1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoelang houdt Ziggo de kopieen van onze emails vast ?

Discussie in 'Internet - Email' gestart door BMWMaX, 23 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vandaag kwamen er maar liefst ruim 3500 emails binnen waarvan bijna alles oud was en al eerder ontvangen in de afgelopen maanden tussen november 2008 en nu.
   
 2. 3500 ???
   
 3. Niet, maar in je email client staat waarschijnlijk een optie "leave message on server" of iets dergelijks. Als deze aan staat wordt de mail opgehaald, maar blijft ook op de server achter. Aan de hand van een soort serienummer van elke mail kijkt je email-client bij het ophalen voor alle mails die er staan of deze mail al eens is opgehaald door te vergelijken met een lokale lijst met alle serienummers van de mail die ooit is opgehaald. (waarschijnlijk duurde het ophalen steeds langer). Wanneer deze lijst wegraakt (als die corrupt raakt, of na herinstallatie van je email-client) begint ie met een lege lijst en worden dus alle mails weer als nieuw aangemerkt en dus opnieuw opgehaald.

  Door "leave message on server" uit te zetten worden de mails van de server verwijderd nadat ze succesvol zijn opgehaald.
   
 4. Dat heeft nog nooit aangevinkt gestaan dus lijkt me wat vreemd maar even nakijken kan geen kwaad natuurlijk.
   
 5. Blijkbaar stonden ze nog wel op de server want er worden nooit kopieën bewaard als je ze gewist hebt.

  De mailserver van Multikabel klanten is aan het verhuizen en alle mail wordt dan van de oude naar de nieuwe server gezet, daar heb je vermoedelijk een email over gehad. Kans is dan aanwezig dat je mailprogramma ze als 'nieuw' ziet op dat moment. Da's dan maar eenmalig.

  Als je niet zeker weet of je mail-client ze wist, kun je altijd even via webmail inloggen, dan zie je de mails staan als je programma ze niet wist op de server.
   
 6. Bij ons kwam vanochtend ook alles weer binnen. Bewust kopie op server achterlaten aangevinkt. Dus dat klopt wel...
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
 7. Dat is ook inherent aan de werking van POP-instellingen. Als je email ophaalt via dat protocol, wordt het gedownload van de server naar je emailprogramma. Dat heeft als nadeel dat je, als je een email ophaalt met een emailprogramma, je het daarna niet nogmaals kan ophalen vanaf een andere pc of via de webmail. Vandaar de optie "kopie op server bewaren", zodat je dezelfde email later nog via een andere weg kunt benaderen.
  Overigens ook de reden dat het IMAP protocol in leven is geroepen.

  Verder wordt in de toelichting van het privacy beleid van Ziggo op de website niet toegelicht of en hoe email bewaard wordt. In de aanvullende voorwaardes internet staat in ieder geval wel:
   
 8. Ik zei ook: bewust 'kopie op server bewaren' aangevinkt.

  Ik weet de werking van deze optie. Voor mij is het dan ook handig bij bijvoorbeeld een clean install van Windows (elke 4 à 5 maanden), hoef ik geen backup van de mail te maken, die haal ik gewoon opnieuw binnen. Af en toe via webmail de onbelangrijke mails verwijderen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina