1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Intern geen private IP maar extern IP

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door tcbakker, 22 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Haha nou ik heb nog een mooie Cisco 1841 staan die ik hier mooi tussen kan hangen dan. Maar nu ben ik toch benieuwd, heb jij geen 2 Public IP adressen? Ben ik dan echt zon uitzondering of lijkt dat maar zo.
   
 2. Voor zover ik weet hebben wij maar 1.
   
 3. Oke, nou thnx voor alle reacties, gaan we vanavond maar eens ff prutsen aan mn netwerkje.!
   
 4. Even een nieuwsgierig vraagje, welke snelheid haal je als met allebei de verbindingen tegelijkertijd download?
   
 5. 2 andere ip's dus ik zou ervan uitgaan dat hij 2x zijn ingestelde abbo snelheid zou halen (mits dat niet het allerhoogste is atm dat wij leveren)

  de modem zou nog steeds maar 1 up en 1 downstream moeten hebben geloof ik ?
   
 6. @allen:

  In het Casema gebied worden (nog?) maximaal 2 publieke IP's toegekend per modem. In het Multikabel en @Home gebied is dit er 1. Vandaar dat het voor TS wel lukt om twee apparaten online te krijgen zonder router terwijl het anderen (uit andere regio's) niet lukt.

  De modems van Ziggo gedragen zich als bridge vanaf het moment dat ze online zijn. Of het modem op dat moment zelf nog uit te lezen is, is afhankelijk van het merk/type van het modem. Bij Motorola's blijft dit mogelijk, bij bijvoorbeeld Arrissen is het modem intern niet meer bereikbaar wanneer het eenmaal online is.

  De snelheid van de verbinding wordt bepaald in de configfile die het modem na activatie ophaalt. Het modem bepaalt dus hoe snel je gaat. Iemand met twee IP adressen heeft dus geen dubbele snelheid ten opzichte van iemand met een enkel IP.
   
 7. Bedankt voor de uitleg Tja...
   
 8. kijk das handig om te weten :)

  weer wat geleerd in me vrije tijd :)
   
 9. Klopt inderdaad, heb gister even alles neergezet zoals ik eerder in dit topic aangaf, dus server op een publiek IP en de router op een public IP. De server krijgt netjes een 83.83 adres en de router krijgt ook een 83.83. Zitten beiden in hetzelfde subnet :). Ook met de download even getest, als ik een pc achter de router opentrek dan haal ik daar 2,35mbit ps. Doe ik daarnaast de server ook wat aan om te downloaden haal ik max. 80 kbit en zakt de download van de pc in. Dus helaas dat gaat inderdaad niet op. Maargoed evenwel wel handig van die 2 IP adressen!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina