1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Overstappen op Alphacrypt

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Ro75, 22 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Klopt niet. In ieder geval zijn ook een aantal regionale zenders sowieso ongecodeerd.
   
 2. ongecodeerd (en dus zonder kaart te ontvangen) zijn volgens mij nederland 1, ziggo kanaal, zenderoverzicht, en een paar lokale zenders (infothuis en den haag tv hierzo). Geen regionale volgens mij.

  Al het andere verdwijnt dus na preview periode. Lengte van de previewperiode verschilt van kaart tot kaart. Dit kan oplopen tot ruim 2 maanden.
   
 3. Wat zie je als grote verschil tussen lokaal en regionaal? Hier in Zwolle kon ik ook TV Noord en L1 ontvangen...
   
 4. Hier in Hengelo zou je dan Ned1, Nickelodeon, Zenderoverzicht en TVoost kunnen zien, deze kanalen hebben geen codering.

  Gert.
   
 5. Snap ik, maar MrDroopy maakt een duidelijk verschil tussen lokaal en regionaal. Regionaal zou niet te zien zijn...lokaal wel.
  En ik vroeg me af waar MrDroopy het verschil lokaal/regionaal vandaan haalt.
   
 6. Is dit een topic over CI+ of over digitale TV voor noobs?
   
 7. Regionaal zijn de tv oost, tv noord, l1 etc. die landelijk worden uitgezonden. Lokaal is hier bijvoorbeeld tv-den haag, waarvan het de bedoeling is dat dit niet landelijk wordt uitgezonden.

  Overigens was dat de opsomming van wat hier (daar waar mijn huis woont) geldt. Het kan namelijk van netwerk tot netwerk verschillen wat er al dan niet ongecodeerd opstaat (zoals ook blijkt uit de reacties). Ik zal mijn reactie de volgende keer wat minder steno opschrijven :wink:
   
 8. TVNoord en TVOost zijn hier in ieder geval zonder kaart te ontvangen, en Flevoland ook, geloof ik. Ik heb altijd gedacht dat het een bewuste keus van genoemde zenders was.
   
 9. Okie...dat idee had ik al een beetje... Vandaar ook dat ik noemde dat hier in Zwoll ongecodeerd L1 en TV Noord binnen komen. Eerder regionaal dan lokaal lijkt me zo ;)

  Volgens mij kijken ze bij Ziggo niet zo nauw naar wat ze precies wel en wat ze niet als ongecodeerd doorgeven. Zolang het maar geen belangrijke zenders zijn die zorgen, dat mensen geen abonnement meer nemen.
   
 10. Dus TVNoord is niet zo belangrijk in de provincie Groningen?:?
  Ik denk dat Ziggo heel goed weet wat ze doet. Ze kan je per zender aan- of afsluiten. Ik vermoed daarom eerder dat er bewuste beslissingen zijn genomen in overleg met de zenders zelf. Het feit dat RTNoord, TVFriesland, Drenthe, TVOost en Flevoland vrij te ontvangen zijn, heeft eerder te maken met het technisch feit, dat een heel stuk Nederland door Ziggo op een centraal punt van signaal wordt voorzien. En dat ze een belangrijke regionale informatiefunctie hebben (Net als Nederland 1).
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 apr 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina