1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

hulp nodig ziggo digitaal

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door messi1, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. hallo mensen,

  ik heb een aantal vraagjes. ik heb de tv sony bravia KDL 40W4000E

  [​IMG]
  [​IMG]
  en ik heb vandaag naar ziggo gebeld om mijn analoog om te zetten naar digitaal. want mijn tv heeft een ingebouwde dvb-c en dvb-t

  dus ik hoef geen andere dingen aan te schaffen om digitaal te krijgen.
  maar tijdens het bellen, vroegen ze me om de nummer van mijn smartcard.
  maar ik heb geen idee waar ik die kan vinden.

  kunnnen jullie in stappen uitleggen, hoe ik digitaal ziggo kan krijgen. want ik denk dat mijn tv een ingebouwde ontvanger heeft, dus wat zou ik nog meer nodig hebben.

  dankjewel
   
 2. Je hebt toch nog twee dingen nodig om digitale TV te kunnen kijken, namelijk een AlphaCrypt module en een Ziggo smartcard. Die kun je gewoon los kopen in winkels of online. Aan de linker zijkant van de TV zit een gleuf waar die Alphacrypt module in past als je het plastic opvulstukje er eerst uittrekt. In de module zit weer een gleuf waar de smartcard dan in gaat. Verder moet je in het setup menu van de TV natuurlijk wel bepaalde instellingen maken en de TV vervolgens naar digitale zenders laten zoeken.

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 apr 2009
 3. super bedankt, dankjewel.

  maar is er een speciale versie van die alphacrypt die ik nodig heb. of kan ik gewoon naar de winkel gaan en een alphacrypt kopen.
   
 4. Het gaat om een AlphaCrypt Classic, met minimaal firmware versie 3.18. Maar deze is niet goed verkrijgbaar in winkels en kun je dus het beste online kopen.
   
 5. dus ik moet speciaal naar de alphacrypt versie 3.18 vragen.??
  doet de tv het dan, zonder problemen.
   
 6. Die garantie gaat niemand geven en het staat sowieso niet vast dat dit in de toekomst nog steeds werkt aangezien Ziggo de Alphacrypt niet ondersteund en er nog steeds sprake van is dat wellicht deze kaart niet meer werkt nadat Ziggo naar de CI+ standaard gaat. Maar er zijn in ieder geval voldoende mensen waar het wel werkt dus grote kans dat het nu gaat werken.

  Gezien de prijs van de alphacrypt kun je met een losse decoder beter af zijn, aangezien je dan wel de garantie hebt dat het in de toekomst nog steeds werkt. Het probleem van de afstandsbedieningen los je eenvoudig op met een Logitich Harmony afstandsbediening.

  Met een alphacrypt heb je geen last van losse kastjes en heb je dus een mooie oplossing met wel een reeel risico op problemen in de toekomst. Je zult voor jezelf uit moeten maken wat je het belangrijkst vind.
   
 7. dankjewel,

  ik zal eens kijken in de winkel, of ik garantie krijg voor als hij het niet doet (de alphacrypt)

  wat is het verschil tussen de alphacrypt en de CI-slot.
  bij mijn tv gaat het toch allebei in dezelfde slot of niet.
   
 8. Nee, hoe kom je hier nou weer bij? De AlphaCrypt is een CAM (Conditional Access Module) en het CI slot is de gleuf in je TV waar het ding in gaat. En koop nou maar gewoon zo'n ding, het werkt 100% gegarandeerd goed op jouw TV.
   
 9. Zozo, ferme taal. Alleen vergeet je even dat niet iedereen zo bekend is met de apparatuur als anderen... iets ingetogener mag ook wel :-)
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
 10. dankjewel,

  ik heb vandaag in de winkel gevraagd.
  en daar vertelden ze mij dat het beter is om het nog niet te kopen.
  hij zei dat ziggo er nu mee bezig is, om een eigen versie van de decoder kaart te maken. en dat binnenkort de alphacrypt kaart niet meer zal werken.

  ??
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina