1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Overstappen op Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ro75, 22 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Inderdaad zijn dit zenders op dezelfde transponder. Als opnieuw inscannen niet helpt, kan het aan de bekabeling liggen.
   
 2. Het direct aansluiten zonder verdere apparatuur ertussen was inderdaad de oplossing. Bedankt voor het meedenken. :thumb up:

  Nu kan ik met mijn samsung PVR 2 programma´s opnemen en een derde kijken via de TV met Alphacrypt.

  Perfect digitaal beeld trouwens op de Sony Bravia.
   
 3. Digitaal is erg gevoelig voor demping. Het hele frequentiespectrum moet voldoende doorkomen. Bij analoog krijg je sneeuw of ruis, bij digitaal blokjes
  en uitval van hele transponder(s) (inclusief radiozenders).
   
 4. Bij mij staat nu net de B6000 met de alphacrypt, nog een beetje aan het stoeien met de instellingen hiervan, aangezien na ca een half uur tot een uur plots het beeld van RTL 4, 5, 7 en iig SBS blokkerig wordt en de melding krijg zwak of vervormd signaal. Ik las al dat meerdere dit probleem hadden en veelal opgelost kon worden. Ff blokken dus nog om het juist te krijgen :wink:
   
 5. Klinkt als slechte bekabeling en coax pluggen.

  Helpt echt:

  Vervang de plastick coax pluggen (waarij de kern helemaal niet is afgeschermd) door volledig metalen pluggen die de kern volledig afschermen (Hirschmann, paar euries bij de mediamarkt)

  Vervang de coax kabel door betere kwaliteit, hirschmann coax bijvoorbeeld (wat standaard in nieuwbouw huizen wordt geinstalleerd is echt BAGGER)

  Zet dicht bij de ontvanger een antenne signaal versterker er tussen.

  Toen ik bovenstaande maatregelen had genomen heb ik nooit meer 1 blokje kunnen waarnemen, en had ik ineens alle zenders tot mijn beschikking...

  Lots
   
 6. Nee, beter is om (als je een versterker nodig hebt) een versterker zo dicht mogelijk bij het AOP te zetten (AOP = Abonnee Overname Punt, dus waar de groene kabel je huis in komt) maar na de eventuele internet-splitter.

  Als je het signaal vlak bij de TV/Settop-box gaat versterken, versterk je ook de ruis en opgepikte storing door de kabel mee. Je kunt beter het signaal versterken waar het nog goed is zodat het sterker wordt, maar de storing/ruis die de kabel maakt/oppikt niet versterkt wordt.

  Maar een versterker is meestal alleen nodig als je lange kabels gebruikt of veel splitters er tussen hebt zitten. Goede kabels en pluggen werken vaak al voldoende.
   
 7. Dat klinkt inderdaad logisch..

  Mijn coax was langer dan 25 meter, en heb er een vertserker tussen gezet vlak bij de ontvanger, en toen was het goed, misschien had het inderdaad beter geweest hem er in de meterkast tussen te zetten, maar bij de ontvanger was logistiek gezien wat handiger (geen stopcontact meer beschikbaar in de meterkast), nu werkt het goed dus laat ik het maar zo.

  Lots
   
 8. Had ik ook, maar het is natuurllijk niet ingewikkeld een stopcontact (met minstens 4 stopcontacten) in een meterkast te plaatsen. Het mag dan "logistiek" handig zijn een versterker bij de tv te hebben, technisch is dat niet verstandig (zoals CeeS al aangaf) en "esthetisch" nog minder.:wink:
  Een stopcontact in de meterkast is erg handig.Je hebt immers ook nog een internetmodem weg te werken.
   
 9. Dat dacht ik al gelezen te hebben op dit forum, heb gisteren eerst maar die verschrikkelijk lange coax er tussen uitgehaald wat eigenlijk ook gewoon een stuk kabel van ca 1,5 meter kan zijn. Dan maar kijken of hij het langer uit houdt dan een uur. Ik denk het wel want de analoge zenders zijn al redelijk scherp nu :thumb up:.

  Nog even over de Samsung B60000 Led Tv; Het beeld is echt fantastisch - super helder!! Films op DVD/Blu-Ray kijken is echt heel goed te doen. Zelfs heb ik eigenlijk nog niets aan de pre-settings van Samsung van beeld en geluid veranderd - alleen het beeld even op film modus gezet. Eenvoudige installatie Alphacrypt werkt ook goed, al klopt hun handleiding natuurlijk van geen kanten mbt upgraden en instaleren (overigens wel gelukt). Thanks voor de tips van de bekabeling en waar de evt versterker te plaatsen - die komt naast het stopcontact in de meterkast :grin:.
   
 10. Nu heb ik al enkele maanden probleemloos kunnen kijken met m'n Alphacrypt kaartje in m'n Sony 40W4000, maar vandaag was ineens alles "weg". Analoog wel alles in orde, maar digitaal opnieuw een (fast)scan moeten doen en even gauw alles moeten sorteren.

  Het enige wat er anders is, is dat ik toevallig gisteren een aantal zenders opnieuw heb gesorteerd. Daarna gewoon nog enkele uren probleemloos kunnen kijken.

  Automatische updates enzo heb ik al die tijd uit gehad (en nog steeds), dus daar kan het niet aan liggen....

  Wie weet waar dit door kan komen (dat ik alles ineens kwijt was), het zal dan toch iets te maken hebben met het sorteren. Raar ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina