1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe look best24 geschiedenis24 enz.enz.

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door bruce, 17 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Inderdaad, is mij ook net opgevallen. De zender sterren.nl gebruikte al een tijdje 16:9 pillarbox, maar vanaf vandaag hebben opeens alle themakanalen van de publieke omroep dit. Ik hoop dat dit heel snel wordt teruggedraaid, aangezien er nu eenmaal veel archiefmateriaal in 4:3 is, en de beeldkwaliteit daarvan is nu duidelijk slechter, simpelweg omdat de horizontale resolutie met 25% is verminderd (er wordt maar 75% van elke beeldlijn effectief gebruikt terwijl dat bij 4:3 materiaal uitgezonden als 4:3 full frame 100% is). Ik zie niet in waarom de omschakeling tussen 16:9 anamorf en 4:3 full frame niet automatisch zou kunnen al naar gelang het uitgezonden materiaal, net zoals dat nu bij de andere (landelijke en regionale) Nederlandse zenders (publiek en commercieel) gebeurt. Ik ben blij dat Ziggo in ieder geval al een signaal heeft afgegeven richting NPO dat dit een ongewenste ontwikkeling is.
   
 2. nee hoor dat vindt ik juist veel beter kijken.
   
 3. Hoe weet je nou of dat automatisch gebeurt? Daar ben ik niet zo zeker van.
   
 4. Ik wel. Je kunt dat goed merken bij bijvoorbeeld de RTL zenders wanneer er (oude) 4:3 programma's worden uitgezonden. Bij de aanvang van een reclameblok wordt dan omgeschakeld naar 16:9 anamorf en aan het einde van het reclameblok weer terug naar 4:3 full frame. Dat gebeurt altijd met een dusdanige regelmatigheid en constantheid qua timing dat het uitgesloten is dat dit handmatig wordt gedaan.
   
 5. Op Cultura 24 springt het beeld bij mij constant van 16:9 (anamorphic) naar 4:3 (full frame), erg irritant.
   
 6. Klopt, vaak komen er 2 programma's achter elkaar op rtl zenders zonder reclame en als die 2 programma's 4:3 zijn zie je tussen die 2 programma's toch 1 seconde 16:9 anamorph beeld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina