1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opgenomen programma naar USB kopieren.

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door JanusAkelig, 26 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het schijnt dat de Humax geen zgn "passive" FTP mode ondersteunt?
  Probeer het dus met active FTP mode.

   
 2. Volgens mij wordt jouw oorspronkelijke vraag van de stick nog niet echt beantwoord. Ik wil een korte poging wagen met mijn eigen ervaringen. Het gaat namelijk prima maar de voorbereiding blijft een lastig klusje. De transportsnelheid is ook niet hoog (staat soms een half uur te stampen), maar voor incidenteel gebruik prefereer ik de handzame stick.

  1. Formateer een USB stick (liefst 16GB of groter voor HD opname) naar EXT3 (Linux).
  (b.v. download en brand Gparted op cd, boot een pc met de schijf in de lade waarna een formateerprogramma wordt opgestart. Enter op vragen, goede stick selecteren (niet je HDD!) en formateren in één primaire partitie)

  2. Om de stick te kunnen lezen heb je Linux nodig op pc of download een progje om Ext3 bestand te kunnen lezen onder Windows. Er zijn er meerdere, google maar eens "Ext3 to Windows". Installeren en expirimenteren zou ik zeggen. Gebruik zelf Diskinternal Linux reader. Ook hier kan het een tiental minuten duren voordat de data op de stick weergegeven worden.

  3. De data die je nodig hebt is het .ts bestand. Er is een hele duidelijk Wiki site over hoe je Humax .ts bestanden kunt branden naar DVD met Project X (demuxen) en DVD author. Vervolgens kun je het op DVD branden met b.v. Nero. Google maar eens op "h2d.wikispaces.com/TS+to+DVD"

  Succes!
   
 3. Als je met externe schijf een via usb aan de humax aangesloten schijf bedoeld, dan moet je blz 54 van de handleiding er even bij opslaan.
  kopje 4. bestandsbeheer.

  Je kunt met ftp alleen vanaf de humax naar je computerschijf en v.v. verplaatsen/kopieeren.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 apr 2009
 4. Bij mij lukt dat via FTP ook naar een op de PC aangesloten externe USB schijf en naar mijn NAS.
   
 5. Ja, maar dat zijn dan ook 'computerschijven'.

  Met 'Als je met externe schijf een via usb aangesloten schijf bedoeld' doelde ik op de usb-poort van de humax.
   
 6. Fonzarelli, bedankt voor tip, kan ik dan dit bestand wat groter is als 4 Gig op USB stick krijgen???
   
 7. Heb Gparted gebrand op cd, en opgestart maar dit programma ziet alleen mijn vaste harde schijf en niet mijn USB stick!
  Wat zie ik over het hoofd? PLease help!
   
 8. Boot Gparted eerst en steek dan de USB in de poort. Gebruik "refresh" commando en dan moet de stick (samen met je HDD) zichtbaar worden. Stick is herkenbaar aan de groote.

  Ik ben er wel achter gekomen dat je voor herkenning in Windows de stick eerst moet gebruiken als hij nog NTSF of FAT32 geformateerd is (je weet wel die "USB opslag is gereed voor gebruik" melding). Een nieuwe stick direct formateren naar Ext3 en dan pas gebruiken in Windows lukt (mij) niet.

  En op je vorige vraag, ja je kunt alle bestanden kopieren naar stick mits ze er op passen. Ik gebruik nu een 16Gb stick en een twee uur durende HD film past daar niet op. Twee uur SD materiaal gemakkelijk. De Humax geeft dit meteen aan als je de kopieerknop gebruikt.
   
 9. Fonzarelli,

  Bedankt voor je reactie. Is nu gelukt, kopieren naar stick ook, alleen als ik de stick wil openen met Linuxreader doet ie helemaal niets, doe ik het met LInuxRecovery, dan krijg ik alle mappen te zien maar met 0 bytes erin.
  Wat doe ik nu fout?
   
 10. Hey Fonzarelli,

  Alles is gelukt, heb het iets anders gedaan.
  Heb Humax op netwerk aangesloten en via FTP bestand gekopieerd naar harde schijf PC, dit werkt perfect. Kan het bestand al zonder om te zetten afspelen op PC. Nu nog even programmaatje zoeken om wat zaken eruit te knippen.(misschien weet jij ereen?) En vervolgens via ConvertXtoDVD om te zetten en te branden.
  Bedankt voor je hulp!:thumb up::thumb up::thumb up:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina