1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opeens hogere BER op freq. 578750

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door twigger, 17 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zie dat zenders op freq. 578750 opeens een hogere BER waarde hebben, schommelt tussen de 3 en de 10. ik weet dat deze iets hogere waarde geen storingen zullen veroorzaken maar de BER waarde is hier normaal 0, en straks wordt het misschien erger vandaar dat ik het hier even meldt. Kabels zitten goed vast(gebruik hirschman met afgeschermde connectors). Ik heb ook al rechtstreeks van de wanddoos naar decoder aangesloten maar geen verbetering. Buren hebben geen digi tv dus kan niet vergelijken.
  Andere zenders is de BER 0

  Zou het door de werkzaamheden komen die het hele jaar gaan duren?
   
 2. Misschien kunnen andere mensen die in Sittard wonen 's controleren of ze ook een hogere BER waarde hebben op boven genoemde zenders.
  Gisterenavond was de BER opeens tussen de 10 en 25, ik zal straks 's kijken of er weer verandering in is gekomen.

  Alvast bedankt.
  edit:
  BER is nu weer een stuk lager, schommelt nu tussen de 0 en 2. Vreemd toch.
  Ben benieuwd hoe het vanavond is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 apr 2009
 3. Gisteren avond rond 19:30 uur schommelde de BER tussen de 10 en de 30. Later die avond was die weer gedaald (2 en de 10).
  Op dit moment schommelt die tussen de 6 en de 17.
  De BER waarde zou toch steeds hetzelfde moeten zijn dus ik vind dit wel heel erg vreemd.
  Is er echt niemand(in Sittard) die dit ook opgevallen is?
   
 4. Wat doet je signaalkwaliteit op het moment dat de BER oploopt?

  De BER hoeft niet gelijk te blijven. Het kan een signaalprobleem zijn waardoor deze waarde wat schommelt. Het kan een signaalprobleem bij Ziggo of bij jezelf zijn. Hebben je buren ook last van dit probleem? Of andere mogelijkheid, heb je dit probleem rechtstreeks op het AOP met een korte kabel ook?
   
 5. signaal kwaliteit blijft dan 100, signaalsterkte is 55.

  Kan ik niet controleren, buren hebben geen digi tv (staat in in mijn eerste bericht)
  Ja probleem is dan ook aanwezig. ik heb ook al andere kabels geprobeerd zonder resultaat.

  Zoals ik al zei is het vreemd dat savonds de BER hoeger is als overdag, op dit moment is de BER weer laag 1 a 2, in de vooravond schiet de BER omhoog en later op de avond daalt die weer.
   
 6. Als het rechtstreeks op het AOP ook speelt zit er denk ik weinig anders op dan contact op te nemen met Ziggo.
   
 7. BER waarde is al weer aan het dalen, misschien dat het binnenkort weer normaal is(hoop ik) want bellen doe ik niet meer(al jaren niet) want dan wordt de ergernis alleen maar groter. Ik heb hetzelfde probleem jaren geleden ook gehad en 10 tallen keren gebeld en verteld dat het probleem zich ook voordoet als ik de decoder rechtstreeks aansluit maar ze bleven altijd volhouden dat het aan mijn kabels lag (terwijl ik die vervangen had op hun verzoek) later was het probleem opeens 'vanzelf' ogelost.

  Bedankt voor je reactie:wink:
   
 8. Uh, dat begrijp ik even niet helemaal...
  De BER waarde hoeft niet gelijk te blijven? Die moet toch zeer zeker wel altijd 0 zijn/kunnen blijven, is die niet 0 heb je ook iets van storing... Of die storing dan zichtbaar is voor het oog / hoorbaar is dat is een tweede, maar BER niet 0 is een storing ergens in het signaal (oorzaak kan van alles zijn maar meestal binnenhuis bekabeling).
   
 9. Ber op Humax= schommelt tussen 0 en 1
  BER op Panasonic = constant 0. m.a.w kan ook aan de gevoeligheid van de decoder liggen blijkbaar en is al 's eerder gezegd in het forum.
   
 10. Super...
  Ik las het alsof je zei dat BER best (behoorlijk) mag schommelen, maar 1 is idd minimaal (zal de decoder nog wel kunnen corrigeren), en ik denk ook dat je oog / oor dat sowieso niet echt zal gaan opmerken :P


  ----
  BER staat voor Bit Error Ratio. Het getal geeft aan de verhouding tussen fout en goed ontvangen bits. Bijvoorbeeld een BER van 1E-6 (normaal zou je dat schrijven als 0,000001) geeft aan dat één op de miljoen bits foutief ontvangen is. Digitale televisie heeft foutcorrectie, en kan daardoor een aantal foute bits herstellen. Voor een 'foutloze' (quasi-error-free) werking mag het signaal ongeveer 1E-4 (1 op 10000, ook wel 100E-6) fouten bevatten. Dan kan de decoder de fouten nog herstellen. Het streven is een BER van 0. (dat betekent dus eigenlijk minder dan 1E-6, minder fouten geeft de decoder niet aan)
  De BER kan verschillen per transportstream. Er zitten een aantal zenders in één transportstream. Deze zullen allemaal dezelfde BER hebben, zenders in andere streams kunnen een andere BER hebben. Als je de BER wilt weten moet je eerst zorgen dat de decoder is afgestemd op de zender waar je een probleem hebt. Heb je op meerdere zenders een probleem, kijk dan of deze op dezelfde frequentie (=dezelfde transportstream) worden doorgegeven. Dat kan je zien in hetzelfde scherm waar je ook de BER kunt zien.
  Waar je de BER kan aflezen verschilt per decoder.

  BRON: http://www.digitalekabeltelevisie.nl/faq/
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 jun 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina