1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Conversie van bestanden van en naar Humax 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door jansfotos, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het gaat om BEWERKTE .ts bestanden (die je eerst met de Humax hebt opgenomen en daarna bijv reclame eruit hebt geknipt), die kan de Humax nl niet meer afspelen (omdat de mht en nts niet meebewerkt kunnen worden.
   
 2. Dat klinkt HEEL erg interessant! (Ik stream zelf nog via m'n oude KiSS DP-558, maar helaas kan die geen HD aan.)
   
 3. hoi allemaal, ik heb de 5050 nu een aantal dagen ,en ben best tevreden , maar bij het overzetten van tv programma,s naar de pc, heb ik ontdekt dat er strepen in beeld te zien zijn bij snelle bewegingen, uitgezonden speelfilms hebben dit verschijnsel niet, enkel eigen programma,s van de omroepen" bv in de dansscene van 2balletdansers bij de opening van de hermitage is dit goed te zien. ik gebruik aanbevolen de vlc speler en ook sm player. Herkent iemand dit verschijnsel?
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dit is normaal en komt doordat de TV uitzendingen Interlaced worden uitgezonden.
  Bij films is het interlaced effect meestal niet zichtbaar omdat deze orgineel 25 (eigenlijk 24) fps zijn.
  De meeste movieplayers voor de PC hebben wel een deinterlace optie zoals bijvoorbeeld Mediaplayer Classic

  Het is zeker niet aan te raden om je opnames te deinterlacen als je deze wil bewaren op DVD en/of afspelen op TV.
  Hierdoor gaat de kwaliteit alleen maar achteruit.
   
 5. Je kunt in VLC-player ook "deinterlace" aanzetten. Dit staat onder het rolmenu "Video". Je kunt daar uit verschillende soorten deinterlace methodes kiezen. Gewoon even testen wat jij het mooiste vind.
   
 6. Die uitleg is technisch niet juist. Bij interlaced videobeelden met een beeldfrequentie van 25 Hz zit er 1/50 seconde tijdsverschil tussen de twee fields van één frame, hetgeen resulteert in kam-effecten bij snelle horizontale bewegingen als je de individuele frames of de videosequentie terugkijkt zonder deinterlacing. Bij filmmateriaal is dat niet zo, omdat de twee ingescande deelbeelden (fields) van eenzelfde filmframe hetzelfde moment in de tijd representeren. Om die reden is er bij (betere) DVD spelers die zelf kunnen deinterlacen ook verschil tussen videomode deinterlacing en filmmode deinterlacing. Via flags op de DVD kan een speler die zelf kan deinterlacen uitmaken of er videomode of filmmode deinterlacing moet worden toegepast, maar de producenten van PAL DVD's lichten op grote schaal de hand met een correcte toepassing van deze flags. Daarom is meestal ook automatische detectie mogelijk aan de hand van een analyse van het beeldmateriaal door een dergelijke speler, of door een TV.
   
 7. ik ben eruit, ik gebruik nu de mediaplayer classic, hier treedt het interlaced verschijnsel niet op, overigens heb ik bij deze player niets ingesteld.
  bedankt voor alle uitleg.:)
   
 8. Jongens GOED nieuws:
  - Met IE 8 kun je probleemloos files >4GB ftp-en naar je PC (zelfs een van 16GB)
  - Met het gadget WD HD TV mediastreamer kun je alle files (ook de .ts files van de Humax) rechtreeks van een externe USB schijf naar de HD TV afspelen (dus je hoeft ze niet terug te zetten op de Humax). Werk perfect!!!
   
 9. Geweldig werk Peter.

  Ik heb sinds kort ook een 5050c.

  Ik doe graag mee met het testen indien dit nodig is.

  Ik stuur wel even een PM

  Hans
   
 10. TS conversie probleem synchronisatie beeld en geluid

  Er zijn diverse programma's op de markt waarmee de ts bestanden kunnen worden geconverteerd naar een format dat kan worden gebrand op bv DVD.

  Ik heb diverse malen geprobeerd via Videoredo, ts converter, OJO HD converter etc maar resultaat is niet naar behoren. Hoe langer de opname hoe meer problemen met de synchronisatie van beeld en geluid.

  Resultaat is wel naar behoren met EM Total Video Converter, nadeel is alleen dat de conversie lang duurt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina