1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Active FTP verbinding & ziggo/casema-router?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door awjvanede, 14 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedenavond,

  Kan iemand mij misschien helpen met de instellingen van mijn FTP-client voor een Active FTP-verbinding? Ik krijg het, ondanks mijn niet-geringe ICT-kennis, niet voor elkaar...

  Ik gebruik de tool FileZilla. Hierin is het mogelijk om via een wizard de verbindingsettings in te stellen. Vervolgens wordt een test uitgevoerd.

  Uit die test blijkt dat de de port die terugkomt van de router onjuist is...:
  Enig idee hoe dit ingesteld moet worden in ofwel de FTP-client ofwel het modem/router...?
   
 2. Ik vond hier een soortgelijk probleem, één van de oorzaken die genoemd worden is de router, de andere is een (software-matige) firewall die in de weg zit.
   
 3. Dank je. Ik had inderdaad al gezien dat het ook met mijn Firewall te maken had. Deze had ik al uitgezet maar ik denk dat het door de router komt... De router die ik van Ziggo heb gekregen...

  Daarom vroeg ik me af of je daar wat aan de instellingen kan wijzigen zodat dit werkt.
   
 4. Active ftp is niet makkelijk via een router omdat de ftp client (jouw pc) een poort opent waar de ftp server dan de data verbinding naar toe gaat opbouwen. Die poort moet je dan portforwarden in je router. Sommige client software kan die dynamische poort vastzetten zodat je dan maar 1 poort hoeft te portforwarden. Slimme routers kunnen dat detecteren.

  Passive ftp is veel makkelijker met routers.

  Zie ook hier voor een uitleg van het protocol.
   
 5. Ok, bedankt voor de uitleg.

  Ik zou ook graag met passive FTP werken maar de provider van een site die ik beheer vereist nu active FTP...

  Ik gebruik nu een draadloos router van ICIDU. Denk je dat wanneer ik mijn PC met de kabel rechtstreeks op het modem aansluit het wel werkt?
   
 6. Ja dat denk ik wel, tenzij de firewall in je PC dan de poort niet openzet.
  Een andere oplossing zou zijn om gebruik te maken van een ftp-client die een vaste poort gebruikt voor de retourverbinding. Volgens het protocol geeft namelijk de client de poort door aan de server en misschien kun je dat bij sommige clients dan als voorkeur instellen. In dat geval hoef je alleen die poort in te stellen in je router bij portforwarding.
  In principe zou het in een linux-router ook nu wel in te stellen moeten zijn, je zou in dat geval op afzender ip-adres (de server) en afzender poort (20) kunnen triggeren.

  Een andere optie die je nog kunt uitproberen is om de zogenaamde DMZ in te stellen op je router, desnoods alleen als je het ftp programma wilt gebruiken en later weer uit te zetten. Met DMZ stuurt je router alles wat binnenkomt door naar een lokale computer. Dat is dan eigenlijk hetzelfde effect als je computer rechtstreeks aansluiten op de modem, met dit verschil dat je dat weer uit kunt zetten in de router. Ik neem aan dat jouw router ook een DMZ mogelijkheid heeft.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina