1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Overstappen op Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ro75, 22 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nee nee nee.... RTVNoord en L1 zijn in zoverre geen belangrijke zenders dat mensen niet zullen denken:"Ik schaf geen smartcard aan voor € 29,50, want ik heb voldoende aan RTVNoord en L1"
  Ik doe verder geen uitspraken over of RTV Noord wel of niet belangrijk is voor Groningen!
   
 2. Ik zou zeggen dat het nog steeds wel degelijk gaat over CI+! Er worden inderdaad wat vragen gesteld over hoe dat nu zit met een Alpacrypt en welke zenders nu wel of niet zonder Alphacrypt te ontvangen zijn.
  Maar zodra Ro75 antwoord heeft op die vragen zal voor hem/haar ook direct de vraag spelen of het met de aanstaande CI+ ondersteuning van Ziggo nog wel zinvol is om een Alphacrypt aan te schaffen.

  Helaas is deze thread door de mods al blind losgerukt van de CI+ discussie. Dus wanneer Ro75 zich af gaat vragen of zijn nieuwe tv wel CI+ compatible is wordt deze thread weer gemerged met de andere thread? :pompom:
   
 3. idd....:rolleyes:
  is me nog altijd niet 100% duidelijk of ik het 'risico' moet lopen een alphacrypt aan te schaffen... hoe lang gaat dat werken.
  Veel mensen zeggen wel: gewoon doen want werkt prima, dus ik ben wel grotendeels om om de aanschaf wel te doen.......
   
 4. Ik heb van CI+ niet zoveel verstand, maar ik meen juist dat ik ergens eerder in de andere discussie heb opgevangen, dat jouw tv ook CI+ ondersteunt. Als dat zo is, zou ik afwachten tot er CI+ CAMs komen!

  Maar er zijn hier vast wel mensen die de genoemde tv beter kennen!
   
 5. Ik heb dat ook zo gedaan, en het viel me op dat Film 1 al na twee weken er mee op hield en Discovery HD en NGC-HD drie weken later of zo, dus er ging steeds meer af, totdat ik na een maand (pin me er niet op vast het kan langer of korter zijn geweest) het standaard pakket over hield en dat heeft het toen nog een hele tijd volgehouden.. In ieder geval was het niet zo dat alles er in 1 keer mee ophield.. er gingen stap voor stap zenders af, en Film 1 en Sport 1 waren de eerste zenders die er mee ophielden... Overigens heette het toen nog Multikabel, paar jaar geleden, het kan best zijn dat het nu anders geregeld is.

  Lots
   
 6. Haha, mooi verhaal, eerst 3 pagina's over alles behalve CI+, en nu het topic gesplitst is gaat het ineens weer over CI+...

  Maar goed, ik zal je het voordeel van de twijfel geven :giveup:
   
 7. Het is moeilijk om hierover advies te geven omdat er gewoon teveel onzekerheid is. Als de CI+ CAM midden/eind mei uitkomt en hij werkt in CI modus in een CI slot, zou ik wachten tot hij er is. Hij is dan goedkoper, wordt ondersteund door Ziggo en werkt verder hetzelfde als de Alphacrypt. Plus als de w5500 wordt gecertificeerd heb je een volledig ondersteund en werkende CI+ oplossing.

  Het probleem is dus dat nu niet valt vast te stellen dat de CI+ CAM module die Ziggo zelf gaat leveren zich gedraagt als CI CAM in een CI slot. Technisch is er geen beperking dat het zou moeten werken, maar met Ziggo weet je het nooit.
   
 8. De TV heb je toch al? die Alphacrypt kost ongeveer 90 euro .. Ik zou het de 'investering' wel waard vinden, het duurt echt nog wel een jaar of twee voordat de Alphacrypts het echt niet meer doen.. dus die E90 is dan niet echt weg gegooid geld lijkt mij.

  Het is wat anders als je op het punt staat een TV te kopen, als de oude het nog doet zou ik dan NU nog wel even wachten totdat de CI+ gecertificeerde TV's op de markt komen, dan weet je zeker dat het blijft werken.

  Je moet de Alphacrypt Classic hebben, firmware versie 3.11 of hoger (op dit moment 3.19, werkt prima in mijn HTPC)
   
 9. Zat er dik aan te komen dat het op een gegeven moment weer over CI+ zou gaan.
  Ik vond het gewoon wat vreemd... Er is een andere thread waar mensen nu al maaaaaanden aan het doorbomen zijn over hetzelfde pakket op meerdere smartcards zonder bijbetaling. En telkens zijn er mensen die een vraag stellen die ze al lang beantwoord kunnen hebben als ze even een paar dagen terug zouden lezen in de thread en dat ding gaat niet op de schop.
  Hier gaat het even over iets anders met (zo zien we nu maar weer) een duidelijke link naar CI+ en het ding wordt opgesplitst.

  Het is allemaal geen ramp, maar ik vond het gewoon opvallend. ;)
   
 10. De W5500 van Ro75 heeft CI+ aan boord en zit wellicht tussen de modellen die Ziggo nu aan het testen is, de kans is groot dat deze tv gewoon bij de eerste gecertificeerde modellen zit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina