1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo wil geen concurrenten op kabel

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door dj-scratch, 24 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. REGIO - Kabelbedrijf Ziggo is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat concurrenten gebruik mogen maken van het Ziggo-netwerk.
  [​IMG]
  Het bedrijf is bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in beroep gegaan tegen een besluit van toezichthouder Opta. De telecomwaakhond kwam met een nieuw besluit, nadat de Europese Commissie in februari groen licht had gegeven voor plannen die concurrentie op de kabel bevorderen.

  Kabelmaatschappijen moeten daardoor toelaten dat andere ondernemingen bij hen capaciteit inkopen en eigen zenderpakketten aanbieden aan de mensen in de huiskamers. De situatie is vergelijkbaar met die in de telefonie, waar KPN moet dulden dat een onderneming als Tele2 op het netwerk diensten aanbiedt.

  Ziggo is het grootste kabelbedrijf van Nederland met veel abonnees in Zuid-Holland

  bron: http://denhaag.rtvwest.nl/nieuwsitem/29538
   
 2. Wat mij betreft komt die concurentie er wel:wink: Misschien dat Ziggo dan iets beter wordt qua helpdesk:lol: en service om hun klanten te behouden.
   
 3. Concurentie is natuurlijk nooit verkeerd..
  Daar heeft de consument alleen maar voordeel bij
   
 4. helaas zit er ook een keer zeide aan concurentie op de kabel.
  als je er namelijk te veel lui van de zelfde verbinding willen snoepen word het te druk op de kabel. als ze dan concurentie willen laat ze dan ook het netwerk beheer in overheids handen nemen. waar bij zon beetje elke provider een eigen netwerk stelsel heeft. want serieus waar alles privatiseren en open gooien levert alleen voor de overheid geld op.

  het zelfde is ook gebeurd bij adsl die is kapot gemaakt door dat er te veel bedrijven op zitten. de kabel is nu nog stabiel en snel maar met heel veel providers er op word dat snel minder.
   
 5. Denk dat Ziggo niet veel te zeggen heb als het wettelijk geregeld is.
   
 6. Lijkt mij veel bandbreedteproblemen op te gaan leveren als meerdere providers over dezelfde kabelfrequenties pakketten moeten gaan aanbieden.

  Ik heb ook geen flauw idee hoe men dit zou willen gaan realiseren.

  Kabel is toch iets heel anders dan elektriciteit of ADSL lijkt mij.
   
 7. Daar heb je groot gelijk in. Over twee draadjes telefoneren of elektra afleveren is wel wat anders dan om tussen alle diensten van kabelaars wat te gaan doen. Het vereist voor andere leveranciers grote technische investeringen in sperfilters en andere zaken. Dus veel goedkoper zal het niet veel worden Er zijn al berekeningen waarbij het abonnement van alternative leveranciers ca. 4 euro duurder wordt dan bij Ziggo of UPC. Afgezien nog van mogelijke ellende van storingen etc.
  Voor mij hoeft het niet.
   
 8. De ellende van Ziggo is anders niet echt klein te noemen:lol:
   
 9. dat is al eens eerder gezegt,
  bv met electra, gas, openbaar vervoer, etc en nog meer van die dingen maar tot nu toe heeft het ons alleen maar meer gekost dan wat het voorheen deed.
   
 10. Inderdaad, voor mij hoeft die onzin niet.

  En ja, je hebt altijd 2 kampen. Mensen met veel storingen willen concurrenten. Mensen zonder storingen vinden het wel goed zo hehe.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina