1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Conversie van bestanden van en naar Humax 5050c

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door jansfotos, 21 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zou zeggen probeer het eens.
  Het zou kunnen werken maar ik vrees dat de netwerkverbinding te langzaam is om lekker te kunnen draaien.
  Andere probleem is volgens mij dat je alleen kunt kijken op een pc en niet op je tv.
   
 2. Ja, dat bedoelde ik wel.

  Ik begrijp dat de humax draait op een Linux OS. De portable VLC player is ook te verkrijgen voor Linux. Kan dit niet draaien op de humax? Of als je het programma op een USB stick zet met de film?

  P.S. Heb geen mogelijkheid om te testen. Ben (nog) niet in bezit van de 5050c
   
 3. Er zal hoogstwaarschijnlijk idd een Linux OS op de Humax draaien, daar het gebruikte filesysteem ext3 is. Alleen zal de Humax geen x86 processor bevatten, maar volgens mij een ARM processor. Je zult dus sowieso dan al een VLC executable en benodigde libraries moeten hebben die geschikt is voor deze processor ( dmv cross compiling ). Verder zul je ook de mogelijkheid moeten hebben om een op de Humax gekopieerde executable te runnen, hiervoor moet je dan ook rechten hebben. Ook zul je device drivers tot je beschikking moeten hebben om de hardware Humax te kunnen benaderen en toegang tot het root filesysteem. Helaas is het volgens mij nog niemand gelukt om in het root filesysteem te komen, dit zit in intern FLASH memory hoogst waarschijnlijk. Zodra iemand toegang heeft tot het root filesysteem, dan wordt het interessant, dan kan het hacken beginnen :)
   
 4. De 5050c bevat een Broadcom BCM7401 SoC (met een MIPS32 core). Deze chip is er in een secure versie, dus een Linux prompt als root lijkt me eeeerg lastig. Maar alles kan. :frons:

  Voorlopig proberen we het op de legaal aangeboden interfaces zoals USB en Eth.

  -Peter-
   
 5. Als LINUX/UNIX net zoiets heeft als telnet voor Windows dan is het volgens mij wel mogelijk. Via telnet is de Humax bereikbaar (poort 21), maar geeft (hoe kan het ook anders) een syntax error. Mss kan iemand hier iets mee.

  René
   
 6. Telnet dat heeft Linux zeker. Die poort 21 die bereikbaar is, dat is de FTP poort van de HUMAX, die staat gewoon open. Ik heb al eens met nmap ( een poortscan programma voor Linux ) een poortscan uitgevoerd. Helaas is poort 21 de enige openstaande poort :(.
   
 7. Als ik het goed begrepen heb, zijn er meer mensen dan alleen Hillpet bezig met het programma. Kan iemand al een update geven?

  Als ik een avi of .vob wil omtoveren tot een .TS file met behulp van VLC-player, welke instellingen voor het converteren kan ik dan hetbeste gebruiken voor video en audio.

  Groeten,
  Wessiez
   
 8. Ik lees in dit forum veel belovende berichten over een tool om media te converteren zodat je het op de humax kunt bekijken.
  Kan iemand me vertellen hoe ik aan die software kom? Ik heb geprobeerd een berichtje te sturen naar Hillpet maar tot nu toe helaas nog geen respons, daarom maar even een berichtje naar iedereen.

  groet HaaBee
   
 9. vakantie

  Volgens mij is de maker van de tool met vakantie
   
 10. Inderdaad, Is volgende week terug
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina