1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HD - vraag voor ziggo medewerker

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door pr123, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Voor veel mensen heeft een HD-decoder geen meerwaarde. De mensen met niet-HD toestellen. En dat is nou de juist de doelgroep die ook nog analoog kijkt. Zolang SD-decoders goedkoper blijven dan HD-decoders zal de voorkeur naar de eerste gaan voor degenen die overstappen naar digitaal. Op dit moment zou het een slechte zaak zijn als je geen SD-decoder meer kon kiezen bij Alles in 1.
   
 2. sd of hd ontvanges is DIGITAAAL. en hd decoder kan beide SD en HD!!!
   
 3. Eh ja, om niet te zeggen, duh. Wat voegt dit toe?
   
 4. Dat lijkt mij niet zo moeilijk om te bedenken. Naar mate er meer zenders ook in HD beschikbaar komen zal Ziggo gedwongen worden om weer alles dubbel uit te zenden, in HD en SD. Als alles in HD wordt uitgezonden en de decoder kan daar SD van maken voor al die mensen met een oude TV, dan is iedereen gelukkig. Het prijsverschil tussen een HD en een SD decoder zal niet meer dan een paar tientjes hoeven te zijn, of zelfs nog minder. En als die mensen dan uiteindelijk een nieuwe TV kopen, dan kunnen ze meteen naar HD kijken zonder ook nog een nieuwe decoder te moeten aanschaffen.
   
 5. Ja, alleen betwijfel ik of er genoeg ruimte is om het volledige aanbod in HD uit te zenden, nog afgezien van het feit dat de meeste zenders daar nog lang niet aan begonnen zijn. Tenminste, als dat is wat je bedoelt.
   
 6. HD kanalen worden in MPEG4 uitgezonden, SD kanalen in MPEG2. MPEG4 heeft een veel hogere compressie factor, en neemt daarom niet veel meer ruimte in in vergelijking met een SD kanaal. Die ruimte is er dus wel, echter het wordt anders als zowel een SD kanaal als een HD kanaal moet worden uitgezonden.

  Blijkbaar denken SBS en RTL nu ook aan HD uitzendingen, dus daar gaan we.
   
 7. en zoals verwacht met 't hd pakket wordt je dus echt niet beloont met extra zenders.
  iedereen ontvangt 't dus met HD-decoder

  Nederland 1, 2 en 3 HD zijn nu, zonder extra kosten, te zien als onderdeel van het digitale Basispakket van Televisie Z1
   
 8. Op welke kanalen dan ?
   
 9. 1, 2 en 3.
   
 10. Let op: Heb je een Samsung DCB H360R HD-ontvanger? Dan kun je de nieuwe zenders voorlopig zien op de zenderposities 71, 72 en 73. Dit zal binnenkort opgelost worden middels een software update, waardoor Nederland 1, 2 en 3 in HD op de posities 1, 2 en 3 te zien zijn.

  Tip voor bezitters van een HD-ontvanger met harddisk-recorder: Heb je programma’s op Nederland 1, 2 en 3 voorgeprogrammeerd voor opname met de harddisk-recorder, stel deze programmering dan op 4 juli opnieuw in. Doordat op deze 3 zenders de uitzendingen in HD gaan plaatsvinden, vervallen de huidige opname-instellingen op je HD-ontvanger met harddiskrecorder.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina