1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Overstappen op Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ro75, 22 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kan dat wel, zijn er al TV's met CI+ in de winkel??

  Maar als dat zo is zou ik zeker wachten totdat Ziggo CI+ CAM's gaat verkopen, dan is de Alphacrypt inderdaad een beetje overbodig.

  Lots
   
 2. Zeker zijn er al tv's met CI+. Ik zou alleen nog even net iets langer wachten. Ziggo is nu bezig met het testen van apparatuur. Zij komen straks met een lijst van apparaten die gecertificeerd zijn.

  Ik begreep dat op den duur die lijst als richtlijn voor fabrikanten kan gaan dienen, zodat nieuw te ontwikkelen apparatuur automatisch binnen de richtlijnen valt en dus gecertificeerd kan worden. (Maar dat is weer mijn interpretatie van de woorden van Gradus Vos).

  Het verdient aanbeveling het interview met Gradus Vos op Hardware-info tv even te bekijken en hier de threads over CI+ enigszins door te lezen.
   
 3. Aha.. OK ik zal het eens lezen.. Die CI+ thread volg ik al ene tijdje, maar echt wijzer wordt je er niet van.. Ik heb al twee en een half jaar een Alphacrypt in mijn floppydtv, en werkt uitstekend.. ik hoop dat dat nog een jaar of wat zo blijft.

  Lots
   
 4. Zo heb ik dat ook ongeveer geïnterpreteerd, het CI+ consortium is voor iedere fabrikant toegankelijk en staat los van Ziggo. Nu wordt er door Ziggo getest omdat Ziggo de enige operator is die CI+ CAMs in de praktijk kunnen testen. Als fabrikanten de techniek onder de knie hebben hoeven ze niet meer te testen bij Ziggo. Certificering staat in feite los van Ziggo.

  Zeker de moeite waard: hardware.info/tv
   
 5. Dank aan allen!
  ik ben eruit.... mijn tv heeft idd de CI+ en ik wacht nog 1,5 maand geduldig af op het nieuwe systeem!
   
 6. Ik heb zelf net een Samsung UE40b7000.... fantastische TV... ook met CI+... gekocht...

  Ik kijk nog niet digitaal maar hoor/lees graag hoe zich dit verder ontwikkelt... Vroeger kocht je gewoon een tv en dan was je klaar... Ik zit nu dagelijks het net af te struinen naar nieuwe ontwikkelingen... PS Als er een bezitter van een samsing B6000 of B7000 meeleest.... gooi jou ervaring/kennis mbt tot CI+ dan even op het beeldscherm.... :wink:
   
 7. Ik heb sinds kort in mijn Sony Bravia TV een Alphacrypt module (versie 3.19). In principe worden alle zenders binnengehaald op enkele na namelijk RTL4, 5 en 7 en SBS6. Weet iemand waar dat aan ligt?
   
 8. Wat zijn de instellingen die je hebt gemaakt voordat je de digitale tuner naar zenders liet zoeken? En heb je wel een snelscan gedaan? En heb je de symbol rate op 'auto' laten staan?
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Check deze postings eens:

  Sony 40W4730 met alpha crypt
  Eurosport HD verdwenen

  Probeer anders ook om je TV rechtstreeks zonder verdere apparatuur met je kabelaansluiting te verbinden.
   
 10. Geen idee, maar zeker niet aan de Alphacrypt, want ik heb ook een alphacrypt en kan alles ontvangen. Waarschijnlijk mis je een of meer transponderfrequentie(s). Al geprobeerd opnieuw te scannen? Kijk hier even voor de goede zender indeling. Let op dat je de goede transport stream ID kiest (even naar beneden scrollen, bv voorheen Multikabel heeft TS ID 8888)

  http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/casema_multikabel.shtml

  Lots
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina