1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Weer tegenslag voor Nederlandse HD kijker

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Humaxfan, 14 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En weer heeft de Nederlandse early adopter van HDTV een tegenslag moeten verwerken. De afgelopen week heeft Bert Habets, algemeen directeur van RTL Nederland, tijdens het congres “Het Nieuwe TV Kijken” in Amsterdam bekend gemaakt dat RTL Nederland in 2009 nog geen begin gaat maken met HDTV. Nadat eerder de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de lancering van de drie landelijke publieke kanalen in HD kwaliteit voor onbepaalde tijd in de ijskast heeft gezet is de hoop van de Nederlandse HD kijker nu gericht op SBS Broadcasting.

  Dit mediabedrijf is achter de schermen bezig met de lancering van een HD versie van Net5. Onlangs liet kabeltelevisieaanbieder CAIW weten te hopen dat Net5 HD net voor of net na de zomervakantie aan te kunnen bieden. “De snelheid waarmee we Net5 HD kunnen/mogen toevoegen is nog niet helemaal bekend. We verwachten rond de zomer maar SBS en NL Kabel zijn hierover nog in gesprek” aldus Jennifer van der Pol van CAIW. Net5 HD is voor SBS Broadcasting een logische keuze om deze als eerste in HD kwaliteit in de markt te plaatsen. Het grootste gedeelte van de programmering van Net5 bestaat uit buitenlands aangekocht content dat in HD kwaliteit beschikbaar is. Van enkele eigen producties is bekend dat deze al in HD kwaliteit worden opgenomen. SBS Broadcasting wil nog geen uitspraken doen over een mogelijke lancering van Net5 HD. Het mediabedrijf is, overigens samen met RTL Nederland, wel al enige tijd in gesprek met de Nederlandse kabelaanbieders om een goed businessmodel voor HD kanalen te maken.
  Voor de Nederlandse markt komen er op korte termijn in ieder geval nog nieuwe buitenlandse HD kanalen beschikbaar. “De verwachting is dat MGM HD en Animal Planet HD nog voor de zomer zullen starten bij CAIW” laat Van der Pol weten. De hoop op een snelle komst van BBC HD op de Nederlandse markt lijkt volgens de woordvoerster van CAIW een beetje vervlogen. “De voortgang lijkt een beetje stil te liggen aan de kant van de aanbieder.” In Nederland zijn liefhebbers van BBC HD voorlopig nog “veroordeeld” tot de satellietontvangst van de zender. Al is de satellietuitstraling van BBC HD via de, in Nederland goed te ontvangen, Astra2 satelliet primair bestemt voor de eigen Britse televisiemarkt.

  Bron: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=1948
   
 2. lekker belangrijk, nederland 123 gaan dit jaar nog wel over op HD uitzendingen, maar heeft dan nog nauwelijksn HD content te bieden, (deze zenders hadden van mij ook nog mogen wachten met het aanbieden van HD zenders).
  Dit zal bij RTL niet anders zijn, en hebben het grootste deel van de programma's ook nog SD. Net5 daarintegen heeft al redelijk wat HD content op de planken staan.

  Neej, als RTL het HD nog even in de ijskast zet, prima. Laat deze zender dan direct goed beginnen in 2010 of 2011. Halfbakken HD, is wat mij betreft geen HD. logisch dat RTL hier dus nog niet mee start.
   
 3. RTL heeft anders aardig wat series die ook in HD verkrijgbaar zijn hoor: drie CSI varianten, Bones, Prison Break, Leverage, 24, enz. enz.

  Daarnaast zou ik me voor kunnen stellen dat grote shows als X-Factor en Idols in HD uitgezonden zullen worden (mits de studio's hier geschikt gemaakt voor worden).

  Grote probleem voor de eigen producties is natuurlijk geld, maar als je er nooit mee begint zal het ook nooit wat worden.
   
 4. Hoezo onbepaalde tijd ?
  NPO zou toch in het tweede kwartaal al in HD gaan uitzenden ?
   
 5. Wat er wordt aangeboden in HD op Ned 1,2 en 3 is natuurlijk mooi meegenomen. Men moet ook niet direct een volledig HD programma verwachten, want de uitzendingen zijn gelijk aan Ned 1,2 en 3 in SD.
  Op de HD decoder kun je straks NIET eens kiezen tussen Ned 1,2 en 3 in HD of Ned 1,2 en 3 in SD, want de kanaalnummers 1,2 en 3 blijven normaal bestaan voor HD.
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dat lijkt mij dan zeer ongewenst!!
  Ik neem in ieder geval aan dat je bij de PVR's dan nog wel kan kiezen om de SD versies van NL1,2,3 (of andere zenders) op te nemen.
  Hiervoor kunnen diverse redenen zijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 apr 2009
 7. Op de HD-ontvangers kunnen we de HD versies automatisch op positie 1/2/3 plaatsen. De SD versies krijgen dan een ander nummer.
   
 8. Mijn fout ik dacht je niet kon kiezen, Anoniem :oops:
  Een bericht van enkele maanden geleden gaf je inderdaad op een soortgelijke vraag een antwoord.
   
 9. Betekent dat dat de netwerklijst op de HD ontvangers anders is dan op de SD ontvangers? Lijkt me vreemd. Ik dacht trouwens ook gelezen te hebben dat het niet bij alle HD ontvangers kon (zoals de Samsung H360). Vorige zomer zat Nederland 1 HD bij mij op nr. 14.

  Ik hoop trouwens dat de NOS nu eens op korte termijn kan aangeven of de HD zenders er per 1 juli komen...zou ook prettig zijn i.v.m. de Tour de France.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina