je kunt toch nooit per ongeluk het omhulsel raken met die kern. Het is bijna net zo onmogelijk als dat je met de top van je duim de onderkant van je duim raakt. Dat kan toch ook niet.
   
 5. Ik zie dat mijn tekening niet helemaal goed overgekomen is.

  Dat werkt hier dus niet.
   
 6. De mantel bestaat soms uit gevlochten koperdraad. Een draadje kan dan uit de mantel los komen en kontakt maken met de kern.
   
 7. Kijk dit snap ik.
  Maar als je die kennis niet had en puur en alleen op de handleiding met tekening afgaat dan was die hele tekst over "kern mag mantel niet raken" een totaal mysterie. Daardoor snapte ik er niks meer van. Ik kon me er helemaal niks bij voorstellen en dacht dat ik het helemaal verkeerd las/begreep.
   
 8. Nee het is niet makkelijk te doen. Ik heb exact dezelfde ervaring als zwartsluis. Als eerste kwam ook bij mij bij de eerste afspraak de monteur niet opdagen. Ik heb zelf moeten bellen om er achter te komen dat ie helemaal niet meer kwam.
  Bij de tweede afspraak is ook bij mij de monteur weggegaan omdat ie het niet werkend voor elkaar kreeg. En ook is dat zelf niet te doen. Van ellende is er een draadloos internet (router met dongel) van ziggo geinstalleerd die het meer niet dan wel doet en waarbij de ontvangst internet zeer en zeer slecht is.

  Ook ik zit bij elkaar al 13 weken te wachten totdat het allemaal wel eens gaat werken, maar voor een tweede keer een monteur krijgen kan niet.

  Hoe moet een leek die totaal geen verstand heeft van installeren het voor elkaar krijgen als zelfs een particulier door Ziggo ingehuurde monteur het niet eens voor elkaar krijgt en zoals je leest hier meerdere mensen met hetzelfde probleem zitten?

  Gr
  Mo
   
 9. Er valt niet te trekken aan de kabel die binnenkomt. Als het goed is, is de coax kabel ruim genoeg (meestal leggen ze er een lus in om voldoende lengte over te houden). Koop een stuk Hirschmann coax kabel (vergelijkbaar met de groene kabel) en ga daar lekker op oefenen zou ik zeggen.

  Maar zoals eerder gezegd, laat het gewoon doen door een monteur want dat is beter voor je gemoedstoestand. Nu ben je alleen maar paniek aan het zaaien voor niets. Als een monteur komt dan zal hij het allemaal netjes voor je regelen. Bij degene waar het niet gelukt is, zijn uitzonderingen (1 op 100) en hebben A of een te korte coax kabel in huis gehad of B een amateur monteur.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 mei 2009
 10. Hier was het dus een te korte coax-kabel. Doordat in ons huis een gasbetonnen binnenmuurtje bij is geplaatst... Ik heb een monteur laten komen omdat ik het zelf met die te korte kabel niet voor elkaar kreeg. Gelukkig kon die, met wat kunst en vliegwerk, de boel wel monteren.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina