1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Advies

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door beelen, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste mensen,

  Binnenkort ga ik verhuizen, in de nieuwe woning wil ik overgaan op een alles-in-een pakket van casema (waarschijnlijk de PLUS) uitvoering.
  Ik ga ook een nieuwe tv aanschaffen, Samsung LE46B750.

  Nu twijfel ik over het wel/niet aanschaffen van het HD installatiepakket.
  Ik wil graag goed mooi beeld hebben, maar ik twijfel over het verschil tussen het SD en de HD, is dit (op dit moment) echt goed te merken?

  Zit er trouwens een Harddisk in de digitale HD ontvangers die Ziggo aanbied? Of moet je dan perse het duurdere installatiepakket nemen (Interactieve TV)

  Alvast bedankt voor jullie reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Wouter Beelen
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 apr 2009
 2. Casema bestaat niet meer als zelfstandig bedrijf, dat is nu onderdeel van Ziggo.
  Beetje vreemde vraag, want de TV die je noemt heeft een ingebouwde DVB-C HD tuner en een CI+ slot. Deze is zonder meer te gebruiken om HD en SD TV te ontvangen via Ziggo. Je hebt daar geen externe decoder voor nodig. De vraag of je moet kiezen tussen een SD of HD installatiepakket is dus voor jou irrelevant. Ik zou helemaal geen decoder nemen, tenzij je ook meteen een apparaat wil waarmee je kunt opnemen.
  In digitale HD/SD ontvangers zit geen harddisk, als dat wel het geval is dan heet het een PVR. En Ziggo biedt nog geen (goede) HD PVR's aan, maar je kunt gewoon in de winkel een Humax 5050 kopen, die is overigens goedgekeurd door Ziggo.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 apr 2009
 3. Riparius, bedankt voor je advies en spellingscorrecties.
  Is het verschil tussen het (goedkopere) digitale tv pakket, en het installatiepakket Digitale tv HD alleen maar de decoder die bij de HD variant geleverd wordt? Dus het (digitale)signaal wat doorgegeven is qua kwaliteit hetzelfde bij beide pakketten?
   
 4. Het digitale signaal is bij alle abonnees van Ziggo hetzelfde. Het is ook niet zo dat je dat moet aanvragen of zo, het digitale signaal is bij alle abonnees permanent op de kabel aanwezig, zelfs als ze helemaal geen digitale TV hebben.
   
 5. Geen ondersteuning

  De meeste televisies met DVB-C tuner worden niet ondersteund door Ziggo. Dit wil uiteraard niet zeggen dat het niet werkt, maar dat je bij problemen geen support krijgt (Met andere woorden: Zoek het zelf lekker uit).

  Je hebt wel een smartcard nodig, maar die krijg je automatisch bij het aanvragen van een alles-in-een pakket.

  Ja, het enige verschil tussen deze varianten is de duurdere hd-decoder. Het signaal is hetzelfde. Je kunt uiteraard wel optionele pakketten nemen zoals het HDTV Zenderpakket met Discovery Channel HD, NGC HD en HISTORY HD. Hier betaal je dan een maandelijkse vergoeding voor. Verder heeft Riparius eigenlijk alles al gezegd.

  pvd
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina