1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welke bewerkings software (om reclames etc. eruit te knippen)

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door HMK, 22 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bedankt. Ik ga het gelijk proberen. :)

  Edit: YES! Die werkt wel goed! :applause::applause::applause:
  Ik ben helemaal blij. Het is me alleen een raadsel waarom de niet-beta versie het niet goed doet. Nouja, mag de pret niet drukken, ik kan weer vrolijk verder editten. Heel hartelijk dank voor de hulp! :thankyou:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 apr 2009
 2. Daar ik een pakket zocht welke ook HD aankon voor mijn Sony camcorder ben ik gezwicht voor Pinnacle Studio-12 Ultimate. Wel een hardware upgrade nodig naar quad core (4x2.8 GHz met een goede NVidia), maar dan kun je het meeste wel aan. Ik kan de Humax *.TS bestanden direct inlezen en bewerken. Scene herkenning werkt goed, en knippen van reclame is goed te doen.

  Opnieuw encoderen naar AVCHD en branden op bluray kan dan ook. Mijn streven is echter om deze laatste stap over te slaan en het resultaat via een ext-HDD direct af te spelen op de Humax. Ik ben er nog mee bezig.:grin:

  -Peter-
   
 3. Oók de h264 hi-def bestanden? Bijvoorbeeld die van Eurosport HD? Die kan je knippen en weer opslaan?
   
 4. Daar ben ik ook benieuwd naar. In mijn geval is Pinnacle Studio een beetje overkill natuurlijk (zoals een vlieg doodslaan met een atoombom) maar het is wel interessant te weten of dat pakket ook de h264 hi-def aan kan...en wat nog meer....en nog interesanter...wat kan het NIET?
   
 5. Ik zie in de specificaties van Pinnacle Studio nergens staan dat ze transport streams ondersteunen. Ook de testversie die ik heb geprobeerd kan geen HUMAX ts files inlezen (melding .....ts file could not be opened)

  Doe je een voorbewerking? Of heb je speciale plugins hiervoor?
   
 6. Ja hoor, dat was mijn uitgangspunt. Mijn Sony HD camcorder levert ook 1080i spts bestanden op. Hiervoor is de PC upgrade naar minstens dual of quad core nodig. Met een goede grafische kaart en 4 GB geheugen kun je HD video bewerken en weer encoderen naar een ander HD formaat zoals AVCHD, of zelfs HD-WMV of HD-MPEG-2. Het voordeel van een pakket als Pinnacle of Sony-Vega is dat deze pakketten alle cores in de CPU gebruikt. Anders heeft het geen zin een core-duo architectuur te kiezen. In mijn geval zijn tijdens bewerken van de content alle 4 cores voor bijna 100% bezig. Ik merk wel dat je af en toe de PC (Pinnacle) de gelegenheid moet geven een vorige opdracht af te maken, anders hangt er meestal een van de processen, en moet je het programma afsluiten en weer opstarten om weer verder te kunnen. :no:

  Maar de resulaten in AVCHD (~20 min HD op DVD) en BluRay (ruim een uur) met Dolby Digital audio zijn geweldig.

  Je moet er wel rekening mee houden dat het mogelijk is vanaf de kabel headend om de opname van HD content te beperken, of zelfs te verbieden. Ik heb hier volgens mij nog niets van gemerkt, maar ik heb de 5050c nog maar een maand of zo.

  -Peter-
   
 7. Jazeker. Een hele ingewikkelde omzetting, nl een rename van *.ts naar *.m2ts. Dan werkt alles weer feilloos. :thumb up: Zelfs de scene herkenning.

  -Peter-
   
 8. Cool! :thumb up:
   

 9. Helaas, deze omzetting had ik al geprobeerd.
  Hij geeft bij mij dan nog steeds ".......m2ts could not be opened"

  Het is een opname van ZDF
  Heb jij deze soort al eens geprobeerd?
  Misschien heeft Pinnacle problemen met encryptie?
  VideoRedo en anderen in ieder geval niet.

  Aleg
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina