1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Signaalniveau Motorola

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Diegotjes, 20 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mensen ik heb hieronder een screenshot gemaakt van de waardes die mijn Motorola modem op dit moment heeft. Zijn deze trouwens oke of niet ? :wink:

  Hoe kan ik zien of mijn deel van het netwerk al is geupgrade zodat ik gebruik zou kunnen gaan maken van de nieuws Docsis 3 modem die Ziggo op dit moment aan het uitleveren is.
  Ps. Mocht mijn netwerk al geupgrade zijn, heeft het dan nut om zelf te bellen om de modem eerder te laten komen of stuurt Ziggo ze gewoon op eigen initiatief alleen op?

  [​IMG]
   
 2. probeer eens nieuw topic te maken met jou vraag en.
  docsis 3.0 is eenmaal kwestie van w8 dat je brief krijgt en dan krijg je nieuwe modem thats it.
   
 3. In principe prima waarden, behalve het downstream power-level, deze zit precies op de grens van wat OK is. Het liefst zie je deze waarde zo dicht mogelijk bij 0, waarbij alles tussen -10 en +10 ruim voldoende te noemen is. Tussen -15 en -10 en tussen +10 en +15 kom je in de gevarenzone.

  Jouw downstream power-level staat op +15, ofwel aan het einde van de gevarenzone. Het binnenkomende signaal op het modem is aan de sterke kant. Gebruik je een versterker? Kies dan een uitgang met minder vesterking (bij meerdere poorten) of draai deze wat terug (bij een regelbare versterker). Als je een niet-regelbare versterker gebruikt, probeer het dan eens zonder, en als dat goed gaat, gebruik dan je versterker alleen in het TV gedeelte van het netwerk, of laat hem helemaal weg als je op TV geen verschil merkt.
   
 4. Ik heb inderdaad een versterker om de rest van mijn spullen aan te sluiten omdat ik indertijd problemen had met digitale televisie en de signaal sterkte daarvan die is nog steeds niet optimaal, maar met de versterker iets beter.

  De Tratec FDU-44

  [​IMG]

  Misschien is het dan een idee om de uitgang van de versterker naar de modem wat te knijpen met een demper.

  Zoiets als deze (ik zoek eigenlijk een kleintje die 1 op 1 er tussen zit, maar die kon ik zo snel niet vinden) die 3,8 DB knijpt of is dat teveel ?

  [​IMG]

  Hoeveel db zou ik ongeveer moeten dempen om ideale waardes te krijgen, en zoals het nu is wat is het voordeeel van mij als de waarde op 0 staat.

  Gaat de download dan omhoog of de upload, of is je verbinding dan alleen stabieler dan die nu is.
   
 5. Een demping van zo'n 5 dB zou voldoende moeten zijn om op een 'normaal' niveau uit te komen. Voor de downstream geldt dat het power-level liever iets te hoog dan iets te laag mag zijn.

  De versterker versterkt 4 dB lees ik. Met het modem direct op de AOP (dus zonder versterker) zou je dus op een power-level van 11 dB uitkomen. Nog steeds aan de hoge kant, maar acceptabel.

  Wat een optie is, is om een 1-1 splitter voor de versterker te zetten, en daar je modem op aan te sluiten. Een dergelijke splitter (zoals de Tratec SB-02 of die van Hirschman die je zelf laat zien) geeft een demping van 3-4 dB. Samen met de 4 dB die je verliest doordat de versterker er niet meer tussen zit, kom je op een totale vermindering van 7-8 dB, waardoor je power level zakt naar 7-8 dB, wat een prima waarde is.

  Dit kan je internetverbinding net wat meer stabiliteit geven, wat zeker bij de hogere snelheden/abonnementen net het verschil kan maken tussen een redelijke en een goede verbinding.
   
 6. En wat heeft dit met de originele vraagstelling te maken? Mij ben je even kwijt. Dacht dat iemand benieuwd was naar het feit of er al mensen zijn die een Docsis3.0 modem hebben. Kan het natuurlijk fout hebben...
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
   
 7. Je hebt helemaal gelijk we zullen ons niet meer af laten leiden, :pompom: maar mijn vraagstelling kwam wel een beetje uit de vernieuwde snelheden voort.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 apr 2009
 8. Je vraagstelling kwam wel een beetje uit de vernieuwde snelheden voort, maar daar maak je dan een nieuw topic voor ;). Anders moet men weer berichten verwijderen na talloze nutteloze hints. Was maar een tip :D
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina