1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Conversie van bestanden van en naar Humax 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door jansfotos, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Paniek.

  Geen Paniek,
  Ik had hetzelfde met Peter's tooltje, maar later bleek dat het 'nieuwe' .TS filetje ergens anders werd weggeschreven :idea:. Effe zoeken dus.

  Backuppen blijft natuurlijk wel verstandig.
   
 2. beta

  Beste Peter,
  Heel graag zou ik deze willen proberen.
  De humax werkt prima en via de pc kan ik inderdaad alles benaderen.
  Ik was druk bezig met de ts bestanden, maar zo ver als jij bent daar kan ik niet tegen op. (snap ik w.s ook niet :-().
  Ik zou graag deze beta willen proberen
  groetjes Lex alias pipo
   
 3. total video converter

  beste allemaal
  Ik vroeg mij af of total video converter ook hetzefde kan aks VLC media player, total video converter kan verschillende TS bestanden aanmaken.
  En is zelf 15 dgn te proberen :-P
  groetjes pipo
   
 4. Het puur omzetten naar TS gaat met VLC inderdaad sneller, alleen kun je hier geen ondertitels bijvoegen (srt, sub etc) voor gedownloade films. Als je dit wilt doen, lukt het mij alleen met MediaCoder. Dit is inderdaad dan veel langzamer, omdat de boel echt omgezet wordt, maar ik krijg de ondertitels dan wel mee.

  Qua instelling: niks bijzonders. Video omzetten naar MPEG2, 4000 kbps, 1920x1080, 25fps. Audio: Lame mp3. Ondertitels: standaardinstellingen.

  De conversie gaat dan realtime: 1 uur video = 1 uur omzetten
   
 5. Ik ben verbaasd dat de HmxTsBuilder tool een input file laat verdwijnen, deze wordt als read-only geopend. Wellicht heeft de conversie van 188 naar 192 bytes packets hier iets mee te maken: de HmxTsBuilder tool renamed de originele naar *.ts01 (of hoger), dus als de conversie crashed, is de (nog te maken *.ts met 192 bytes per packet) wellicht weg.

  De andere vraag: de Humax kan idd niet overweg met recordings korter dan 60 sec. Misschien kun je de Humax voor de gek houden door de tijdsduur schijnbaar te vergroten ? Ik zou proberen:
  HmxTsBuilder tool >ShowTS>Generic>Record End <een minuut of zo extra> of
  HmxTsBuilder tool >ShowTS>Hmt File>Event timing :totaal 120 secs of zo.

  :frons:

  -Peter-
   
 6. Is de resolutie die je gebruikt niet erg hoog? Een DVD heeft toch een veel lagere resolutie? Of bedoel je nu het omzetten van een Blueray rip met losse ondertitels?

  Bij de DVD's die ik omzet, zitten de subs gewoon ingebakken. Bij VLC kan ik gewoon aangeven dat het videobestand 1 op 1 overgenomen moet worden. Dat zal ook wel schelen in de snelheid.
   
 7. Converteren met VLC

  Het zou erg fijn zijn als iemand even precies opschreef hoe je het converteren met VLC moet aanpakken. Ik lees een aantal keren dat het niks voorstelt, maar ik weet niet welk profiel ik moet kiezen. Bij het uitproberen krijg ik elke keer in de tool van Peter de boodschap "Packet size=188", waarbij wordt aangegeven dat de 5050 dit niet leuk zal vinden. Dus geef ik de poging op zo'n moment maar op.

  Het converteren is 1:1, terwijl ik ook iemand zie die het in een mum van tijd converteert. Dat lijkt mij ook wel fijn.

  Verder hulde aan Peter, want als ik zijn documentatie lees, heeft het heel wat werk gekost.

  groet,
  Garmt
   
 8. Hi Garmt,

  ik denk dat de meeste SPTS makers een 188 bytes/packet TS aanmaken. Op zich niet erg, ware het niet dat de Humax hier niet mee uit de voeten kan (alhoewel hij volgens mij niets met de timecodes doet). De HmxTsBuilder tool voegt gewoon een dummy timecode toe aan de bestaande TS file, dus je kunt deze gewoon verder gebruiken, nadat je bij de tab <TS File> de optie <Add Timecodes> kies, als de PES packet size op 188 staat. :oyeah:

  -Peter-
   
 9. TS bestanden maken

  Beste Allemaal
  Met het programma Aiseesoft Total Video Converter hoef je bijna niets in te vullen alleen maar profile HD video en mpg2-ts HD en ziedaar :-P
  hierna met Hillpet programma verder bewerken en bij mij was het resultaat goed. Wel ff van 4 gig naar 7 gig :oops:, maar ja dan heb je ook wat.
  Dit programma kun je zoeken op nzbindex.nl (dat mag ik toch wel schrijven of ga ik nu de fout al in ?)
  groet pipo
   
 10. Is dit niet een beetje overkill voor een DVD van 4,5GB? Dan zet je SD om naar HD maar de beeldkwailiteit wordt daar toch niet beter van?

  Persoonlijk zou ik de bestanden liever wat kleiner hebben, omdat ruim een een half uur duurt om een film via FTP te uploaden naar de Humax.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina