1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Conversie van bestanden van en naar Humax 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door jansfotos, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo Martin,

  Ik wil het gras niet voor de voeten van Edwin wegmaaien, maar ... :giveup:

  Pauze toets: Ja
  Voor-/achteruit zoeken: Nee
  Verwijderen via menu: Ja
  Overzetten via USB stick: Ja
  ...
  Kopieren van naar HDD: Ja :oyeah:

  Dus het werkt al behoorlijk, maar nog zonder franje.
  :thankyou: Hulde aan het werk van Peter :thankyou:

  Voor het converteren met VLC kun je ook nog het volgende commando inzetten:

  "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" -vvv %1 --sout=#transcode{vcodec=mp2v,vb=4000,scale=1,acodec=mpga,ab=128,channels=2,deinterlace}:duplicate{dst=std{access=file,mux=ts,dst=%2}} vlc://quit

  Door voor %1 de input.avi file en voor %2 output.ts filenaam op te geven wordt rest automatisch uitgevoerd. Hier wordt gebruik gemaakt van een 4 Mbps stream (vb=4000 ca. DVD kwaliteit) en deinterlacing wordt toegepast (was bij mij nodig omdat de AVI van een DV recorder kwam).

  Groeten,
  John
   
 2. Een film die via het tooltje is aangemaakt werkt. Je kunt de film pauzeren, maar niet stoppen en van dat punt doorgaan. Dus als je verder wilt kijken moet je weer opnieuw beginnen, aangezien je niet snel vooruit kunt spoelen nog.

  Edwin
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 mei 2009
 3. Ik het hier ook even geprobeerd maar nog niet grondig getest.

  Ik had een ts-file van een Pioneer BluRay en die werd zonder problemen afgespeeld. Er zat wel een kleine hapering in het beeld die bijna niet opviel en dat zou met de bitrate van de BluRay ts-file te maken kunnen hebben gehad.

  In ieder geval goed werk Peter en laten we hopen dat er nog meer mooi dingen gaan gebeuren.
   
 4. Eigen content afspelen op de Humax

  Ik heb gemerkt dat veel tools out-there een 188 bytes SPTS aanmaken, zonder de nodige timecodes (in een 192 bytes SPTS). Ik heb mijn tool daar even voor aangepast. Op dit moment ben ik bezig met de trick modes (jump-F, jump-B, timeline drag), bovendien werkt de rename nog niet. Dit vereist enig puzzelwerk om te achterhalen wat de 5050c precies verwacht in de meta files. :frons:

  -Peter-
   
 5. Hallo Sjoerd,

  zou je me iets meer kunnen vertellen over deze BR poging ! Ik merk dat mijn tool op dit moment niet in staat is AVCHD content te parsen door het ontbreken van de juiste frames. Ik ben er wel ongeveer uit wat er verwacht wordt, maar vereist nog dieper parsen van de SPTS. Als jij wel een AVCHD bestand kunt afspelen, ben ik razend benieuwd hoe je dit doet. :rolleyes:

  Thx,

  -Peter-
   
 6. Goed werk Peter, petje af

  [​IMG]

  Maar kunnen ze daar bij Humax niet gewoon de syntax van de benodigde files ter beschikking stellen? Nou ja, dat reverse engineeren heeft ook wel wat :lol:
   
 7. Ja dat zou wel leuk zijn, maar ik geloof niet dat ze dat zo makkelijk doen. :cry: Op zich is het natuurlijk alleen maar goed voor het product, je voegt een feature toe die eind-gebruikers in staat stelt hun eigen content op hun HDTV af te spelen. Wereldwijd zijn er meerdere mensen bezig te proberen deze box (of spin-offs, zoals de UK Freesat box) zover te krijgen dit te doen, maar er is nog niet veel bereikt qua delen van info. :no:

  -Peter-
   
 8. Het bestand was een m2ts met TrueHD Audio en een bitrate van 40 Mbit.
  Ik kreeg wel een rood icoontje maar hij speelde wel af, zonder geluid dat wel. ;)

  De Bluray waar de file af komt is de "Pioneer The KURO Experience Disc 2008".
   
 9. Ik wil even kwijt dat ik vind dat je goed bezig bent, Peter! Ben benieuwd naar het eindresultaat, maar het ziet er allemaal veelbelovend uit. :pompom:

  :thumb up:
   
 10. Hallo Peter :),

  Ik ben vandaag pas op dit forum, heb gister de Humax besteld. Begrijp ik goed dat je met dat tooltje van jou, als het af is, bestanden naar de Humax kan converteren? Zoals MKV? Dat zou echt geweldig zijn :D!

  Groeten :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina