1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Overstappen op Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ro75, 22 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Thanx ArChie !

  Duidelijk een geval van toeval dus dat ik net een aantal zenders had zitten verschuiven en dacht dat het daar iets mee te maken kon hebben....geen idee hoe dan, maar goed :schater:

  Anyway, van de week maar es de overige zenders opnieuw rangschikken. De zenders die ik veel bekijk staan alweer op hun plekkie :pompom:

  Tot nog toe erg blij met de Alphacrypt module :thankyou:
   
 2. alphacrypt in samsung le40b651

  Ik heb sinds gisteren een alphacrypt in mijn samsung en een digitaal abbo bij Ziggo.
  er staat sinds vandaag ook prik op mijn kabel hiervoor 2 jaar digitenne gehad.
  Als mijn alphacrypt er niet inzit heb ik ned 1 in hd en super scherp maar als ik de alphascrypt erin doe heb ik ned 1,2 en 3 met hele roze en groene vlakken en de rest van de zenders met blokjes.
  Ik heb de verbinding tussen mijn tv en de contactdoos in mijn woonkamer al met een afgeschermde kabel(Hirschman) en ook in mijn meterkast tussen mijn binnenkomst(groene draad) en doorvoer naar mijn contactdoos in de kamer met goede stekkers (hirschman).
  Staat er een instelling van mijn alphacrypt verkeerd ofzo?? Ik weet het niet meer.
  De software versie op mijn alphacrypt is 3.18.
  Wie weet een oplossing??
   
 3. Ik volg je even niet....als je de Alphacrypt er NIET in hebt, heb je NED1 in HD ?! Heb je nog een decoder ervoor staan dan ?
  Als dat zo is, kun je die afkoppelen en de Alphacrypt alleen gebruiken. De decoder heb je dan evt. voor een ander toestel in huis (wel een extra kaartje nodig).

  Begrijp ik het zo goed ?
   
 4. Nederland 1 kan ie natuurlijk wel ontvangen, omdat die Free To Air/Cable is.
  Alle andere zenders moeten nog wel gedecodeerd worden. En een Alphacrypt zou dat prima moeten kunnen doen.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dat kan wel kloppen.
  Zowel de SD als de HD versie van NL1 zijn momenteel niet gecodeerd bij Ziggo en dus zonder smartcard/(alphacrypt)cam te ontvangen.
  Als Nl1/NL1-HD zonder Alphacrypt wel prima werken maar met de Alphacrypt storing geven zou ik denken een een defect van de Alphacrypt module zelf.
  Ook bestaat natuurlijk de mogenlijkheid dat er een probleem is met de TV.

  Beste is natuurlijk om de bewuste Alphacrypt in een andere ontvanger te testen of een andere Alphacrypt module te proberen.
   
 6. Vreemd, want voor de weergave van Nederland 1 of Nederland 1 HD heeft de AlphaCrypt niets te doen. Helaas zijn er nog niet veel gebruikerservaringen van Samsung TV's in combinatie met digitale kabel TV en de AlphaCrypt Classic CAM, dus is mij niet bekend of het uberhaupt werkt. Sommige Sony TV series hadden ook problemen met de AlphaCrypt Classic CAM door chip tolerantie problemen die later zijn opgelost in de nieuwe series. Het kan zijn dat je toevallige een defecte AlphaCrypt Classic CAM hebt en dan is het advies om deze om te ruilen. Het kan ook zijn dat de instellingen van de AlphaCrypt Classic CAM gewoon verkeerd staan. Of dat er signaal problemen zijn, maar dan zou er geen verschil mogen zijn in de weergave van Nederland 1 en Nederland 1 HD met of zonder CAM in de TV.

  Waar het om gaat is de signaal kwaliteit en dat zou de TV toch via de menu's op de één of andere manier moeten kunnen tonen. Als die signaal kwaliteit goed is op elk probleem kanaal dan is de AlphaCrypt of de combinatie van TV en AlphaCrypt de mogelijke probleem veroorzaker.

  Dan zal je toch eerst moeten vermelden wat de huidige instellingen zijn zodat wij kunnen bepalen of die correct zijn of niet.
   
 7. [Dan zal je toch eerst moeten vermelden wat de huidige instellingen zijn zodat wij kunnen bepalen of die correct zijn of niet. ]

  waar vind ik die instellingen??
   

 8. Helaas heb ik maar 1 alhacrypt en 1 tv:grin:
   
 9. Je TV zal via de menu's ergens een menu moeten hebben waarmee je de CAM, ook wel CI Module genoemd, kan benaderen en de AlphaCrypt Classic CAM toont dan het eigen menu waarin je onder andere de instellingen kan raadplegen. Zie de handleiding van je TV voor meer informatie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina