1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Conversie van bestanden van en naar Humax 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door jansfotos, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi Drabbe,
  Dat heb ik ook gemerkt.Ik was eerst al blij dat gewone Ts videos werkten. Het probleem is dat het een HD opname is. Het ligt er een beetje aan wat je ermee wilt doen: Als je de opname naar dvd wilt branden kan je het beste ned 1 -3 via kanaal 71 tot 73 opnemen in gewoon SD formaat, dat scheelt ook in schijfruimte op de humax. Als je de opname op blueray wilt branden moet je de HD opname misschien wel via H264 converteren, ik heb daar geen ervaring mee. Ook in TS formaat speelden de
  HD opnames bij mij schokkerig in VLC. Dat vond ik niet leuk, ik wist dat mijn "on board" graphics hardware decoding konden doen. Blijkbaar is VLC zo portable dat ie daar geen gebruik van maakt. Mijn oplossing was om Media Player Classic Home cinema te installeren. Ook opensource natuurlijk, zie
  HTML:
  http://sourceforge.net/projects/mpc-hc/files/MPC%20HomeCinema%20-%20Win32/MPC-HC%20v1.3.1249.0_32%20bits/MPC-HomeCinema.1.3.1249.0.%28x86%29.exe/download
  Deze player haalt het beste uit je systeem en heb je nodig om TS HD video perfect te spelen. Het heeft wel wat configuratie nodig, schrijf me als het niet lukt, je moet dvxa kunnen gebruiken. Configuratie is afhankelijk van je video kaart.

  Ik converteer alles naar mpg2 720x576 (copy video bij standaard resolutie, lekker snel) met mediacoder om later met moviemaker op dvd te branden. De interessante HD films bewaar ik in TS op de harde schijf.
  Ik hoop dat dit je probleem oplost. Ik ben nu aan het uitzoeken wat de beste instellingen in mediacoder zijn om een HD TS te prepareren voor moviemaker maar dat probeer ik te voorkomen door zoals gezegd voortaan 71-73 te kiezen voor opnames.


  Woodie
  PS, ik probeer het zo simpel mogelijk te houden, tot nu heb ik eigenlijk alleen Mediaplayer Classic, mediacoder en moviemaker (dvd maker) nodig voor mijn conversie, ofschoon ik blueray branden van HD even links laat liggen
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 okt 2009
 2. Elke *.m2ts kun je zonder problemen direct gebruiken met de HmxTsBuilder tool (bij mij althans). Even de Humax compatibility activeren om de filenaam goed te krijgen.

  Voor de AC3 issue (ondersteund de Humax niet voor afspelen bij mij) ga ik zelf als volgt te werk:
  Stap1: Converteer de AC3 audio in de (M2)TS file naar MP3 met VLC. Daar is een standaard profile voor in VLC (MP3). Hiermee krijg je een MP3 file met alleen de audio in MPEG-1 layer 3 formaat.
  Stap2: remux de MP3 audio in een nieuwe *.ts file met TSmuxeR. De resulterende ts-file bevat dan het originele video, de AC3 audio en de MP3 audio streams.
  Stap3: Gebruik HmxTsBuilder om de HMT en NTS files aan te maken.

  De 3 files werken bij mij goed bij afspelen op de Humax. Soms heb ik de 1e keer geen video, maar na 1x start/stop en weer start speelt de content goed af met beeld en geluid.
  Alle 3 tools zijn freeware.

  -Peter-
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 okt 2009
 3. gisteren van sbs wegmisbruikers opgenomen,naar de computer gehaald.Daar een mpegbestand van gemaakt. Alles zoals jij gezegd had.
  In pinnacle de reclame ertussenuit gehaald en op dvd gebrand. Prima resultaat. Alleen hoe het met de hd-opnames moet weet ik nog niet.
  Misschien hoor ik hier nog wel een keer iets over. Bedankt Woodie
   
 4. Met veel plezier volg ik dit topic. Heb ook al enkele dingen uitgeprobeerd. Maar wat mij opvalt is dat het dowloaden vanaf de Humax, via FileZilla, met een snelheid van 6MB gaat. Redelijk snel dus. Maar het uploaden gaat met maximaal 0.5 Mb. Heeft iemand hier een verklaring voor?. De Humax staat overigens aangesloten via een switch.

  Henry

  Probleem opgelost.:) Via een switch krijgt de humax namelijk hetzelfde IP adres als dat van het Ziggo kabelmodem. De up- en download snelheid is dan hetzelfde als via Internet. Via een router is het 'probleem' nu opgelost.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 okt 2009
 5. Misschien goed nieuws voor onze vriend Hillpet? :)

  Bron Wel eerst registreren om het te kunnen lezen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 okt 2009
 6. Thanks for the hint. We just opened the announcement for everyone without registration now. Download still requires to register.
   
 7. Thanks catshout! :)

  I hope you guys will have a look at the Humax 5050C, it's almost the same as the Humax Foxsat HDR. ;)
   
 8. You may give a try to install ..
   
 9. Ik zal onze duitse vrienden weer eens benaderen, en hun laatste update testen. De vorige versie leek er nog niet echt op. :shock:

  Thx,

  -Peter-
   
 10. Ik hun tool geprobeerd maar kreeg hem niet aan de gang i.c.m. mijn 5050C.
  Het bekende bliksemschichtje.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina