1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Voip over Ziggo

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Peter Huisman, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Op het moment heb ik nog ADSL2 maar denk er sterk over om over te stappen naar Kabel Ziggo. Heeft iemand ervaring met een eigen Voip modem over Ziggo? Gebruikt modem? meerdere toestellen? analoge fax via Voip? Storingen?

  Ik ben erg benieuw naar de ervaringen,
  Peter.
   
 2. Bel al drie jaar via de kabel, en bevalt me prima.

  Modems: diverse modellen van Motorola, Arris en Scientific Atlanta
  Meerdere toestellen: geen probleem, aansluitfactor is 5, net als bij KPN. Een tweede lijn (met een tweede nummer) geeft opnieuw een aansluitfactor van 5.
  Fax: Werkt meestal prima, maar wordt niet ondersteund, dus als hij het onverhoopt niet doet, en je telefoon wel, kun je niet klagen.
  Storingen: Persoonlijk nog niet meegemaakt.
   
 3. Dat kan over je hoofdlijn, dan kan je alleen niet bellen die paar momenten dat er een fax verstuurd/ontvangen wordt. Dat is pas vervelend als je meerdere malen per dag faxt. Een tweede lijn is €5,95/maand, maar is daarvoor dus niet echt nodig.
  Inderdaad geen ondersteuning, maar zou moeten werken.

  Meerdere toestellen: je modem heeft 1 aansluiting voor de hoofdlijn. Meerdere toestellen erop betekent dat je een splitter nodig hebt. Zorg dat die van goede kwaliteit is.
   
 4. Tja en Decibert,

  bedankt voor de reactie. Tja: de aansluitfactor geld dat ook als je een eigen huiscentrale (quattrofox) hebt? Ik kom namelijk aan 7 aansluitingen. Nu via KPN met huiscentrale en wat splitters lukt dat net.

  Heeft iemand ook ervaring met een eigen Voip telefoon over Ziggo? Ik heb namelijk een Siemens 675IP voor belletjes naar het buitenland. Deze sluit je direct aan op de router.
   
 5. ik heb zelf ook de siemens voip sip675.
  afgelopen jaar goed gebruikt, voipbuster accountje erop, en "gratis"belen naar het buitenland. maar....
  sinds vorige week heb ik wat problemen. (had er nog geen tijd voor om er naar te kijken,alleen een totale reset gedaan) .
  probleem momenteel is: wel uitbellen, maar zodra de andere kant oppakt, hoor ik geen stemmen.

  of dit ziggo momenteel de boosdoener is, zal ik binnenkort eens navragen.
  dit weekeind ga ik eens kijken/proberen wat te resetten,configureren,rebooten etc.

  laat het weten.


  berrie.
   
 6. Ok Voip werkt dus via Ziggo. Ber het lijkt een VoipBuster probleem te zijn geweest. Ik had via drie accounts en twee verschillende providers exact het zelfde probleem. Contact gezocht met VP maar tot opheden nog geen reactie maar kan wel weer gewoon belllen.
   
 7. voip

  Op mijn modem heb ik sinds een paar jaar een Fritz!Box (7140) aangesloten.
  Naast "vaste" telefonie (Ziggo) heb ik een Voipbuster account. Op de Fritz!Box heb ik een gigaset aangesloten en het bellen gaat probleemloos. De laatste Fritz!Box (7270) heeft zelfs een ingebouwd dect basisstation.
  Ook faxen gaat probleemloos.
   
 8. Bedankt voor de tip, gebruik jij ook toevallig de ISDN poorten? Ervaringen? Is de Frirtz!box direct op het kabel modem aan te sluiten?
   
 9. Ik kan het helemaal mis hebben, maar volgens mij zijn Quattrovoxen ISDN centrales, ofwel de ingaande lijn is een ISDN lijn. Als dat inderdaad zo is, kun je de Quattrovox niet in combinatie met Ziggo gebruiken, je hebt dan een centrale met een POTS (normale telefoonlijn) ingang nodig als je totale aansluitfactor boven de 5 komt.

  Let op! Voor huiscentrales geldt hetzelfde als voor faxen: ze worden niet ondersteund. Wanneer het via de centrale niet werkt, en een enkele direct aangesloten telefoon werkt wel, moet je zelf gaan kijken waar het mis gaat (al kan de helpdesk van de centrale-fabrikant waarschijnlijk wel helpen).
   
 10. fritz!Box

  De Fritz!Box is rechtstreeks aangesloten op het modem (lan)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina