1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

De afstandsbediening werkt slecht. iemand al een oplossing?

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door jeetjewatnouweer, 23 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik gebruik buiten de standaard afstandsbediening de Logitec Harmony. Die is al veel beter.
  Plastic voor een achter het venster is verwijderd.
  Maar onder een hoek van 30 graden werkt het beroerd. Nu dacht ik om het "staafje" tussen de display en het IR "gaatje" te verwijderen. Zo is er meer zicht op de IR-ontvanger. Zo kan het klepje dichtblijven. Maar da's wel een beetje zonde.
  Heeft iemand dat al geprobeerd. Iemand in voor een test?
  Nog meer tips?
   
 2. Afstandsbediening

  Ik moet de Humax iHDR-5050c nog ontvangen. Bij verdwijnt het apparaat in een kast en dan komt er een oogje van een IR extender op. Ik vermoed dat, zoals alle andere apparaten die bij mij op die manier IR gestuurd zijn, dit ook perfect zal werken. Het oogje zit dan direct voor de IR ontvanger. Beter kan niet.
   
 3. Een philips pronto, bijvoorbeeld de 980 :lol:
   
 4. Logitech Harmony.

  Ik gebruik de 555 en die werkt perfect. (op de 5000, mijn 5050 staat nog in bestelling).

  Succes Rob
   
 5. Dan zou die de eerste zijn waarvan ik hoor dat die van een Harmony naar een Pronto gaat :lol::-P. Andersom hoor ik trouwens wel vaker.....

  Het staafje is juist bedoeld om de ir signalen bij het oogje te krijgen dus dat verwijderen is wellicht niet heel verstandig.
   
 6. afstandbediening 5050

  Ik heb ook het probleem dat de afstandbediening onder een hoek van ongeveer 30 graden niet werkt als het klepje dicht is. Plastic aan de buitenkant klepje en over de display verwijderd en donker gekleurde rondje voor de ir ontvanger schoongekrabt. Het werkt nu als ik de afstandbediening op een plekje op de vloer ongeveer een meter voor de ontvanger richt, ook de muur aan de andere kant op ongeveer vier meter afstand is een geschikte reflector. Eigenlijk zou dit gebrek niet mogelijk moeten zijn. Misschien verzint iemand een echte oplossing. Eventueel sloop ik de klep eraf.
   
 7. hier exact hetzelfde probleem, mijn vader zit ongeveer in een hoek van 30/40 graden voor de tv en hij heeft altijd problemen met de afstandsbediening, ik daarentegen (zit er pal voor) onvervind geen problemen. Maar heb wel gemerkt dat het onder bovengenoemde hoek een stuk lastiger bedienen wordt.

  Het verwijderen van de frontklep lost het probleem voor 60% op. In sommige gevallen werkt de afstandsbediening ook dan nog niet (goed).
   
 8. afstandbediening via transmitter.....

  ....ik weet ff niet hoe dat ding heet. Maar ik gebruik nu een oud apparaat wat ik vroeger gebruikte om vanuit de PC iets te sturen naar de TV (draadloos) Daar zat ook een mogelijkheid op om via de afstandsbediening de PC of DVD aan te sturen. een soort IR extender. Daarmee plak je een IR transmitter op het klepje (buitenkant) En het andere gedeelte staat bij de tv. Die zend het weer naar een ontvanger waar het IR lampje weer aanzit. Werkt als een gekko. Kostte mij niets, maar volgens mij kost dit bij de mediamarkt net 40 euro.
   
 9. staafje

  Ik begrijp niet wat jeetjewatnouweer bedoelt met het "staafje" tussen display en ir-gaatje dat hij wil verwijderen. Al geprobeerd en werkt het?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina