1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Weinig zenders met Z1 digitaal

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door jhn, 22 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een Sony KDL-32E4020 met een Alphacrypt module 3.18.

  Ik heb zo'n 2 maanden mogen genieten van nagenoeg het volledige aanbod digitale televisie (ong. 100 zenders), maar sinds afgelopen weekend zijn alle zenders bij de extra pakketten geblokkeerd.
  Ik heb toen opnieuw alle beschikbare zenders laten zoeken en de wél toegankelijke zenders bij elkaar gezet. Van de ongeveer 60 digitale zenders die ik binnen het Z1 pakket zou moeten kunnen ontvangen, ontvang ik er maar 33!

  Nu is het wel zo dat ik de kabel eerst in mijn video recorder heb aangesloten en vanuit mijn video recorder naar mijn TV. Ik weet niet of dat een oorzaak kan zijn van het slechts beperkte aantal ontvangen zenders.

  Heeft iemand hier ervaring mee en weet iemand wellicht een oplossing zodat ik meer digitale zenders kan ontvangen?

  Alvast bedankt voor reacties.
   
 2. Heb je de melding E-19 op het scherm? Even je SmartCard laten activeren bij de klantenservice (0900-1884, optie 3 en daarna 4).
  Als je de kaart niet geactiveerd hebt voor het eind van de previewperiode vervalt een groot deel van de digitale zenders, niet alleen de extra pakketten. Soms zelfs allemaal (behalve Ned. 1).
  Heb je een andere foutmelding, kijk dan eerst even hier.
   
 3. Hoe heb je naar zenders gezocht?

  Bij Sony's is bekend dat een 'snelle scan' meer kanalen vindt dan een 'uitgebreide scan' (heb geen Sony, dus de precieze benaming van de zoekmethode kan iets anders zijn).
   
 4. De smartcard heb ik direct na aanschaf via internet geregistreerd bij Ziggo. Staat daar ook als zodanig geregistreerd als ik mijn abonnement gegevens opvraag.

  Ik krijg niet echt foutmeldingen bij het zoeken naar zenders, maar bij het zappen krijg ik bij de een hoop zenders dat deze niet toegankelijk zijn (medling: you're not entitled to receive this programme). Dit zijn ook over het algemeen zenders die in een aanvullend pakket zitten, dus dat is logisch.

  Bij het zoeken naar zenders (snelzoeken), worden echter een heleboel zenders niet eens gevonden.

  Ik zti overigens in frequentie gebied 372Mhz met netwerk-id 5555.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Zie ook deze aanwijzingen van een Sony/Alphacrypt gebruiker:

  Aanvulling:
   
 6. Kijk eens hier of de kanalen die je mist soms allemaal in dezelfde transportstroom/stromen zitten. In dat geval heb je waarschijnlijk een signaalprobleem dat meestal aan de huisinstallatie ligt. Betere coax-kabels en metalen connectoren/splitters kunnen dit verhelpen. Meer info hierover vind je op www.kabelkeur.nl.
   
 7. Dit is al een aanwijzing dat het vanaf het begin al niet goed is geweest! Ziggo geeft ca. 160 digitale TV zenders door en ca. 93 digitale radiozenders.
  Volg de instructies in de post hierboven. Het is essentieel dat je een snelscan uitvoert en geen volledige scan om alle zenders te vinden. Klinkt paradoxaal, maar is toch echt zo.
   
 8. je moet eerst eens beginnen met je decoder als eerste aan te sluiten en daarna pas je video dan zal je waarschijnlijk wel meer zenders vinden ook eventuele splitters tussen aop en decoder verwijderen succes
   
 9. ziggo

  maar heb je daar een ontvangst bevestiging van gekregen in de vorm van een brief?
   
 10. Allen bedankt voor hun reactie en excuses dat ik niet eerder gereageerd heb (o.a. vakantie).

  Maurice: Ik heb van Ziggo een bevestigingsbrief ontvangen waarin zij mijn registratie (gedaan via internet) bevestigen.

  Ik heb de kabel eerst eens niet via de videorecorder aangesloten, maar rechtstreeks op de TV. Ook de splitter in de meterkast heb ik er tussenuit gehaald. Ik heb nu zo'n 153 zenders kunnen vinden (toegankelijke en niet-toegankelijke), waarvan er zo'n 53 zenders toegankelijk zijn. Daarna de kabel weer eerst aangesloten op de video en vervolgens doorgekoppeld naar de TV.

  Als ik overigens de splitter in de meterkast er weer tussenzet, dan zijn een aantal zenders niet meer goed te ontvangen. Moet ik hiervoor soms een andere splitter ertussen zetten of moet ik soms in de meterkast een versterker ertussen zetten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina