1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

History channel HD+beeldkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door kermy, 13 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In de afgelopen week is de kwaliteit van Hist HD wel heel erg slecht.
  Kwam het in het verleden vaak voor dat de uitzendingen geplaagd werden door framedrops, er was nog naar te kijken. Nu is het echter zo slecht dat het gehele beeld bevriest en vervalt naar een grote blokken verzameling.
  De andere HD en SD zenders zijn schoon.
  Kennen meer mensen deze verslechtering?
  Met vriendelijke groet,

  Kermy
   
 2. Hier (Oss) geen problemen, en juist uitstekend beeld.

  "Sterkte met het contact met de helpdesk" :wink:
   
 3. Doorgaans hebben dan meer zenders op dezelfde transponder dit probleem ook. Je zult ergens een dip in je kabelverbinding thuis hebben, vrees ik.
   
 4. Alle zenders doen het voortreffelijk met mijn Sony 40W4500 / alphacrypt combinatie behalve History Channel HD. Het beeld is zwaar geblokt en valt soms helemaal weg. Niet om aan te zien. Postcode 2741 (Waddinxveen)
   
 5. Als niemand in de buurt dit kan bevestigen, moet de oorzaak toch in huis liggen. Welke storingscode geeft de tuner?
  En als de oorzaak thuis is, moet je haast wel meerdere geblokte zenders hebben, namelijk ook bij de andere zenders die op dezelfde transponder zitten.
   
 6. Klinkt misschien gek, maar wij hebben ook een tijd gehad dat alle HD zenders prima waren behalve History. Dat bleek uiteindelijk te liggen aan een slechte kabel tussen de muur en de ontvanger (Samsung). Waarom alleen History HD daar last van had en geen van de andere HD zenders (noch de gewone zenders) is me een raadsel, maar het was met het vervangen van de kabel wel opgelost. En nog gekker: History HD had het al maanden prima gedaan met diezelfde kabel, dus ik snap er nog steeds niks van.
   
 7. history hd is erg gevoelig voor instraling van digitenne hierzo. Waarschijnlijk moet je inderdaad je kabels en pluggen eens nakijken en vervangen.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 8. Er zijn twee redenen hiervoor:
  1. History HD is van transportstream gewijzigd in het voormalige Casema gebied (zie het onderstaande verhaal van ArChie op het UPC forum)
  2. HD kanalen verbruiken meer bandbreedte dan SD kanalen. Dus dat HD kanalen storen en SD kanalen niet is om deze reden goed te verklaren. Dus als je signaalwaarde minder is, dan zijn de HD zenders de eerste die hierdoor gaan storen. Met de schotel merk je dit ook heel duidelijk.

   
 9. Ik ga dit weekend de kanalen weer eens opnieuw scannen. Jammer dat de Sony ze niet automatisch sorteert zoals de Humax wel doet, maar ok. Kijken of opnieuw scannen HD weer een wat betere kwaliteit geeft.

  History HD is echt de enige zender die storing geeft.
   
 10. Als ik de quote van Archie goed begrijp is History HD juist niet verhuisd, maar zijn alleen de Eredivisie Live kanalen uit de storende transport stream gehaald.

  Als dat zo is, wordt er blijkbaar met twee maten gemeten bij Ziggo/Casema, want mensen die klaagden over Eredivisie Live hebben wel een oplossing gekregen, maar mensen die klagen over History HD niet :(

  Op het forum hier staan meerdere berichten van mensen die problemen hebben met History HD, maar de reactie van de Ziggo-medewerkers hier is altijd dat je dan eerst je eigen bekabeling moet nakijken.

  Blijkbaar is het geld dat Ziggo ontvangt voor Eredivisie Live wel genoeg reden om deze kanalen de verplaatsen naar een storingsvrije transport stream, maar het geld dat ze vangen voor het HD-pakket niet.

  Overigens heb ik hier in huis alleen problemen met de transport stream op 170 MHz, die van 162 MHz met Eurosport HD erin doet het wel goed.

  Hopelijk gaat Ziggo/Casema de configuratie ooit nog eens aanpassen zoals dat ook bij de andere Ziggo-kabelnetwerken is gedaan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina