1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Z2 totaal ongeschikt voor gamen

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Z2=troep, 13 apr 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In maart 2007 een PS3 aangeschaft sindsdien het rijtje casema, wanadoo en uiteindelijk ziggo gehad. Niks anders dan pure rotzooi voor online console gaming, niet één dag ging voorbij zonder vreselijke lag en hit detectie problemen. Die €599 kan ik op dit moment zo de prullenbak in smijten want met Z2 loop je voor joker mee. Er zit geen router of andere gebruikers op deze verbinding. Ongeloofelijk dat dit pakket wordt aangeprezen voor online gaming, pure oplichterij.

  Ik laat mij niet dwingen om een duurder alles in één pakket te nemen waar je later weer heel moeilijk uitkomt als je bijvoorbeeld naar glasvezel wilt overstappen. Die snelheidsverhogingen hadden niet vandaag of gisteren moeten komen maar al een jaar geleden. Andere providers bieden goedkoper een snellere verbinding aan en nu pas afgedwongen door de concurrentie gaan we maar weer eens de snelheid 2x verhogen. (Duurt eeuwen trouwens.)

  Bedankt voor het totaal verpesten van mijn online game ervaring.
   
 2. Voor €49,95 heb je 10Mpbs t.o.v. de €46,20 voor 5Mpbs die je nu hebt, dus in verhouding ben je nu duurder. Je komt er niet moeilijker vanaf dan van je huidige abonnement, je kan maandelijks opzeggen, en het is helemaal eenvoudig als je geen huistelefoon gebruikt.
  Doe je dat overigens wel, ben je goedkoper uit dan nu door dat abonnement in het pakket op te laten te nemen.
  Het verschil in bits zal in absolute waardes nog toenemen met de snelheidsverhogingen.

  Heb je zelf wel nog een PC op het modem staan? Ik neem aan dat je bekend bent met verschillende speedtests, bezoek anders speedtest.net, kijk of je ping en snelheden geen rare waarden vertonen. Zet wel eerst zoveel mogelijk programma's uit die gebruik maken van die verbinding. Dan kunnen we in ieder geval zeggen of het probleem bij jou ligt of bij Ziggo.
  Je kan ook overstappen op ADSL.
   
 3. naast kabel is adsl je enigste optie,
  aangezien je (nog) niet kan overstappen naar een andere kabel boer.
  alleen met adsl komen er veel factoren naar voren.
  om mee te beginnen de afstand van de centrale
  als dat meer dan 2-3 km is kan je adsl wel vergeten.
  ik woon 3.1 km van de centrale mijn max met adsl is 3-4 download en 0.5 upload.
  kan ik wel een zogenaamd goedkoper abo met 24/1 of wat die goedkopere adsl providers aanbieden zoals orange/telford of ilse en weet ik veel welke meer je hebt maar bij hun weet je zeker dat je niet de beloofte snelheid kan halen als je te ver van de centrale af woont.
  onthoud ook dat je met online gaming ook een fatsoenlijk upload vaak nodig hebt,
  aangezien je ook data naar de server moet sturen.
  dan komt het punt nog op wat voor server speel je,
  het is bekend dat op veel zogenaamde private servers die vaak in the US zitten een slechte backbone naar europa hebben en dat je vaak last van lag of lag spikes hebt.
   
 4. Ja als je ADSL neemt zit je misschien op papier wel goed bij de goedkoopsten, maar moet je wel veel geluk hebben wil je een stabiele snelheid hebben.
   
 5. En een 5Mbit verbinding zoals Z2 biedt moet meer dan voldoende zijn om prima te kunnen gamen. Ook de ping RTT zou prima moeten zijn.

  Als dat allemaal slecht werkt, is er vermoedelijk iets niet helemaal lekker met de kabelaansluiting. Even de helpdesk bellen om je signalen te laten bekijken en een monteur laten langskomen mocht dat niet goed zijn.
   
 6. Bedankt voor alle reacties en suggesties :), adsl gaat helaas niet want de telefoonverbinding wordt al door iemand anders in huis voor internet gebruikt.

  Speedtest UPC: download: 5.30 Mbps, upload: 0.94 Mbps.

  Speedtest.net (Amsterdam) download: 5.37 Mbps, upload: 0.94 Mbps, ping: 29ms.

  Speedtest.net (San Fransico) download: 1.96 Mbps, upload: 0.42 Mbps, ping: 367ms.

  Speedtest.net (Yokohama) download: 1.20 Mbps, upload: 0.75 Mbps, ping: 292ms.

  Leuk wereldwijd online gamen met deze verbinding. Volgens mij komen gewoon niet alle data pakketjes van mij aan op de gaming-server. De dingen die je dan in-game meemaakt zijn gewoon te gek voor woorden.

  Als mensen met dezelfde problemen al meerdere keren een nieuwe modem hebben gekregen zonder resultaat en sommige mensen ook de beloofde snelheid nog steeds niet hebben, twijfel ik sterk of iemand bij ziggo dit probleem kan oplossen laat staan begrijpen.:rolleyes:

  Voor de volledigheid: gewoon downloaden geen probleem, doet gewoon wat het moet doen voor €29,95.
   
 7. snelheid lijkt goed. De server waar je op speelt is dat een private server ? En waar zit hij.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 8. Geen idee waar die crappy servers van COD4, MGS4 en Battlefield: Bad Company voor PS3 staan :cry:. Trouwens al 2,5 controllers kapot geslagen/gesmeten. Je verliest gewoon omdat anderen een oneerlijk voordeel hebben terwijl ik wel degelijk raak schiet. Misschien moeilijk te begrijpen voor niet gamers maar de fun is er nu echt af.
   
 9. Ik heb jaren z2 abbo gehad, nu alles in een plus.
  Hier maken 2 computers (meestal gelijk) gebruik van.
  Nog nooit problemen gehad met WOW of on line gamen via xbox 360.
  Kijk instellingen nog eens na.
   
 10. Dat de snelheid op servers buiten nederland lager is met een hogere ping is heel normaal. Die verbindingen lopen vaak via satelliet of lange transatlantische kabels. Daar kun je verder niets aan doen dus en heb je bij elke provider. Enige oplossing is een gameserver te kiezen die zo dicht mogelijk bij je eigen netwerk zit. Zo te zien is je ziggo-verbinding verder goed.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina