1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Z2 totaal ongeschikt voor gamen

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Z2=troep, 13 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zal maar niet zeggen dat de anderen misschien gewoon beter zijn :schater:

  Ik heb géén idee of de PS3 zich wel helemaal lekker voelt als deze rechtstreeks op een modem aangesloten wordt.

  Ikzelf heb alles in 1 plus en ik kan tegelijkertijd PS3en en x360en (online) zonder lag, communicatie fouten en ander soort problemen. De PS3 gebruik ik zelfs wireless!

  Zoals gezegd wordt check je bekabeling, gebruik eens een andere kabel.

  Draai anders ook eens een verbindingstest in het XMB menu. Als daar vreemde foutmeldingen ontstaan is er wat aan de hand. Kijk ook eens wat je NAT is.
   
 2. Met het spel COD4 voor PS3 heb ik 170000+ kills voormalig top 500, dit spel heeft tevens een killcam welke laat zien wat je tegenstander zag op het moment dat hij je doodschoot. Walgelijk om te zien dat mijn in-game beeld niet overéénkomt met de werkelijkheid op de server.

  Het is trouwens niet zo dat ik altijd 100% lag heb, heel soms kan ik even spelen zoals het hoort. Het ene moment noemen Amerikaanse medespelers je een leeuw en vlak daarna raak je niks meer en lijkt het of je met rubberen kogels schiet. Dit gegeven laat zien dat er bij mij niets mis is. De 5/1 verbinding werkt gewoon niet goed op mijn PS3. Over de 10/1.5 verbinding kan ik niet oordelen want die heb ik (nog) niet, hetzelfde geldt voor 360 en PC online gaming. PS3: Nat Type 1 en 3x Succeeded, vanzelfsprekend met een andere kabel maanden geleden al getest.

  Ik wacht nog op de snelheidsverhogingen en als dat niet helpt nog langer op glasvezel. :sleep:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 apr 2009
 3. Helaas zal dat je niet helpen, want de problemen die je beschrijft treden helemaal niet op je lokale verbinding op, maar op de trans-atlantische verbindingen en die zijn vaak gelijk voor verschillende providers.
   

 4. Klopt helemaal,
  Ik heb een 20mbit verbinding van Ziggo een constante ping van 10 a 12ms op de duocast server via speedtest.net alleen af en toe heb ik ook enorme lag met online gamen (xbox360) ondanks mijn relatief snelle internetverbinding. Gewoon uit de party gaan en opzoek gaan naar iemand die host uit nederland.... 10 tegen 9 dat het dan wel goed gaat...

  Dit probleem wordt niet veroorzaakt door Ziggo, maar door de providers aan de andere kant van de grote plas...
   
 5. Ja en vertegenwoordigers van de software producenten zeggen weer dat mijn verbinding slecht is en te goedkoop. En zo is de cirkel weer rond.

  Heb trouwens ook last van veel lag binnen Europa en krijg meldingen als: Connection Interrupted en Server Connection Timed Out.

  Als die zware daling in snelheid normaal is kan er iemand dan eigenlijk nog normaal FPSs gamen zonder problemen? Iemand die ik ken uit één wijk verder heeft Z2 gedumpt en meldt verbetering.

  Ik zal het maar niet hebben over al die keren dat ziggo zonder reden kort/lang uitvalt.
   

 6. Wat voor router heb je?
  Ben je draadloos of bedraad aangesloten op je consolle?

  Ik kreeg wat problemen met een goedkopere router, heb nu een wat duurder Netgear staan en totaal geen probleem meer...
   
 7. Bedraad zonder router of andere gebruikers op de lijn. Ik heb die beige oude eerste Motorola welke toevallig al twee keer omgewisselt was voor nieuwere versies door die jongen met Z2 uit één wijk verder, voordat hij zei: bekijk het maar. :(
   
 8. Wat voor resultaten haal jij op www.speedtest.net

  Wat overigens wel een feit is en een feit blijft is dat een Internetprovider alleen de snelheid binnen haar eigennetwerk kan beheren.
  Op moment dat jij gebruikt maakt van een game server/host in america gaan jou digitale pakketjes samen met die duizenden pakketjes van anderen door een aantal glasvezelkabels de oceaan over. Als hier om wat voor reden vertraging in ontstaat kan Ziggo hier niets tot weinig aan doen, deze kabels zijn namelijk niet van Ziggo...

  Ik ben een zeer actieve Xbox360-er.
  Ik heb zoals je kan zien een 20Mbit down / 3Mbit up verbinding van Ziggo
  Hier in nederland haal ik een ping zowel op de duocast server in groningen als de networking4all server in amsterdam van 10 tot 15ms.
  Ik ben zeer regelmatig de host met games als COD4/5 (op de xbox360)
  Sterker, op moment dat ik met mijn lobby een nieuwe game start ben ik het altijd, echter wanneer er een game gejoind wordt (dus vanuit de lobby met een aantal vrienden een game in) ben je afhankelijk van de gene die in de game hier voor de host was/is.

  We spelen van met een man of 9 tegen anderen op xboxlive... vaak zit het mee, soms zit het tegen (door een hoge ping naar de gene die dan de host is)

  Uitervaring weet ik dat bepaalde types routers je ping naar een server behoorlijk kunnen vertragen. Neem daarom hier voor ook een router met een goede chipset, vaak moet je dan denken aan de betere merken... Linksys, Netgear enz....

  Op moment dat ik mijn Netgear router gebruik heb ik een ping van 11ms op duocast
  Op moment dat ik mijn Linksys router gebruik heb ik een ping van 14ms op duocast
  Op moment dat ik mijn Sitecom router gebruik heb ik een ping van 54ms op duocast

  bovenstaande tijden zijn gemiddelden over 10 tests..

  Het blijkt dus dat eigen netwerk apparatuur wel degelijk van invloed zijn op je snelheid/response tijden.

  bij bedraade netwerken heb ik het dan nog niet eens gehad over juiste CAT5e en CAT6 UTP kabels.
  De dunne UTPkabel die Ziggo, (multikabel, casema of @home) meegeleverd hebben met het installatie pakket werkt wel, maar is eigenlijk totaal ongeschikt voor hogere snelheden. Deze kabel heeft nauwelijks afscherming en is zodoende heel bevattelijk voor interferentie.

  Vaak wordt er snel naar de provider gewezen, dit kan mijn ziens alleen als de gebruiker voor de 100% zeker weet dat hij zelf niet verantwoordelijk is.

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 apr 2009
 9. Bedankt voor alle info. Volgens mij zijn er meer klachten over COD4 lag bij PS3 bezitters dan XBOX. Kijk al 2 jaar op forums.

  Ik gebruik geen router en de kabel gaat direct in de PS3. Voor mijn snelheden zie de eerste pagina. :)

  Misschien toch nog hoop dat meer van mijn digitale pakketjes doorkomen als Z2 meer basis snelheid krijgt. 5/1 blijft ruk. 20/1 is al te krijgen voor goedkoper. Wel nep dat de digitale pakketjes van anderen wel dubbel zo hard bij mij aankomen en dan niet vertraagd worden. Soms word ik in mijn voet geschoten en dan ben ik wel meteen dood. Een magneet voor kogels en granaten. :(
   
 10. De lag heeft gewoon met het feit te maken dat de wereld groot is...
  Het is onmogelijk dat jou pakketjes op een sever in de USA net zo snel aankomen als van mensen die ook uit de USA komen.... Het zelfde geld met Japan, enz...

  Zorg dat je lokaal blijft spelen als je er mee zit...
  Tis een flauw antwoord, maar wel de praktijk....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina