1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo wint Flater Award

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door mandersp, 23 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo wint Flater Award
  Nieuwe sneer naar helpdesk
  23 april 2009 | Janneke Scheepers
  Ziggo wint Flater Award 2009

  De helpdesk van Ziggo heeft vandaag de Flater Award van de Consumentenbond uitgereikt gekregen, in de categorie Elektronica & Communicatie.

  De Consumentenbond-awards zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt. Drieduizend producten en diensten zijn door consumenten voorgedragen. Daaruit zijn acht nominaties gekozen voor de Topper Awards en tien voor de Flater Awards. Bijna zestienduizend consumenten hebben op de nominaties gestemd.

  Klachten
  "Ziggo verdient de Flater, omdat het er circa anderhalf jaar over heeft gedaan mijn goed lopende totaalpakket bij Casema eindelijk bij hen onder te brengen", verklaart een klant. "Het heeft mij eindeloze telefonische pogingen gekost en evenzoveel klachten via internet aan hun klantenservice, voordat alles weer liep zoals ik gewend was."

  John Burger van Ziggo merkt in een reactie op dat het bedrijf vorig jaar veel problemen heeft opgelost, maar: "Wij zetten deze award in het zicht."

  Bron: http://www.zdnet.nl/news/101559/ziggo-wint-flater-award/
   
 2. Ziggo voor mij geen flater

  Ik wil hier aan toevoegen,dat ik meer dan te spreken ben over Ziggo, na mijn overstap naar Ziggo;eerlijk is eerlijk, er zullen altijd dingen fout gaan bij een bedrijf ,ook bij KPN ,UPC ,etc en dan met name bij diegene waar het in het begin al fout gaat(de wet van "jawel" Murphy) en dan kan het een langdurige kwestie worden en wordt je geduld als bestaande of als nieuwe klant dusdanig op de proef gesteld.Ik herinner mij de klantenstop bij KPN in 2007/2008 voor internet+bellen.Nu is Ziggo aan de beurt en wie volgt???.Bedenk altijd,dat een bedrijf het probleem wil oplossen voor je,echter het tijdstip hiervan blijft een discutabel punt.Wij consumenten ,zien communicatie tegenwoordig als een verworven recht (en terecht) en voelen ons bestolen ,als dit ons ontnomen wordt.Kritisch zijn is goed en gezond,maar als we elkaar met respect behandelen en ook boezem in eigen zak steken,moeten we er samen uitkomen.
   
 3. Ik sluit me ook helemaal aan bij bombarie70 alleen ben nog niet helemaal tevreden over ziggo maar daar zijn ze nu hopelijk mee bezig en verder kan ik alleen maar zeggen waar mensen werken worden ook fouten gemaakt en dat is niet alleen bij ziggo maar overal.
   
 4. Dat er fouten worden gemaakt is weliswaar minder leuk maar kan men als klant nog wel mee omgaan. Punt is echter hoe gaat een bedrijf daarmee om? Pas je de zaak organisatorisch aan om deze verder te voorkomen en hoeveel inspanning doe je om het voor de klant alsnog in orde te brengen.

  Het lijkt er toch wel op dat hoe groter de organisatie des te "moeilijker" het wordt om daar mee om te gaan. Aan de ene kant beschik je over de potentie om als bedrijf er op in te spelen, maar aan de andere kant lijkt het alsof degenen die het gaan oplossen teveel afstand hebben van de persoon die het probleem ervaart.

  Probleem oplossen is/wordt dan gewoon "werk", het besef dat daar "iemand op zit te wachten" treedt daarbij naar de achtergrond. Dit zie je met name "verergeren" als het proces zich over meerdere schijven gaat afspelen, wat ook weer typisch is voor grotere organisaties.

  Prima natuurlijk als je processen zo efficiënt mogelijk wilt inrichten, maar als je zoveel radertjes naadloos in elkaar wilt laten grijpen zal je de "machine" ook moeten inregelen en onderhouden. Ook dat is weer een vak op zich. De grote kunst is natuurlijk om de machine door te laten werken als er ergens een radertje hapert. En daar zit 'm nu net de kneep hoe je als bedrijf wordt beoordeeld.
   
 5. Waar het mij eigenlijk om gaat is dat velen van de helpdesk niet deskundig genoeg zijn om een klacht goed te verhelpen of een verhaal gaan ophangen wat niet goed is.

  Over internet, telefonie en televisie heb ik tot op heden weinig te klagen, het werkt over het algemeen goed.

  De flater is uitgereikt aan de helpdesk en dit vindt ik een goeie keuze mijns inziens.

  Als Ziggo hieraan gaat werken worden ze nog meer geloofswaardig bij de klanten.

  Het zou zo moeten zijn dat men bij Ziggo denkt dat de klant koning is.
  Dus met een terechte klacht goed worden opgelost.

  En waar nodig de klant goed wordt geholpen door een goeie communicatielijn te hebben, wat men zegt behoort men te doen.
   
 6. Het idee achter de HD is dat deze het overgrote deel van de klachten kan afhandelen en dat doen ze normaliter ook. Alleen de "zwaardere" problemen worden doorgezet. Daar lijkt het juist in mis te gaan. Ten eerste probleemherkenning. Je zet dus niet je dure krachten in op de HD, maar aan de andere kant moet je zorgen dat men wel problemen herkent en weet welke kant deze op moeten worden gesluist.

  Volgende probleem lijkt dat men niet lijkt te beschikken of kan beschikken over info wat er verderop gebeurt. In de goede oude tijd had de HD direct toegang tot de 2e lijns experts en kon men van elkaar leren.
   
 7. In mijn geval hebben ze terecht gewonnen:applause:

  De helpdesk is één grote nachtmerrie als je klachten hebt. Zo ondeskundig als maar ondeskundig zijn kan.

  De grootste flater was de helpdesk die tegen mij zei TIJDENS het bellen, dat ik het stekkertje even uit het modem moest halen:frons: en dan nog zei dat het geen kwaad kon ook al was ik aan het bellen.

  Ik heb de goede man eerst nog een prettige dag gewenst voor ik het stekkertje eruit trok:lol:
   
 8. hahahahahahaha ja dat is echt een goeie van je :schater:
   
 9. Dat illustreert prachtig waarom die award helemaal terecht is. Zoiets is inderdaad te triest voor woorden.

  Mijn eigen ervaringen met de helpdesk zijn niet allemaal slecht, maar dat kan ook komen doordat ik de enige keer dat ik telefonisch contact heb gehad, de betrokken medewerker min of meer de wind uit de zeilen heb genomen door alle vragen (modem gereset? geprobeerd zonder router? enz.) al te beantwoorden voor hij ze kon stellen. Zijn conclusie kon dus alleen maar zijn dat de modem kapot was (blikseminslag) en dat ik een nieuwe nodig had.

  Met de contactformuliermails over andere onderwerpen die ik in 2008 heb gezonden is het wel anders gelopen. Wat me aan de afhandeling daarvan vooral steekt, is de meerdere malen gedebiteerde leugen (een ander woord is er niet voor) dat ik inmiddels telefonisch contact had gehad, zodat ze de vraag als afgedaan beschouwden. Dat is een uitermate goedkope en schofterige manier om van je wachtrij af te komen. En nee, dit speelt niet in dezelfde tijd als het telefoontje...
   
 10. Tja, wel terecht die flater award.
  Wachttijden absurd lang.
  Kwart over negen gestart, en dan om tien uur gewoon stilte (helpdesk is tot 10uur ...)
  Oplossend vermogen is laag.
  ...

  Ik ben multikabel gewend, dan is Ziggo toch wel even slikken.

  We zullen zien of het beter wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina