1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Conversie van bestanden van en naar Humax 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door jansfotos, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ik heb een aantal eigen HD films proberen te converteren maar krijg foutmeldingen bij genereren van de NTS bestanden, welke vervolgens leeg zijn. De HMT bestanden zijn halverwege afgebroken, dus dat schiet niet op. Van een origineel door de Humax opgenomen HD bestand kon ik wel de HMT en NTS bestanden regenereren, maar idd bij afspelen kreeg ik een bliksempje. Dat krijg je als het HMT bestand niet in orde is, en dat kan ik zo ook zien. Morgen probeer ik eerst het HMT bestand met mijn eigen tool aan te maken om te zien of het NTS bestand goed genoeg is om A/V te geven bij afspelen op de Humax.

  -Peter-
   
 2. Het meest interessante vond ik eigenlijk nog de aangepaste firmware voor de iCord.
  Zou interessant worden als daar wat bruikbaars uit voorkomt voor de 5050C.
  Ik heb er een hard hoofd in maar hopen mag altijd toch? ;)
   
 3. Dat had ik even gemist. Nieuwe software met andere features ? Stond erbij wat er anders/beter aan was ? Ik neem aan dat de Linux versie dan open is ?

  -Peter-
   
 4. Of de Linux versie open is weet ik niet, heb ik ook geen verstand van. ;)

  Maar dit wordt er over de patch vermeld.

   
 5. Ik ben ook in bezit van de Humax-5050C en heb zojuist bij Azerty een Seagate Pipeline HD ST31000322CS besteld, tezamen met een Edimax EW-7209APg - Draadloze-toegangspunt om mijn pc via draadloos netwerk aan mijn Humax te koppelen.
  Ik ben ontzettend benieuwd naar de resultaten, maar zie hier op het forum vele entousiaste reaties van mensen die mij voor zijn gegaan.
  Wat ik wel érg jammer vind is dat de Humax geen standaard videobestanden ondersteunt zoals deze bv. op een DVD staan. Hat had mij nl. reuze makkelijk geleken om al mijn DVD's op een externe HD aan mijn Humax te hangen om deze snel toegankelijk te maken. Hopelijk komt er nog een softwareupdate dat dit in de toekomst wel mogelik gaat worden.
   
 6. Die wens kun je wel vergeten.
  Mocht je videobestanden, dvd, mkv, divx etc., willen afspelen dan is het verstandiger om een mediastreamer aan te schaffen.
  Verwacht trouwens ook geen wonderen van draadloze toegang tot je Humax 5050C.
  De Humax 5050C ondersteunt ook alleen maar ftp.
   
 7. Media Steamers zijn inderdaad de beste oplossing. Ook al is het omzetten met hillpet's tool vrij gemakkelijk, het kost enorm veel tijd en via FTP de videobestanden op de humax zetten gaat ook niet erg snel :(
   
 8. Ik heb na verschillende (niet succesvolle) pogingen om bestanden te converteren, ook besloten om mijn media met een daarvoor ontwikkeld apparaat af te spelen.
  Ik ben nu enkele weken in het bezit van een Xtreamer en dat bevalt mij prima. Niks converteren maar direct afspelen !
  Het idee van converteren vind ik nog steeds erg goed, maar niet erg praktisch.
   
 9. Klopt. Via USB-stick is stuk sneller
   
 10. DVDs omzetten

  Een Mediastreamer heeft vele voordelen. Maar als je toch een Humax hebt, is het heel handig om al je DVDs met TSMuxeR om te zetten naar M2TS formaat en op een USB HDD te zetten nadat je de HMT en NTS bestanden hebt geregenereerd. Komt verder geen FTP aan te pas, louter PC werk. Ik heb op dit moment een USB HDD op de achterste USB poort van de Humax aangesloten, en heb instant access tot al mijn DVDs. Op een 1 TB HDD (< € 100) passen een slordige 200 films. Je mist de DVD menu's nauwelijks omdat de Drag&Drop functionaliteit van de Humax goed genoeg werkt. Ook BluRays lenen zich hier voor. :oyeah:

  -Peter-
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina