1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wat kost een losse smartcard

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door jocus, 22 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nog een decoder over en die wil ik aan mijn moeder geven zodat zij ook digitale televisie kan kijken. Nu heb ik daar uiteraard nog een smartcard voor nodig, maar wat kost een losse smartcard? Op de site van Ziggo kan ik dit niet vinden.
  Zijn er behalve de kosten van de smartcard nog extra eenmalige kosten aan verbonden (aansluitkosten o.i.d.)?
   
 2. Er zijn geen aansluitkosten want het digitale signaal is permanent op alle kabelaansluitingen aanwezig, ook bij abonnees die nog nooit digitale televisie hebben gekeken. Een (nieuwe, ongebruikte) smartcard kun je het beste online kopen, dan heb je er al een voor 15 euro. In elektronica winkels zijn ze ook los te koop, maar dan zijn ze meestal een stuk duurder, de officiële verkoopprijs is namelijk € 29,95.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 apr 2009
 3. Ik wil dus ook zo'n tweedehands smartcard kopen (van een vriend een decoder gekregen: aardig he?). Wat raden jullie aan? Marktplaats? En je moet toch opletten dat het abo van de vorige eigenaar op is gezegd en dat die sc van de juiste regio is (waarom eigenlijk)?

  Groetjes, en bij voorbaat dank voor reactie. :)
   
 4. Ik heb hierboven juist aangeraden om geen tweedehands smartcard te kopen. Daar zijn een paar goede redenen voor:

  1. Bij een gebruikte smartcard moet je de tenaamstelling over laten zetten. Dat kan niet automatisch en daarvoor zul je dus de telefonische helpdesk nodig hebben.

  2. Bij een gebruikte smartcard is de preview periode al voorbij, zodat je niet gedurende een aantal weken kosteloos kunt genieten van het totale zenderaanbod.

  3. Een nieuwe, ongebruikte smartcard is online al vanaf ca. 15 euro te verkrijgen, en dat is niet duurder dan wanneer je bijv. op marktplaats een gebruikte smartcard van iemand overneemt.

  Gezien de bovenstaande punten is een reeds gebruikte smartcard dus sterk af te raden. Doe jezelf een plezier en koop (voordelig) een nieuwe.
   
 5. Bedankt voor je advies. :) Ik had het even niet door: ik dacht dat die 15 euro de 2e hads prijs was... Hoe kan ik aan een gloednieuwe sc koken voor slechts 15 Euro? Want dat wil ik graag.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 mei 2009

 6. Komop, je kunt toch wel een beetje googelen? Hier bijvoorbeeld. Rekenen helaas wel veel verzendkosten, dus als je niet gelijk andere dingen bestelt misschien beter hier.
   
 7. Wederom bedankt. :) Als ik ergens op Google dan komen er alleen maar links tevoorschijn die te maken hebben met:Linux (of mijn eigen vragen op fora). Hi hi. Ik heb het idee dat Google je zoekresultaten aanpast aan je zoekverleden. Nogmaals bedankt voor je tips en hulp.
   
 8. Een nieuw startpakket kun je risicoloos hier online bestellen.
   
 9. Ik heb bij de Bobshop (je weet wel: "alles met een stekker, alleen de prijs is gekker") voor 15 euro (incl. verz.k.) de smartcard besteld. Volgens mij was het de laatste die ze hadden: ik zie voor het Casema gebied geen sc meer staan. Overigens is de sc voor het @home gebied 20 euro bij ze (??!).

  Net binnen gekregen. Perfect! :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina